Donkere ruimte? Met deze tips breng je weer licht in de duisternis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Donkere ruimte? Met deze tips breng je weer licht in de duisternis

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Landelijke woonkamers van Immofoto-Sylt Landelijk
Loading admin actions …

Er zijn veel trucs om een donkere ruimte in huis lichter te laten lijken. Alleen al het veranderen van de kleuren in een kamer kan al een groot verschil uitmaken. Ook een dakraam, het plaatsen van een spiegel of materialen met een gladde structuur kunnen helpen om meer daglicht in je kamer te laten stromen.

Voldoende licht is je huis is belangrijk. Niet alleen maakt het een ruimte mooier maar licht is ook belangrijk voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft licht nodig om goed te functioneren.  Reden genoeg om in dit Ideabook een aantal goede ideeën voor je op een rij te zetten!

Licht vangen

Spiegels vangen licht en spiegelen schaduwen en bewegende beelden. Plaats een spiegel tegenover het raam. Zo reflecteer je het licht en maak je een ruimte lichter en ruimtelijker. Spiegels zijn er in alle vormen en maten Met een moderne lijst, klassieke spiegels, ronde spiegels. Ze geven allemaal op een eigen manier karakter aan een ruimte.

Kijk ook eens in dit voor meer spiegelinspiratie Ideabook. Hier hebben een aantal inspirerende foto's  gevonden die je op weg kunnen helpen bij het bepalen welk type spiegel geschikt is voor jouw huis.

Ruimte openbreken

Het is een wat rigoureuzere ingreep maar het verwijderen van muren tussen verschillende ruimte opent je huis en laat het licht stromen. Het resultaat is vaak verbluffend. Ruimtes die eerste afgesloten waren met muren lijken nu groter en het is heerlijk om zonder obstakels van de ene plek naar de andere te lopen.

Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van.

Grote ramen

Moderne woonkamers van homify Modern

Deze ramen zijn geweldig! Het daglicht kan in deze woning zonder onderbrekingen binnenstromen. Geen zware gordijnen of dichte vitrage. Zittend op de bank is het net of je buiten bent of als een vogeltje in de boom zit. Mooi is in deze woonkamer is ook het gebruik van natuurlijke kleuren en verschillende structuren. Een wollig tapijt, gladde witte muren en een zachte bank.

Wil je ook zo'n mooi interieur. Raadpleeg een van onze experts!

Dakvenster

Dakvensters laten het daglicht helder doorstromen. En dat is fijn, want een lichte ruimte is niet alleen mooi om te zien, maar licht heeft ook nog een aantal andere voordelen. Zo is licht goed voor onze gezondheid. We worden er positiever en van en licht geeft ons energie. Ook bespaar je met de juiste natuurlijke verlichting op de energierekening. Je hoeft immers geen lampen aan te doen en op een zonnige dag hoeft de kachel niet aan.

Lichte kleuren

Ensuite Klassieke woonkamers van Puurbouwen Klassiek
Puurbouwen

Ensuite

Puurbouwen

Als het plafond en de muren in de woonkamer of een andere ruimte een donkere kleur hebben is het de hoogste tijd om ze een frisse jas te geven. Koop een paar blikken witte verf, trommel een aantal vrienden op en ga lekker kwasten. Het heldere wit zal het licht reflecteren in plaats van absorberen. Echt, je zal versteld staan van het effect!

Reflectie

Woonhuis PMTJ Eindhoven Moderne woonkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Gladde oppervlakken reflecteren meer licht dan oppervlakken met structuur. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. De donkere vloer reflecteert het licht dat door de ramen naar binnen valt en geeft de ruimte, ondanks de zwarte kleur van de tegels, een lichte en ruimtelijke uitstraling.

Hoe breng jij licht in de duisternis? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!