Voor en Na: 5 rigoureuze keukenverbouwingen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: 5 rigoureuze keukenverbouwingen

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Auraprojekt
Loading admin actions …

Als de keuken het hart van je huis is, dan moet het natuurlijk wel goed kloppen. En sommige keukens kloppen als hart niet meer en in letterlijke zin klopt er ook helemaal niets van. Een rigoureuze verbouwing is dan de enige manier om verandering in de situatie te brengen. We hebben vijf van deze grondige verbouwingen voor je op een rijtje gezet. Geniet van dit overzicht dat is samengesteld uit projecten die zijn uitgevoerd door diverse professionals.

Voor/tijdens: slopen

Voor je van een oude keuken iets moois kunt gaan maken, moet er vaak eerst flink gesloopt gaan worden. Bij deze keuken is de fotograaf binnen komen vallen op het moment dat er al flink met de sloophamer in het rond geslagen was. Maar die sloopwerkzaamheden waren zo te zien ook hard nodig. Het maakt ons natuurlijk erg benieuwd naar het eindresultaat.

Na: modern met authentieke tintjes

Dat de situatie er met heel veel sprongen op vooruit is gegaan, mag duidelijk zijn. Een heerlijke moderne keuken is ontstaan, maar aangezien het een oud huis betreft, zijn er ook wat authentieke tintjes terug te vinden. Kijk maar naar de ‘blinden’ (luiken) bij het raam in de eetkamer en de leuke eethoek zelf.

Voor: krap en verouderd

Moderne keukens van homify Modern

Een keuken die krap en verouderd is, vormt absoluut geen aantrekkelijke omgeving om in te koken. En zeker als het aanrecht zo vol staat als hier… Gelukkig ligt de rolmaat al klaar en lijkt er ook iets van bouwtekeningen op tafel te liggen.

Na: lekker ruim

Moderne keukens van homify Modern

Dat een kleine ruimte toch een grote keuken kan worden, is hier heel goed te zien. Je raakt toch direct geïnspireerd om culinair aan de slag te gaan als je dit mooie geheel ziet? Lekker modern met een natuurlijk randje door het hout dat in de keuken is verwerkt. Zet de pannen hier maar snel op het vuur!

Voor: klein en te laag aanrecht

Mensen worden steeds groter. Bij oudere keukens loop je daarom vaak tegen het probleem aan dat een aanrecht veel te laag is. Bovendien was het hier ook nog eens veel te klein en te smal om echt lekker op te kunnen werken.

Na: helemaal bij de tijd

Na de verbouwing is deze keuken weer helemaal bij de tijd en blijkt weer dat een kleine ruimte plaats kan bieden aan een royale keuken. Ook erg gezellig dat je leuk kunt eten bij de charmante eettafel. En de kleurstelling laat ook zien wat een nieuw lik verf op de muren kan doen.

Voor: een keuken om van te huilen

We hebben al een aantal keukens gezien waar je niet zo vrolijk van werd, maar dit geval was echt om van te huilen. Het is bijna zielig om hier iemand een maaltijd te laten bereiden. Nog meer dan bij de andere keukens was verandering hier echt noodzakelijk.

Na: modern met industrieel randje

Misschien is dit wel de mooiste keuken in dit overzicht. Wat een fantastische transformatie kun je hier zien! Een leuke, hippe en frisse moderne keuken waar een industrieel randje te zien valt. En vooral de afzuigkap en de kraan krijgen onze speciale waardering. Wie gaat er mee koken?

Voor en na: rustiek en modern

Op deze gecombineerde foto kun je in één oogopslag zien hoe de situatie veranderd is. En als het om de mooiste keuken in dit overzicht gaat, dan is dit zeker een concurrent van het vorige exemplaar. De ambiance heeft de perfecte balans tussen rustiek en modern. Wat ons betreft een schitterende inspiratiebron als afsluiter!

Benieuwd geworden naar meer leuke en originele keuken ideeën? We helpen je met dit mooie Ideabook ook graag verder op weg.

Welke keuken is jouw favoriet? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!