Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Creatieve woonideeën: Boom in Huis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Kamerplanten, binnenbeplanting, planten in huis: dit zijn een aantal populaire zoektermen die regelmatig door huiseigenaars en huurders gebruikt worden. Planten in huis maken tenslotte ieder interieur af: welke smaak je ook hebt. Maar misschien ben je wel huiverig voor de extra ruimte die het kost om een plant neer te zetten, of wil je een minimalistisch interieur graag minimalistisch houden. Ook voor jou is dit artikel over binnenbeplanting bedoeld want groen leven in huis is belangrijk voor iedereen! Niet alleen staan planten en bloemen in huis mooi, het is ook een feit dat ze je beter doen voelen: ze hebben een aanwijsbaar positief psychologisch effect en zijn daarnaast fantastische luchtverversers. Ook zijn de micro-organismen in deze natuurlijke vorm van decoratie bijzonder effectief in het verwijderen van gifstoffen uit de lucht. Dat binnenbeplanting belangrijk is voor je gezondheid en geluksgevoel is dus duidelijk. Maar dat de toevoeging van kamerplanten aan een interieur ook moderne en stijlvolle vormen kan aannemen zien we vandaag dankzij de creatieve groene woonideeën van Boom in Huis.

Een boom in huis

Zoals de naam van deze groenexpert al suggereert gaan wij hier niet zomaar binnenbeplanting ontdekken: vandaag gaan we vooral kijken naar bomen die met wortel, tak en al in huis staan en als enkel geheel een indrukwekkend resultaat opleveren. In deze kamer zien we een 5 meter hoge boom in een handgemaakte pot dat een loze hoek opvult zonder de ruime lichtinval te belemmeren. Deze hoge, smalle ruimte wordt zo met leven gevuld zonder de nuttige woonruimte te verkleinen. De keuze voor de handgemaakte pot maakt van deze “kamerboom” daarnaast ook een stijlvolle blikvanger.

Groen in stijl

Hier zien we het bewijs dat levend groen in een modern, minimalistisch interieur juist een perfecte toevoeging kan zijn. Deze enkele, grote kamerplant decoreert met het grootste gemak de gehele ruimte zonder aan de eenvoud en rust van het interieur af te doen. De keuze voor deze specifieke bijzondere boomsoort, in combinatie met de simpele, zachte ronding van de pot zorgt voor spanning maar tegelijk ook natuurlijke eenvoud in de ruimte. Met een enkele grootste statement is deze ruimte een perfecte combinatie geworden van modern en natuurlijk interieur ontwerp.

Commerciële potentie

Boom in Huis adviseert niet alleen bewoners maar ook bedrijven. Hier zien we een restaurant in Amsterdam waar deze strategisch geplaatste boom een spectaculair effect heeft. De verder eenvoudige inrichting krijgt zo een levendige sfeer terwijl het natuurlijke daglicht dat uit het dakraam valt op aangename wijze door het bladerdek gefilterd wordt en binnen de suggestie wekt van een open terras.

In het klein

Geen ruimte voor een grote pot en een hoge boom? Hier zien we hoe dit kleine terras met behulp van 3 eenvoudige maar exotisch lijkende planten direct opfleurt en hoe de bijzondere potten de gelegenheid bieden om kleuraccenten aan het terras te geven. Het gebruik van wit, blauw en verschillende natuurmaterialen en -kleuren creëren zo effectief een mediterrane sfeer op dit terrasje.

Kamerplanten

Ook de gewone potplant wordt door Boom in Huis tot grotere hoogten geleid. Hier zien we hoe de doelbewuste positionering van de twee gelijke potten en planten voor prachtige symmetrie en kleurcontrasten zorgen. De donkere zwarte glans van de potten en de frisgroene tint van de klimplanten creëren een prachtige combinatie van contrasten zonder te overheersen.

Deze expert plaatst niet alleen bomen in woningen, maar adviseert ook (interieur) architecten, adviseert over plantenverzorging en combineert hun natuurlijke decoratie met de exclusieve plantenbakken en -potten die we hier hebben kunnen zien. Zo wordt stijl op maat geleverd met de voordelen van groen in huis. De prachtige bomen van Boom in Huis zijn overigens ook te bewonderen op Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam van 11 t/m 15 december: een goed moment en een geweldige gelegenheid om interieur ontwerp in persoon te bekijken!

Voor meer groeninspiratie voor in huis kun je hier verder lezen over originele bloempotten voor binnen en buiten!

Doe jij ook aan binnenbeplanting? Deel je creativiteit en laat hieronder een berichtje achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!