In 6 stappen naar een schitterende minimalistische tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

In 6 stappen naar een schitterende minimalistische tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Minimalistische tuinen van Peter Balogh | Architekt Minimalistisch
Loading admin actions …

In de tuinarchitectuur is het minimalisme al jaren populair. En dat is niet zo gek want moderne tuinen stralen rust en eenvoud uit. Dat een minimalistische tuin niet saai hoeft te zijn laten we met de voorbeelden in dit Ideabook zien. De sobere lijnen, de mooie balans tussen de materialen en planten zorgen juist voor spanning en dynamiek. 

1. Heldere vormgeving

Bij het een minimalistische tuin is een mooie en heldere indeling van groot belang.  Rechthoekige vormen, een mooie vlakverdeling maken deze tuinen bijzonder en stijlvol. Hoewel rechte lijnen en een duidelijke indeling in deze tuinen domineren, zijn ook ronde of andere geometrische vormen toegestaan.

2. Opavallende planten

Grote vlakken en lange lijnen sluiten maken koppeling met polderlandschap Minimalistische tuinen van homify Minimalistisch
homify

Grote vlakken en lange lijnen sluiten maken koppeling met polderlandschap

homify

Planten spelen een ondergeschikte rol in de minimalistische tuin en ontbreken soms zelfs volledig. Uitbundige bloembedden en weelderige beplanting passen niet in deze puristische stijl.  Meestal kiest de ontwerper voor één groenblijvende plant of grote groepen grassen of andere vaste planten die opvallen door vorm of kleur. Leuk neveneffect: het tuinonderhoud wordt op deze manier tot een minimum beperkt. 

3. Materialen

Moderne tuinen kenmerken zich vaak door het gebruik van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Door te spelen met verschillende structuren en texturen breng je dynamiek in de tuin en creëer je een sfeervolle tuin.

4. Kleuren

Small, low maintenance garden Minimalistische tuinen van Yorkshire Gardens Minimalistisch Houtcomposiet
Yorkshire Gardens

Small, low maintenance garden

Yorkshire Gardens

De eenvoud van een minimalistische tuin zien we niet alleen in de vorm terug, maar ook in het kleurenpalet.  Kleurrijke bloembedden, opzichtig gestoffeerde meubels en bonte accessoires zul je in deze tuin niet vinden.  De kleurkeuze is meestal beperkt tot diep groen, grijs en diverse natuurlijke tinten. 

5. Stijlen combineren

Klassiek ontmoet modern Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Stoop Tuinen

Klassiek ontmoet modern

Stoop Tuinen

Dat modern en klassiek prachtig samengaan zie je op deze foto. Het huis heeft een klassieke uitstraling. De tuin daarentegen is uitgesproken modern en strak, met duidelijke structuren, veel verschillende tinten groen en allerlei texturen en bladvormen. De moderne witte aanbouw vormt een mooie verbinding tussen de klassieke stijl van het huis en de minimalistische tuin.

6. Bijzonder accessoires

Ook in een moderne tuin zijn accessoires mooi om de tuin verder aan te kleden en een eigen identiteit te geven. Beperk je hierbij tot een mooi element zoals de verlichtingsbol op de foto of een grote plantenpot met een kleine boom met een bijzondere vorm.  

Klik hier voor nog meer tips voor het aanleggen van een moderne tuin!

Welke stijl heeft jou tuin? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!