10 fantastische trappen waar je mond van openvalt! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 fantastische trappen waar je mond van openvalt!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van MUTANT architecture & design Minimalistisch
Loading admin actions …

We zijn niet altijd even geïnspireerd om iets bijzonders te maken van onze trap. Toch neemt hij vaak een zeer prominente plek in onze woonkamer in en is het dus zeker een onderdeel om over na te denken bij de inrichting van je huis. Met de juiste trap kun je ruimte creëren, een accent aanbrengen of deze juist laten wegvallen tegen de achtergrond zodat hij niet opvalt. We tonen je 12 prachtige design trappen en geven je wat ideeën hoe je met je trap ruimte kunt winnen of er een echte eye catcher van kunt maken. En wist je dat er ook halve trappen bestaan? Deze zijn veel minder breed en toveren een zee aan ruimte in je woonkamer.

Houten trap

Een prachtig voorbeeld dat laat zien dat je de trap helemaal kunt laten wegvallen in je interieur want hier zie je nauwelijks dat er een trap is. Doordat zowel de trap als de muur erachter bekleed zijn met dezelfde houtstroken vormt deze een prachtig natuurlijk accent in het interieur. Daarnaast valt hij nauwelijks op. Een prima idee wanneer je de trap minder zichtbaar wilt maken in de woonkamer!

Zwevende glazen trap

​A single-flight cantilever staircase crafted in toughened, laminated glass Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Railing London Ltd Modern
Railing London Ltd

​A single-flight cantilever staircase crafted in toughened, laminated glass

Railing London Ltd

We zien het niet vaak, maar glas is natuurlijk een prachtig materiaal voor een trap. Het is transparant en je kijkt erdoorheen, waardoor de trap wegvalt in de rest van het interieur zeker wanneer je er een zwevende trap van maakt zoals in dit voorbeeld. Hier zorgt het mintgroene en lichtblauwe vlak onder en naast de trap voor een extra accent.

Design trappen met een expositieruimte

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Klassiek

Wil je graag eens wat anders dan anders dan kun je onder je trap ook een mooie expositieruimte inrichten voor wat unieke kunstobjecten of zoals hier voor wat mooie planten. De glasplaat aan de zijkant vormt een ideale afscherming voor kinderen terwijl je toch het idee van een open trap hebt in de woonkamer.

De ruimte onder en achter de trap

Hier zien we eveneens een deels open trap. De zeeblauwe muur en planten eronder zorgen ervoor dat de trap wegvalt tegen de muur en meer een onderdeel wordt van het totale interieur. Een andere kleur achter de trap in combinatie met een deels open trap maken dus dat deze meer wegvalt in het geheel en minder opvalt. Lees ook dit artikel over hoe je ruimte kunt besparen met een trap.

Hoektrap

Wil je ruimte winnen in je woonkamer dan is een hoektrap een goede oplossing. Deze trap zorgt voor een zee aan ruimte eronder waardoor de totale ruimte in de woonkamer beschikbaar blijft. Verf hem dezelfde kleur als de muren en hij valt weg in het geheel.

Wenteltrap

Je kunt er voor kiezen om de trap zo min mogelijk te laten opvallen maar je kunt er natuurlijk ook een statement of design item van maken in huis. Hier is dit op prachtige wijze gedaan door een mooie ovalen ruimte voorzien van eveneens halfronde ramen met een zeer mooi design wenteltrap. Doordat de trap open is, valt het natuurlijk licht ook naar binnen in de rest van de ruimte.

Minder is meer

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van a3mais Modern

Zo simpel kan het zijn. Gewoon wat robuuste dikke houtdelen tegen de muur bevestigd. Deze trap heeft deels een buitenmuur en is deels open waardoor hij nauwelijks opvalt en toch een mooi accent vormt in de woonkamer. 

Plaats behang op de onderkant van elke trede

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van shfa Klassiek

Vaak zien we dat traptreden bekleed zijn met vloerbedekking of geschilderd zijn. Maar had je er al eens aan gedacht om te kiezen voor verschillende materialen of een behang met print tegen de achterkant van de traptreden. Zo maak je eens wat anders van je bestaande trap.

MDF plaat

Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Eclectisch Graniet

MDF platen inspireren misschien niet direct tot het maken van een mooi designmeubel. Toch zien we hier dat je met platen van geperste houtvezel wel degelijk een uniek ontwerp kunt creëren voor je trap. De ruwe betonlook op de muur en het prachtige smeedijzeren hekwerk vormen hier de kers op de taart.

Statement trap

Met deze trap hoef je geen zorgen te maken of hij opvalt. Wie van zwart-wit, minimalistisch en modern houdt zal deze trap zeker uniek vinden. De witte panelen die vlak boven elkaar zijn geplaatst creëren een kleine ruimte ertussen die donker lijkt en zo voor een zwart-wit effect zorgt. De vorm is zeer uniek en speels waardoor je hem ook bijna niet meer herkent als trap.

Vloer en trap van hout

Hier zien we dat dezelfde materiaalkeuze voor zowel trap als vloer ook een prachtig effect kan creëren in een ruimte. De trap valt zo ook weg in het geheel. Een trap die slechts bestaat uit dunne houten planken zorgt bovendien voor een mooie simpele en minimalistische look.

Verschillende materialen

De trap is vaak van hout en volledig van hetzelfde materiaal. Door te kiezen voor verschillende materialen kun je een speels en levendig effect creëren met je trap. Hier zien we dat in deze hal gekozen is voor bepaalde kleuren en materialen die we ook weer terugzien in de trap. Zo ontstaat een mooie eenheid. De trap is deels open en deels dicht en er zijn verschillende materialen gebruikt wat voor een prachtige look zorgt.

Wist je al dat er ook halve trappen bestaan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!