Voor en Na: van oude bungalow naar modern huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van oude bungalow naar modern huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
van architekten schüch & cassau bda
Loading admin actions …

Keer op keer kom je ze weer tegen: bungalows die zo ergens in de jaren 70 of 80 gebouwd zijn. In de tijd dat ze net opgeleverd werden, waren dit moderne woningen waar je maar wat graag wilde wonen. Maar als zo’n bungalow in de tussentijd alleen maar keurig onderhouden is zonder dat er daarbij iets aan het uiterlijk is veranderd, dan kan de tegenwoordige uitstraling wel eens heel erg tegenvallen. De Duitse woning waar we nu gaan kijken was zo’n geval, maar dankzij de architecten van Schüch & Cassau is dit onderkomen weer helemaal bij de tijd. Laat je verbazen door de grote veranderingen!

Voor: stenen bungalow

De bungalows die vroeger werden gebouwd, waren vaak op een soort van Amerikaanse wijze uit hout opgebouwd. Bij dit huis is dat niet het geval, hier was het geheel al uit steen opgebouwd. Voor de stevigheid van het huis misschien goed, maar voor de uitstraling was deze gelige baksteensoort niet de meest aantrekkelijke. Zeker niet in combinatie met de bruine houten dakrand. Erg typerend voor de bouwstijlen die zo’n dertig en veertig jaar geleden werden toegepast, maar niet leuk om in deze tijd nog steeds naar te moeten kijken…

Voor: veel mogelijkheden

We zien de woning hier in de oude situatie in z’n volle omvang. Er zijn in ieder geval heel erg veel mogelijkheden. Daar moet toch zeker iets mee te doen zijn. De tuin is ook heerlijk ruim, maar komt op deze manier niet echt tot z’n recht. En dan is er nog het probleem van de aangebouwde cafetaria. Gelukkig kunnen we je alvast verklappen dat die er in de nieuwe situatie niet meer is. Maar hoe zouden alle kansen die hier liggen uiteindelijk in de werkelijkheid uitgepakt hebben? We gaan snel door naar de nieuwe situatie!

Na: onherkenbaar veranderd

Je bent het ongetwijfeld met ons eens dat deze bungalow onherkenbaar veranderd is. Wat een groot verschil met de oude situatie! Niets herinnert meer aan het oude huis. De bakstenen muren hebben een prachtige eigentijdse bepleistering gekregen en ook de tuin is flink opgeknapt met dit leuke terras. En doordat de aangebouwde bedrijfsruimte opgenomen is in het huis, is er nog meer lucht, licht en ruimte gekomen. Je zou bijna denken dat er een geheel nieuw huis gebouwd is. En toch is dat niet het geval. Een heel fraai voorbeeld van een zeer positieve verandering.

Na: details

Zie je hoe veel aandacht er besteed is aan de details bij de verbouwing? Hoe leuk zijn de creatieve vormen van de ramen! En ook de tuin is veranderd van een saai grasveld met een paar struiken in een hippe en moderne omgeving.

Voor: de oude ingang

Nog een allerlaatste plaatje van de oude situatie voordat we die voor eens en altijd gaan vergeten. Je ziet hier de typerende manier waarop in de jaren 70 gebouwd werd. Donker geverfd hout, gele tegeltjes en natuurlijk niet te vergeten grindtegels als looppad… Naar deze tijd willen we niet meer terug!

Na: dynamische uitstraling

Je blijft je verbazen over de dynamische uitstraling van de nieuwe situatie. Hoe leuk is het om op deze manier naar je eigen voordeur te kunnen lopen. En zoals het er nu uitziet, kan het huis echt weer jarenlang mee. Let ook even op de fraaie begroeiing die in de tuin is aangeplant. Het vormt een schitterend contrast met het huis en toch vormt het samen ook een hele mooie eenheid. Wij zijn enthousiast geworden over dit huis en hopen dat dit ook voor jou geldt.

Wil je meer spectaculaire verbouwingen van dichtbij bekijken? Dit leuke project moet je dan ook zeker niet missen.

Hoe vind jij dit huis geworden? We zijn benieuwd naar jouw mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!