Sfeervolle, Hollandse jaren dertig woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Sfeervolle, Hollandse jaren dertig woning

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Vandaag gaan we weer op huizenjacht. Ditmaal brengen we een bezoekje aan een oerdegelijk rijtjeshuis uit de jaren dertig. In tegenstelling met de gangbare connotaties die de term rijtjeshuis heeft, treffen we hier een woning die uitblinkt in zijn historische charme en heldere hedendaagse woonsfeer. Het gaat hier om een woning die behoorlijk is gerenoveerd door XVW architectuur, waardoor deze weer helemaal up-to-date is. Zo is de achterzijde van de woning als het ware geopend en uitgebreid, waardoor er veel daglicht naar binnen kan stromen en er daarbij een sterke visuele connectie tussen binnen en buiten gelegd wordt. Hoe dit verder allemaal in elkaar zit laten we je hieronder zien. Het is een huis dat je veel inspiratie kan geven als je er zelf over nadenkt om je woning een mooie uitbreiding te geven. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan met ons mee een laat je inspireren!

Keuken

Moderne keukens van homify Modern

De keuken van de jaren dertig woning en de tuin sluiten door de geopende gevel prachtig op elkaar aan. Als je de eettafel dicht bij de grote ramen en de tuindeuren zet ervaar je de frisheid van de lente of zomer extra goed. De tuindeuren klappen naar buiten toe open en dit zorgt voor een soepele overgang naar de tuin. We zien vanuit dit punt de mooie combinatie tussen de tegels buiten, de houten vloer binnen. Let ook op het keukeneiland, dit steekt in al zijn minimalisme en koelheid mooi af bij de houten wandkasten met hun warme en natuurlijke look. Een keuken van uitersten onder een hemels wit plafond. Meer ideeën voor je keuken kun je hier vinden

Authentieke feel

Moderne eetkamers van homify Modern

Bij het naderen van de woning aan de achterzijde zijn we direct onder de indruk van de authentieke feel van de achtergevel. Deze ademt die sfeer van de jaren dertig: een kalme maar zelfverzekerde uitstraling die gekoppeld is aan een zekere statigheid. De aanpassingen die XVW Architectuur aan de woning heeft gedaan maken deze bijzonder open. De uitbouw vergroot niet alleen het woonoppervlak (handig als je niet wilt verhuizen, maar bijvoorbeeld wel aan gezinsuitbreiding denkt), maar het interieur en de buitenruimte (de tuin) lopen zo naadloos in elkaar over. Dit laatste zorgt natuurlijk voor een ongekende transparantie.

Uitbouw

Moderne keukens van homify Modern

De klassieke sfeer van de woning moest natuurlijk intact blijven. Daarom is de uitbouw ook gerealiseerd in een jaren dertig stijl, met de kenmerkende bakstenen. Toch heeft de uitbouw een lichte moderne twist, er is dus duidelijk niet gepoogd een jaren dertig uitbouw te maken, maar juist een moderne uitbouw in jaren dertig stijl. Daarnaast is er door de architect rekening gehouden met de omgeving waarin de woning staat, zodat context en woning mooi bij elkaar passen. Laten we eens binnen gaan kijken.

Andere hoek van de keuken

Moderne keukens van homify Modern

Vanuit een andere hoek van de keuken kun je mooi de verschillende elementen van het bijzondere interieur zien. De kamer laat een contrast tussen de jaren dertig elementen zien, zoals de authentieke deur, en de strakke ietwat industriële keukenapparatuur. Ook hier weer zien we het stijlvolle contrast tussen de houten vloer en de minimalistische werkvlakken van de keuken.

Uitbouw

Moderne keukens van homify Modern

We werpen hier een blik in de uitbouw. Het valt direct op dat er een nauwe band tussen de tuin en de uitbouw bestaat. Niet alleen vanwege het feit dat de uitbouw flink in de tuin doorloopt, maar ook vanwege de vele raampartijen en de tuindeuren die aan de uitbouw grenzen. Links zien we de industriële keukenapparatuur geïntegreerd in de houten wand achter het keukeneiland. Ook hier dus weer die strakke, gestroomlijnde stijl. Ook een uitbouw laten realiseren? Raadpleeg de juiste experts

Trap

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Boven treffen we nog meer mooie contrasten tussen de authentieke architectuur en de nieuwe elementen. Links zien we de houten deuren en deurposten uitgevoerd in de kenmerkende jaren dertig stijl, rechts zien we een lage houten balustrade en een trapleuning. Deze hebben een zwart-wit kleurenpalet dat spreekt van de stijl die begin twintigste eeuw in zwang was. Daarboven treffen we de blanke houten trap die duidelijk een kind van onze tijd is. Deze moderne toevoeging geeft deze ruimte net dat beetje extra frisheid waardoor de ruimte zijn unieke charme krijgt. Let ook even op de schitterende lichtval op deze overloop. Echte liefhebbers van de jaren dertig stijl kunnen in deze woning hun hart ophalen!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!