Tien Prachtige Hoekgootstenen voor een Droomkeuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien Prachtige Hoekgootstenen voor een Droomkeuken

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Mackintosh Traditional Kitchen van AD3 Design Limited Klassiek
Loading admin actions …

Iedere keuken is een uiting van persoonlijke smaak. Daar waar men kookt, bakt of gewoon even een bakje koffie wilt drinken behoort een plek te zijn van persoonlijke comfort. Alles draagt hierin bij, van de kleine kastjes aan de muur tot de gootstenen in het aanrecht. In dit Ideabook kijken we naar tien voorbeelden van de hoekgootsteen die een keuken naar een nieuw niveau kunnen tillen.

De hoekgootsteen karakteriseert zich door (men raadt het al), in een hoek te zijn geplaatst. Sommigen buigen mee in een hoek, anderen zijn simpelweg geplaatst in de hoek. De hoekgootsteen is juist daardoor uniek, omdat het vaak meer ruimte over laat op de rest van het aanrecht. Een hoekgootsteen staat nooit in het middelpunt, behalve in dit Ideabook.

Organische hoeken

modern  door homify, Modern

Om maar te beginnen met een uitzonderlijk voorbeeld. Deze hoekgootsteen valt op omdat hij geenszins de vorm aanneemt van een hoek. Toch valt deze hoekgootsteen in onze categorie vanwege zijn plaatsing. Het aanrecht heeft aldoor een ronde, organische vorm en de gootsteen gaat hier naadloos in mee. Door te zijn geplaatst op het uiteinde maakt dit het een hoekgootsteen. De twee verschillende kranen in dit geval zijn één reguliere kraan en één quooker. Ideaal om even snel een kop thee mee te zetten. Deze keuken zou perfect passen in een modern en licht huis.

Klein maar Fijn

Het aanrecht loopt in een schuine hoek door, maar niet voordat we een prachtige, klassieke hoekgootsteen hebben gezien. Deze kraan staat hoog, en de kop is smal maar laat veel water door vanwege zijn wijd uitlopend uiteinde. Deze hoekgootsteen bestaat uit één afvoer en een droogvlak, waar ruimte is voor een handvol attributen. Denk aan een afwasborstel, een spons of afwasmiddel. De lichte, natuurlijke kleuren en vormen van deze hoekgootsteen maken het zachtaardig en toegankelijk. Klein maar fijn.

Een Thuisrestaurant

Inox work plan van Frédéric TABARY Eclectisch IJzer / Staal
Frédéric TABARY

Inox work plan

Frédéric TABARY

De keukens die uitlopen in tuinen zijn vaak favoriet. Hier zien we een mooi voorbeeld van zo'n keuken met bijpassende hoekgootsteen. Buiten een enorme afvoer heeft men beschikking over een reguliere kraan en een spuitkraan, ideaal om grote afwas mee te doen. Deze hoekgootsteen is duidelijk gemaakt voor de keukenfanaat. Hij of zij die uren kan doorbrengen in het kookgebied en daar met de lekkerste gerechten op komt. Deze hoekgootsteen is daarnaast prachtig modern vormgegeven en is zo bij de tijd als men maar kan hopen.

Schone Keuken

Strak in wit sluit deze hoekgootsteen naadloos aan op de rest van de keuken. Doordat de kleur en het materiaal overal in wordt doorgetrokken voelt de keuken uniform en overzichtelijk aan. Ook hier bestaat de hoekgootsteen weer uit een afvoer en droogvlak. De kraan lijkt expres in zijn minimalistische vorm te zijn ontworpen om zo weg te smelten in de omgeving. Deze keuken is wederom licht gebogen, en op de grens van de hoek bevindt zich de hoekgootsteen. Ideaal voor degene onder ons die van een schone keuken houden, men ziet hier namelijk alles op. Het voordeel zijnde uiteraard dat de keuken altijd schoon is.

Ontspanning in Orde

We worden alsmaar creatiever in onze inrichting van huizen. Appartementen zijn dan ook steeds vaker het boegbeeld van modern en luxe leven en op deze foto is het niet anders. De ontwerper lijkt zich te hebben laten inspireren door de wereld achter het raam. De kleuren sluiten naadloos aan op de omgeving wat het een rustig karakter geeft. De hoekgootsteen is klein maar uiterst bruikbaar en past vanwege zijn afmetingen perfect bij de rest van de keuken. Alles is in verhouding en die ordelijkheid is wat een keuken werkelijk ontspannend maakt.

Warm en Exotisch

Sierlijk, luxe en ietwat exotisch. Deze keuken maakt goed gebruik van diepe, rode kleuren en bijpassend licht hout. Hierdoor krijgt de ruimte een warme sfeer en komen de ideeën voor Spaanse en Italiaanse gerechten snel boven drijven. De hoekgootsteen past perfect in deze keuken omdat het eenzelfde gracieuze stijl met zich mee draagt. Deze wordt vooral geuit door de soepele boog in de klassieke kraan. De hoekgootsteen zelf zakt daarnaast weg in de hoek, juist door de overdaad van rood. Hierdoor blijft het warme gevoel hangen en breekt het niet door het ijzer van de hoekgootsteen.

Letterlijke Hoek

Sink with drain grooves on the worktop van AD3 Design Limited Klassiek
AD3 Design Limited

Sink with drain grooves on the worktop

AD3 Design Limited

Tot nu toe hebben we vooral gootstenen gezien die fysiek in een hoek zijn geplaatst. Maar wat als de gootsteen in kwestie nu zelf een hoek had in zijn ontwerp? Dan krijg je waarschijnlijk zoiets als we zien op deze foto. Een hoekgootsteen in de meest letterlijke zin van het woord, het laat weinig te wensen over. Een grote afvoer voor de grotere klussen en een kleine afvoer die bijvoorbeeld kan worden gebruikt om groeten in schoon te maken. Tijdens het koken kan deze bijvoorbeeld dienen als tijdelijke prullenbak. De kleine hoek in de gootsteen maakt het speels en uniek.

Één met de Keuken

Kenny&Mason Kitchens van Kenny&Mason Landelijk
Kenny&Mason

Kenny&Mason Kitchens

Kenny&Mason

Deze Nederlandse ontwerper lijkt zijn inspiratie op te hebben gedaan in de klassieke, Amerikaanse keuken. Grote bogen, brede aanrechten en sierlijke houten kasten. De hoekgootsteen is één met het aanrecht en met zowel een lamp erboven als een raam ervoor is er altijd meer dan voldoende licht om bij te werken. De kraan is van een sierlijk koper, wat het een gouden glans geeft. Dit steekt prachtig af bij het diepblauwe marmer van het aanrecht. Deze hoekgootsteen bestaat uit twee delen en is één met de keuken, precies zoals we ze het liefste zien.

Apart Einde

Realisaties Landelijke keukens van Den Ouden Tegel Landelijk Natuurlijk Beige
Den Ouden Tegel

Realisaties

Den Ouden Tegel

Een wat onorthodoxe plek als je het mij vraagt, die van deze hoekgootsteen. En toch valt er ook iets te zeggen voor het praktisch vernuft. Er kan aan weerszijden gemakkelijk gebruik worden gemaakt van de hoekgootsteen, die prachtig doorloopt in het aanrecht van de bar. De kraan zal geenszins in de weg staan en zal daarom vrijwel niet hoeven te worden bewogen. Het voelt, zeker vanaf het uiteinde van de bar gezien, als een logisch verloop om te eindigen in deze hoekgootsteen.

Goede Kleuren

In deze moderne, ietwat minimalistische keuken bevindt de hoekgootsteen zich op de bar. Het kookgedeelte en het 'bereidingsgedeelte' zijn zo mooi van elkaar gescheiden. Ook blijft er een ruimere plek over op de bar om te werken door de hoekgootsteen daar te plaatsen. Qua kleur en vorm sluit het naadloos aan bij de keuken, het oogt verfijnd en specifiek. Daardoor krijgen we rust en orde in de ruimte, een ontspannende factor die erg prettig is om te hebben. Hout kleurt goed bij deze ruimte, zoals we ook zien in de krukken bij de bar.

Welke hoekgootsteen zou u graag in uw keuken hebben? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!