Helder transparante villa bij Eindhoven | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Helder transparante villa bij Eindhoven

Stoa. Stoa.
woonhuis Karin & Niels Moderne huizen van CKX architecten Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een minimalistische villa bij Eindhoven. De woning valt op door de heldere transparante look. Verantwoordelijk voor deze architectonische parel is het gerenommeerder CKX architecten Architecten We vinden de woning in een wijk aan de rand van de stad Eindhoven. Het is een woning die geheel is toegesneden voor een jong gezin met twee kleine kinderen. De bewoners wilden graag een woning met een modernistisch uiterlijk, een strakke vorm en een heldere transparantie. Vandaag gaan we zien hoe dit concreet is vormgegeven. Tijdens de bouw waren er een aantal belangrijke punten van overweging: de gemeenteraad had allerlei eisen ten aanzien van de afmetingen van de villa waaraan voldaan moest worden en daarnaast moest er de toevoer van daglicht in het interieur van de villa voldoende zijn. Kijk met ons mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rij hebben gezet!

Helderheid

Een van de eerste dingen die je als bezoeker opvallen zijn de eenvoud en de helderheid. De twee woonvolumes met de kubusvorm herbergen de leefruimten waarin het gezin haar plek gevonden heeft. In de vormgeving van de gebouwen proef je de liefde voor de moderne architectuur. Het spel van vormen en contrasten betovert onze ogen.

Variatie

Wat is het toch een gevarieerd gebouw. In al zijn eenvoud laat de villa veel verschillende details zien. We hoeven je alleen maar te wijzen op de begroeide wand links, de vlonder daarvoor en het aangrenzende gazon; je weet dan precies waar we het over hebben. Vanuit deze positie krijgen we een mooie indruk van de ruimtelijkheid rond het huis. De verschillende vlakken (de gevel, de zwarte lijnen, de vlonder het gazon) hebben stuk voor stuk een eigen kleurintensiteit en vormen samen een schitterende eenheid. In deze buitenruimte voel je je als bewoner helemaal thuis. Meer tuinideeën vind je hier.

Overdekt terras

Buiten genieten van je eigen terras is toch wel één van de meest geroemde raken aan een modern huis. Vanuit deze positie zien we het gazon overgaan in het lichte terras en de grote glaspartijen die binnen voor zoveel daglicht en helderheid zorgen. De witte tuinmeubels (luxe sofa´s) bieden je de plek om helemaal tot jezelf te komen. De zwarte kozijnen rond het glas steken mooi af bij al die helderheid. De open look van de gevel overtuigd elke huizenjager natuurlijk direct.

Ingang

We willen je de schitterende entree natuurlijk niet onthouden. Dit is immers de zijde die de gasten het eerste zien. Ook hier zien we weer de heldere witte gevel, maar met een donkere ingang die qua grote tegen de massiviteit van de gevel wegvalt. Zo wordt een intieme sfeer geschapen, de ingang oogt gastvrij. Links daarvan zien we een brede glaspartij en een mooi verticaal geveldeel met een contrasterende grijze tint. Let ook op het ordelijke, minimalistisch pad richting de ingang. De grijze tegels zijn als eilandjes in een zee van grind.  Laten we even binnen gaan kijken.

Gezellig

Geheel in stijl met het exterieur van de woning treffen we deze gezellig woonkamer. De eettafel is lekker strak en transparant: de sociale hotspot voor de familie. De benedenverdieping heeft een open interieurconcept waardoor we een grote ruimtelijkheid ervaren. Deze wordt versterkt door de bijzondere grote glaspartijen die een golf van daglicht het interieur binnen laten stromen. De zwarte kozijnen steken mooi af bij de ruimte die zindert in de witte tinten. Op de achtergrond zien we de haard bij de gezellige zithoek: de ideale plek om te genieten van de avond. Een gezellige huiskamer wordt nog leuker met hulp van de juiste expert.

Geheim

Elk huis draagt wel een geheim in zich. Vandaag onthullen we je deze geheimzinnig mooie badkamer. De stijl is minimalistisch tegenover mediterraans/natuursteen. De combinatie tussen deze twee schijnbaar mijlen ver uit elkaar liggende ontwerpstijlen zorgt voor een boeiende visualiteit die direct overtuigt. Natuurlijk hou je direct van de ovale badkamer, gewoon omdat deze zo eenvoudig en mooi afgerond oogt. De wastafel roept herinneringen aan je jaren dertig op en contrasteert op charmante wijze met de temperamentvolle donkere wand. Natuurlijk is de verlichting ook zeer belangrijk in je badkamer. De spotjes hier zorgen voor de juiste sfeer. Even helemaal bijkomen in je eigen unieke badkamer. 

Lees ook over modern wooncomfort in een woonhuis te Ede.

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!