Inspiratie: zwevende zwarte planken als eyecatcher in je woning

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: zwevende zwarte planken als eyecatcher in je woning

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door Arianna Vivenzio
Loading admin actions …

Wanneer het op de look van je interieur aankomt kan een zwevende plank aan je muur een moderne en strakke indruk achterlaten. Als deze ook nog eens uitgevoerd is in een zwarte kleur(tint) kan het zelfs een hele goede eyecatcher worden. In dit Ideabook laten we de zwevende, zwarte plank op verschillende manieren zien. Van simpele planken tot bijzondere ontwerpen en echte eyecatchers, alles komt voorbij. Let vooral ook op de bijzondere designs of manier waarop je je spullen kwijt kunt, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Kijk je mee?  

Een dynamische zwevende, zwarte plank

Ka-Lai Chan Design:  Woonkamer door Ka-Lai Chan Design
Ka-Lai Chan Design

Ka-Lai Chan Design

Ka-Lai Chan Design

Een goed begin is het halve werk toch? Daarom beginnen we dit Ideabook met een bijzondere zwarte plank van Nederlandse bodem. Deze zwevende plank is namelijk ontworpen door Ka-Lai Chan, een Nederlandse designer van Aziatische afkomst. Ze mixt culturen, materialen en vormen in een unieke en vooral herkenbare stijl. Deze is ook goed terug te zien in dit design. De zwevende zwarte plank op bovenstaande foto bestaat eigenlijk uit meerdere kubussen die dienen als afzonderlijke planken. De buitenzijde is zwart geverfd terwijl de binnenkant een warme houtkleur heeft. 

Een zwarte zwevende plank dicht bij de grond

Dat zwarte planken het niet alleen goed doen aan de muur bewijst bovenstaand voorbeeld! De zwarte plank maakt onderdeel uit van een wit (media) meubel waardoor hij laag bij de grond geplaatst is. Doordat er nog wat ruimte tussen het meubel en de zwarte plank zit, lijkt het alsof hij deels zwevend is. De plank loopt naast het witte meubel door op de grond. Over eyecatchers gesproken! Dit mooie design zouden wij graag terug zien in onze woning! 

Een zwevende plank met een verrassende vorm

 Woonkamer door CD-Wall

De zwevende plank op bovenstaande foto is deels uitgevoerd in het zwart en heeft daarnaast ook een mooie lichte tint. Het design van deze zwevende plank bestaat eigenlijk uit twee niveaus, erg leuk bedacht! Vooral het contrast van de zwarte, zwevende plank in een wit, licht en strak interieur zorgt dat dit ontwerp goed tot zijn recht komt. 

Wil je meer inspiratie op het gebied van lichte en moderne woonkamers? homify biedt op dit gebied ook heel veel inspiratie, je vindt de foto's hier

Zwevende zwarte planken met een bijzonder design

 Woonkamer door Gilbert13
Gilbert13

Fold Shelf collection

Gilbert13

Het design op bovenstaande foto is afkomstig uit de UK, hier zie je een samenvoeging van meerdere zwevende, zwarte planken. De bijzondere plank wordt door de ontwerpers de Fold Shelf genoemd en is per set verkrijgbaar en op verschillende, leuke manieren op je muur te plaatsen. Op deze manier kun je deze zwarte, zwevende plank uniek tot zijn recht laten komen. Plaats de planken bijvoorbeeld onder elkaar of kies er eens voor ze op diverse plekken op de muur terug te laten komen. Zie jij deze zwarte plank al voor je in jouw huis?

Kleine zwarte plankjes als decoratie

 Woonkamer door Rooom

Erg vintage deze kleine, schattige zwevende plankjes! Dit is natuurlijk ook te danken aan de leuke woonaccessoires die erop zijn geplaatst. De retro look komt vooral voort uit het afgeronde design van iedere plank. Deze zouden goed tot hun recht komen in een ultra strakke kamer. Een kleine, zwevende plank als deze is ideaal voor het tentoonstellen van kleine interieur accessoires die je maar al te graag in zicht wilt hebben. Wat vind jij, praktisch of overbodig?

Een unieke zwevende plank voor het opbergen van boeken

 Woonkamer door agustav
agustav

Book rack in Wenge

agustav

Leuk hè? Dit is misschien wel één van de meest bijzondere zwevende, zwarte planken in dit Ideabook. Een plank dient er natuurlijk altijd voor om spullen op te zetten, dat is in dit design niet helemaal het geval. Het idee is eigenlijk hetzelfde als bij iedere andere plank maar deze zwevende versie heeft toch een ietwat andere uitvoering. Boeken worden namelijk met een lusje opgehangen aan de haken op deze plank, hierdoor komen ze kaasrecht naast elkaar te hangen waardoor het lijkt alsof ze op een doorzichtige plank staan. Je kan er ook voor kiezen om doorzichtige lusjes te gebruiken dan wordt het idee van een zwevende plank helemaal tot in de puntjes uitgevoerd. Erg bijzonder dit ontwerp! 

Een combinatie van zwevende planken

VISION ELEMENTS VE37:  Woonkamer door Pastoe
Pastoe

VISION ELEMENTS VE37

Pastoe

De experts van Studio Pastoe laten hier een bijzonder ontwerp zien, namelijk: The Landscape. Het design bestaat uit verschillende open en gesloten compartimenten die naar eigen wens gecombineerd kunnen worden. Zo komen deze zwevende planken in verschillende kleuren, hoogtes en meerdere lengte maten. Het is dus heel goed mogelijk om van deze planken een eyecatcher te maken, maar je kunt het ook prima lekker simpel houden door te kiezen voor één plank. Het idee van deze zwevende, zwarte planken is het accentueren van het landscape gevoel – de horizontale lijnen hebben duidelijk de overhand. 

de zwarte, zwevende plank, maar dan anders

Het ontwerp dat we hierboven zien heeft bijna iets weg van een kastje. Op de zwarte zwevende plank is namelijk ruimte voor leuke woonaccessoires of boeken, maar in het bovenste gedeelte van dit ontwerp is plaats gemaakt voor een groene verrassing; een leuk kamerplantje! Deze zwevende plank zou het goed doen in de woonkamer, maar is vanwege de stijl en het materiaal ook prima te plaatsen aan de muur in de badkamer, keuken of gang! Iets voor jou?

Zwevende plank in kruis vorm

Kabinet:  Woonkamer door karel
karel

Kabinet

karel

Kabinet is een modulair systeem van zwevende planken om boeken en verzamelingen tentoon te stellen. Misschien leuk om te weten: de verhoudingen van de elementen en de compositie zijn gebaseerd op het getal phi, het gulden getal. De zwevende plank heeft de vorm van een horizontaal kruis, maar wanneer je kiest voor meerdere planken bij elkaar, vormt de Kabinet plank een soort open kast. Op bovenstaande foto zie je dat iedere zwevende plank zo geplaatst is dat ze elkaars 'boekensteun' zijn. De planken hebben nu een naturel houten kleur, maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed zelf omtoveren in een zwarte versie! 

Tenslotte

We sluiten dit Ideabook af met een geweldig design uit Italie, ontworpen door Arianna Vivenzio. Op bovenstaande foto zie je het niet heel duidelijk, maar deze zwarte zwevende plank is gemaakt van houten houders en een elastieken, zwarte band. De brand is breed genoeg om boeken van verschillende hoogtes vast te kunnen houden. Bekijk hier meer foto's van deze bijzondere zwarte plank. 

We hopen dat je na dit Ideabook geïnspireerd bent en mooie ideeën voor het toepassen van zwarte, zwevende planken in jouw woning hebt kunnen vinden. 

Wat vind jij de mooiste zwevende plank? We zijn erg benieuwd naar je mening, laat het ons zeker even weten in de comments hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!