Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Creatieve woonideeën: stijlvol glas-in-lood

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Bij glas-in-loodramen denk je misschien direct aan kerkgebouwen: serene ruimten met gekleurd gefilterd licht dat een religieuze afbeelding bevat. Of misschien denk je aan klassieke huizen met glas-in-loodraampjes boven en naast de deur. In alle gevallen zul je de gekleurde en kunstig gevormde ruitjes waarschijnlijk associëren met rust, sereniteit en vooral ook het verleden. Hoe waar of onwaar dit is zien we vandaag aan de hand van deze creatieve woonideeën met stijlvol glas-in-lood.

Modern glas

lounge :  Woonkamer door artglas
artglas

lounge

artglas

John Dierickx, de oprichter van Artglas, maakt gebruik van de rustgevende en serene kwaliteiten van glas-in-loodramen maar voegt een eigentijdse twist toe in het ontwerp waardoor moderne en kunstzinnige producten ontstaan die ieder interieur gelijk iets extra's geven. In deze afbeelding zien we het effect van de kleuren en vormen die de plaats innemen van een transparante ruit. Zonder aan licht te verliezen, maar door kleur en lijn toe te voegen is dit interieur van een aangenaam modern geheel tot een spectaculaire en serene idylle omgetoverd.

cArAvAn

Parallel event Manifesta9:  Hotels door artglas
artglas

Parallel event Manifesta9

artglas

Dit bijzonder originele caravanproject voerde Dierickx uit in samenwerking met ontwerper Vittorio Simoni. Hier zien we de buitengewone combinatie van sierlijk en luxueus glas-in-lood met een gewone caravan als context. Zo kunnen kunst en sereniteit samen met het licht ook in dit vakantieverblijf hun werk doen en voor een onvergetelijk verblijf zorgen.

Modern glas voor een oud herenhuis

Modern art glas voor oud herehuis:  Eetkamer door artglas
artglas

Modern art glas voor oud herehuis

artglas

In een oud herenhuis in Tongeren vinden we dit eigentijdse glasraam dat een maximum aan licht op kunstige manier naar binnen filtert. Door zich te laten leiden door het bestaande ijzeren kader is hier een originele combinatie van traditioneel en modern glaswerk ontstaan. Een extra bijzondere toevoeging is de dimbare verlichting dat tussen het Artglas en het dakraam is gemonteerd, waardoor de bewoners ook 's avonds van het prachtige licht dat door dit kunstwerk gefilterd wordt kunnen genieten.

Artglas

​B&B PPP te Gent:  Hotels door artglas
artglas

​B&B PPP te Gent

artglas

In deze afbeelding kunnen we zien dat Artglas voor hun moderne ontwerpen kiezen voor traditioneel glas-in-lood technieken. Door ambachtelijk vakmanschap te combineren met modern design ontstaan deze hedendaagse ontwerpen die ieder interieur op verrassende manier doen oplichten. Het artglas (“artistieke glaspanelen”) kan overigens ook tussen dubbel glas geplaatst worden zodat de eigenaar of bewoner niet aan gemak of energiezuinigheid in hoeft te leveren.

Artglas vormt zo een nieuwe manier van beglazing in huis (of caravan) waar men niet alleen doorheen kan kijken maar vooral ook naar kan kijken en kan genieten van een heel ander soort uitzicht.

Voor meer creatieve decoratie voor in huis kun je hier verder lezen over kleine woonideeën met een groot effect.

Zou jij zulk glas-in-lood design in huis willen hebben? Deel je mening en schrijf hieronder een bericht!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!