Een teken aan de wand. Buitenmuren met ledverlichting | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een teken aan de wand. Buitenmuren met ledverlichting

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Moderne huizen van kenchiku Modern
Loading admin actions …

Een huis dat ook aan de buitenkant verlicht is, heet gasten al van verre welkom. Genodigde gasten dan, want andersom houdt het gespuis juist ver bij uw huis vandaan. Een goed idee dus, buitenverlichting. Verder is het natuurlijk handig met thuiskomen, wanneer je op zoek bent naar je sleutels of je fiets nog in de schuur moet zetten. Maar buiten al die voordelen, kan het ook gewoon heel mooi zijn. Met de juiste verlichting kun je de aandacht ergens op vestigen, gezelligheid uitstralen of grappige effecten creëren. We bekijken tien ideeën voor led buitenverlichting met als gemene deler dat ze aan de wand bevestigd zijn.

Langs de trap omhoog

Wat een prachtige tuin! Een goed begin is dan ook het halve werk. We zien hier een goed voorbeeld van verlichting met een praktische, maar ook erg mooie toepassing. Want een tuin met een trap erin (en ook eenvoudige Nederlandse rijtjeshuizen hebben die soms) kan 's avonds best even gevaarlijk zijn. Door de verlichting in de wand, is de trap niet alleen een stuk veiliger, maar ook een mooie blikvanger geworden. Ook in de rest van de tuin is ruim aandacht besteed aan de verlichting. Het waterelement en de pilaren zijn mooi uitgelicht. Bijna alsof iemand op een mooie zomeravond kaarsjes heeft neergezet. Heel romantisch.

Onder het muurtje door

Moderne tuinen van homify Modern

In deze tuin is gekozen voor bijzonder verlichting, niet op de muur van het huis maar aan de omheining. Een mooie groene tuin, wordt 's avonds al gauw een donkere hoek omdat alleen het terras wordt uitgelicht. Met lampen die zich richten op de planten kun je ook 's avonds nog van je tuin genieten. De lampen zijn hier aan de onderkant van de schutting geplaatst op verschillende hoogten. Door de planten van onderaf te belichten zien we ze van hun mooiste kant.

In het zoeklicht

Net als in de eerste tuin, is ook hier gekozen voor verschillende lichtbronnen met verschillende effecten. In dit ideabook draait het om wandverlichting, dus we kijken eerst even naar de spotjes tegen de houten wand. Ze versterken de aandacht op het hout en zeker wanneer het nog wat donkerder wordt bieden ze voldoende licht om nog even onder het afdakje te zitten. Verder is ook hier gekozen om de planten van onderaf te verlichten en tot slot zien we een wel heel bijzondere vijver. De vijver is van onderaf verlicht met blauw ledlicht en lijkt daardoor te zweven. 

Uitgelicht

Op deze foto zien we een heel leuke manier om je patio te verlichten. Een witte wand fungeert als schutting en biedt alle privacy om lekker te zonnen of 's avonds lekker buiten te eten. De verlichting die van de wand komt biedt een hoop sfeer. Maar door de uitsparing in de wand geeft het de tuin echt iets extra's. Het is bijna een schilderij en tegelijkertijd een leuke plek om in te gaan zitten. Hier kun je even met z'n tweeën kletsen of met je rug tegen de zijkant een tijdschrift lezen. Een heel originele lichtbron.

Punten scoren

Minder ingewikkeld, maar zeker effectief is deze tuinbrede ledverlichting. De zwarte strip is een praktische maar ook decoratieve oplossing op de witte wand. Er bevinden zich een aantal ledspotjes in die allemaal een mooie driehoek op de muur projecteren waardoor ze samen een puntmotief vormen die het hele terras verlicht.

Kleurig

Laten we voorop stellen dat een zwembad niet per se noodzakelijk is. Leuk is het wel natuurlijk, maar creatief met kleur kan in elke tuin. Voor wie het aandurft is een knalroze wand als deze een mooie manier om sfeer aan je huis en tuin te geven. Een iets minder heftig kleurtje mag ook. De ledspotjes bevinden zich eigenlijk in de grond, maar schijnen omhoog tegen de wand en zetten die extra in het zonnetje. 's Avonds zorgt dat voor een zachtroze gloed in de tuin die maakt dat je er de hele nacht wil blijven zitten.

Volle maan

Moderne huizen van kenchiku Modern

Wanneer je het vooral belangrijk vindt dat de tuin goed verlicht is, ben je klaar met een paar praktische buitenlampen. Voor de bewoners van dit huis, was dat niet voldoende. Want hoewel hier veel minder sprake lijkt van bijzondere effecten of sfeer creëren, is wel degelijk goed nagedacht over de vormgeving. De strategisch geplaatste wandlampen voorzien de hele tuin van licht en laten niemand in het donker staan. Maar door de ophanging krijgt de lichtbron een eigen schaduw, wat een mooi effect heeft op de muur. Het lijkt wel of een sluierwolk voor de maan is geschoven. 

Opgelicht

We bekijken opnieuw naar een mooie patio. Hier willen mensen meer dan verlichting, hier willen mensen sfeer. De prachtige houten overkapping met meubels in een koloniale stijl heeft niet heel veel nodig. Er is gekozen om boven de schuifdeuren twee ledbuizen te hangen die zich naar boven richten. Hierdoor schijnt het licht ruim voldoende, maar nooit recht op de veranda. Goed zicht, maar nog altijd sfeervol.

Negatief

De wandlampjes op dit balkon lijken in plaats van licht, donker te schijnen. Een bijzonder effect door goed gebruik van schaduwen. We zien vier lampjes die de vier fijne schommelstoelen allemaal voorzien van een leeslichtje. Eronder bijkletsen mag natuurlijk ook. Door de vorm schijnt het licht rondom, maar ontstaat een puntige schaduw naar boven. 

Vierkant verlicht

Terrace by night Moderne balkons, veranda's en terrassen van House of Green Modern
House of Green

Terrace by night

House of Green

Tot slot een heel gezellig hoekje op iets dat het midden houdt tussen een balkon of een terras. Een kleine overkapping wordt links afgesloten door een buitenmuur waardoor de perfecte plek ontstaat voor een hoekbank. Dat plekje moet natuurlijk goed, maar ook romantisch verlicht worden. Deze leuke buitenlamp bestaat uit twee vierkanten die van achter verlicht worden en zo een mooie vorm op de muur projecteren. Simpel, maar uiterst stijlvol en effectief. Slim is de terrasverwarming tegen de overkapping. Zelfs bij regen en kou, zou dit zomaar de gezelligste plek van het huis kunnen zijn.

Wat vind jij van deze verlichting? Laat een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!