Reflectief. Tien buffetkasten met spiegeleffect | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Reflectief. Tien buffetkasten met spiegeleffect

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
modern  door Ámbar Muebles, Modern
Loading admin actions …

Spiegels en buffetkasten doen het goed samen. Want of er nou een spiegel in is gebouwd, er één bovenop staat, of dat de kast zelf zijn omgeving weerspiegelt, de combinatie blijft een klassieker. Misschien omdat grootmoeders buffetkast ook al een spiegel had? Wie zal het zeggen. Hoe dan ook, het idee blijkt eindeloos opnieuw in te vullen. We bespreken hieronder tien buffetkasten die op een of andere manier een spiegel in zich herbergen. Van klassiek tot modern en van frivool tot strak. Voor elk wat wils.

Als in een gulden spiegel

Het eerste buffetkastje dat we bekijken is een laag model op zwarte pootjes. De kast is bovenop volledig zilverkleurig en heeft verder een bijzonder motief in zilver en goud. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, kun je er waaiers in zien of meer de diepte in een hoop bollen. Het materiaal heeft een licht reliëf. 

Dit kastje is een modern ontwerp, maar zou ook heel goed in een klassieker interieur passen. Je moet wel een beetje glamour hebben voor dit dressoir en wellicht ook wat lef. Maar dan heb je ook wel een echte blijkvanger in huis.

Klassiek

van homify Eclectisch

Met zo'n soort kast moet de spiegeltrend begonnen zijn. We zien een prachtige zware houten kast uit oma's tijd met daarin drie grote spiegels. Nu zou deze kast ook heel goed een garderobekast geweest kunnen zijn, maar hier hebben de eigenaars hem in de keuken gezet. Mooi, want nu kan iedereen hem zien. Door hem in dit moderne interieur te gebruiken, krijgt de kast een heel andere uitstraling. Leuk is ook hoe dat moderne interieur terug te zien is in de spiegel. Vroeger zag men misschien alleen de reflectie van het hemelbed. Zo lijkt de kast zich aan te passen aan zijn omgeving. Bedenk je ook eens wat een spiegelkast kan doen in een ruimte met veel kleur of verschillende lichtbronnen.

Spiegelglad

modern  door homify, Modern

Deze buffetkast heeft eigenlijk geen spiegel. Maar toch kun je jezelf en de ruimte er uitstekend in weerspiegeld zien. Het gladde glimmende blauw straalt je tegemoet en fleurt de hele kamer op. Heel mooi zijn de handgrepen die samen een geheel lijken te vormen. Ze zijn van een mat soort aluminium, wat contrasteert met het glanzende van de kast, maar ook aansluit bij het spiegeleffect omdat het wel degelijk licht weerkaatst. Een ontzettend hippe kast.

Een streepje voor

modern  door homify, Modern

Het volgende kastje is een eenvoudige witte kast zonder pootjes, met drie deurtjes. Maar door banen spiegelglas in te bouwen wordt het meteen een bijzonder dressoir. De banen zijn niet allemaal even breed en vormen geen patroon, waardoor een speels effect ontstaat. Achter het dressoir zie we een eveneens wit behang. Maar doordat het behang een sierlijk motief heeft, wordt de ruimte niet te strak. In combinatie met de donkere vloer, die we als kleur terugzien in het spiegelglas, gebeurt er in deze rustige kamer een hoop interessants. 

Spiegel van smaragd

Groen is niet de makkelijkste kleur. Maar wat ontzettend mooi! Goed gecombineerd en met een beetje durf, kan groen je kamer zoveel mooie maken. Hier zien we een glimmende lage dressoirkast. De kast is niet helemaal recht en reflecteert het licht daardoor verschillende kanten op. Bovenop staat een spiegel. Deze hoort er niet bij, maar werkt uitstekend. In de spiegel zien we nog net hoe de groene wand achter het bureautje verder doorloopt. De kleur van het bureau matcht bij de spiegel en de vloer. Een uitstekend bij elkaar gecombineerde kamer, die volledig in evenwicht is. Groen? Gewoon doen.

Cirkel

Een klein spiegelend detail kan al genoeg zijn. Hier zien we een mahoniehouten kast. Een klassiek materiaal, maar in een simpel en strak ontwerp. De kast heeft vier deurtjes waarvan en steeds twee verbonden worden door spiegelende handgrepen. Samen vormen ze een cirkel. De twee lampjes precies boven de cirkels geplaatst, zijn een mooi idee voor opgeruimde types die van symmetrie houden. 

Barok 'n roll

Deze is voor de liefhebber. Want het kan prachtig zijn, een interieur met zoveel barokke meubels. Maar ook voor wie dat een beetje teveel van het goede is, kan het leuk zijn zich te laten inspireren door elementen uit deze kamer. Wat een mooie kast daar links bijvoorbeeld. Of wat te denken van zo'n stoeltje in een verder rustig gehouden interieur? En verder natuurlijk het dressoir. Stel hem je eens voor tegen een felgekleurde wand. Zeker met de bijhorende spiegel heb je dan echt iets bijzonders in huis. 

Krul erdoor

Wat een fijn dressoirkastje hebben we hier. Mooi donker hout en lieve hangende handgreepjes. Erg verfijnd. De deurtjes bestaan bijna geheel uit spiegels, maar door het krullerige motief er overheen, valt dat niet eens heel erg op. De deurtjes hebben het effect van een spiegel doordat kleur en licht wordt gereflecteerd, zonder dat je alles letterlijk twee keer hoeft te zien.

RVS

detail zwevend dressoir-keukenblok: modern  door Voorwinde Architecten, Modern
Voorwinde Architecten

detail zwevend dressoir-keukenblok

Voorwinde Architecten

Op deze foto zien we een mooi detail van een grotere kast, waarvan de voorkant gemaakt is van RVS. RVS heeft een moderne koele uitstraling. Wel de glans, maar niet de glitter. Het past daarom in een strak en modern interieur, of zoals hier in een moderne keuken. Erg leuk is hoe de twee laden niet over elkaar, maar als tandwielen in elkaar schuiven.

Koperkast

Ooier dresser: modern  door Asiades, Modern
Asiades

Ooier dresser

Asiades

Glas, staal, lak, zilver en goud zijn al langsgekomen in dit ideabook. Maar ook koper kan een prachtig spiegeleffect hebben. Het is wat zachter en wat warmer dan de andere materialen, maar reageert net zo mooi met kleur en licht uit de omgeving. Deze schitterende kast op hoge poten heeft een Aziatische uitstraling en is eenvoudig vormgegeven. Maar door de combinatie van het zwart met het koper heeft hij alles wat hij nodig heeft. 

Zie jij de wereld graag terug in je dressoir? Praat mee over dressoirs met spiegels en laat een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!