Inspiratie: 10 Moderne geprefabriceerde huizen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: 10 Moderne geprefabriceerde huizen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Prefab woning door SOMMERHAUS PIU
Loading admin actions …

Zijn geprefabriceerde huizen goedkoop? Saai? Of misschien zelfs monotoon? Absoluut niet! Geprefabriceerde huizen kunnen vaak snel worden gebouwd, zijn energie-efficiënt en zien er tegenwoordig ook nog eens ultra modern uit! Geprefabriceerde huizen kunnen vaak naar eigen wens iets aangepast worden, waardoor keer op keer toch een uniek en bijzonder huis ontstaat. Het misschien wel grootste voordeel van geprefabriceerde huizen is dat ze enorm duurzaam en milieuvriendelijk zijn. De leveranciers van deze geprefabriceerde woningen zorgen ervoor dat ze voldoen aan de nieuwste milieustandaards zodat wonen in zo'n huis nog beter voelt! 

Vandaag laten we je een aantal geprefabriceerde huizen zien die je zeker zullen inspireren! Kijk je mee?

Geprefabriceerde huizen in een tropische omgeving

 Huizen door NOEM

Op de bovenstaande foto zien we een geweldige geprefabriceerde woning in een zonnig oord. Hier wordt duidelijk gemaakt dat prefab huizen niet alleen duurzaam, gemakkelijk en makkelijk aan te passen zijn, ze kunnen ook op een unieke manier ontworpen zijn. De grootte van geprefabriceerde huizen kun je naar eigen wens aanpassen door het toevoegen van extra modules en/of verdiepingen. Vaak wordt er ook nog gekozen voor het toepassen van zonnepanelen en andere nieuwe technieken om energieverbruik zo minimaal mogelijk te houden. 

Een geprefabriceerde woning van grijs beton

We gaan over naar een project gerealiseerd door de professionals van Udo Ziegler Architekten. Er is bewust gekozen om de grootte van het geprefabriceerde huis even groot te maken als de andere huizen in de omgeving. Er is wel gekozen voor een unieke look wanneer het aankomt op het bouwmateriaal.  De onderdelen van dit geprefabriceerde huis zijn voor een groot deel al in de fabriek op maat gemaakt. De dikke muren van beton, de kozijnen en dikke ramen zijn zeer energiebesparend en milieuvriendelijk. Precies wat verwacht wordt van geprefabriceerde huizen!

Binnen in een geprefabriceerde woning

Via deze foto nemen we een kijkje binnen in een geprefabriceerde woning. Dit huis heeft een rustige, moderne sfeer die deels te danken is aan de lichtinval en de grote balken en strakke panelen. Dit is overigens een kenmerk van veel geprefabriceerde huizen! Ook qua interieur is het slim aangepakt, om de rust te behouden is er gekozen voor moderne paneel gordijnen en strakke maar sfeervolle meubels en accessoires. Wij zijn fan! 

Een geprefabriceerde woning van contrastrerende materialen

Villa Beekbergen:  Huizen door Factor Architecten
Factor Architecten

Villa Beekbergen

Factor Architecten

Het geprefabriceerde huis op bovenstaande foto is een project van Nederlandse bodem. Op deze foto krijgen we een goed beeld van de hoogteverschillen in de omgeving, en hoe de verschillende gevels van het gebouw uitkijken op een hellende omgeving. De woning heeft een kegelvormige, dragende buitenschil die vervaardigd zijn uit geprefabriceerde beton elementen. De combinatie van beton, glas, staal en riet zorgen voor een prachtig samenhangend geheel met de nodige contrasten. Wat vindt jij van dit moderne prefab huis?

Een geprefabriceerde woning om je heerlijk terug te kunnen trekken

Geprefabriceerde woningen zijn ideaal voor zomer- en vakantiehuizen. Het is de ideale oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een lekkere plek om je terug te trekken maar die geen lange bouwtijd of veel geld beschikbaar hebben. Geprefabriceerde huizen als deze zijn makkelijk verplaatsbaar en enorm snel op te bouwen. Het prefab huis op bovenstaande foto heet 'de PIU' en hij beschikt over een hoge mate van thermische isolatie en is daardoor het hele jaar door prima bewoonbaar.

De bijzondere pui van een geprefabriceerde woning

Achtergevel:  Terras door TS architecten BV

Op deze foto zien we een bestaande woning die uitgebreid is met een ruime geprefabriceerde aanbouw van een grote serre. De prefab serre is volledig gericht op de tuin. De grote ramen en moderne pui zorgen voor een geheel open achtergevel. Het buiten terras heeft deels een overkapping waardoor je met slecht weer ook nog buiten kunt zitten en tegelijkertijd houdt deze de warmte van de zon tegen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor bijzondere puien en schuifdeuren? Bekijk dan ook zeker deze foto's

Geprefabriceerde woningaanbouw van een woning in Maarn

uitbreiding woonhuis Maarn:  Huizen door Richel Lubbers Architecten
Richel Lubbers Architecten

uitbreiding woonhuis Maarn

Richel Lubbers Architecten

Op deze foto zien we een woninguitbreiding van een bestaand woonhuis. Het project is in slechts acht weken gerealiseerd door het architectenbureau BYTR. Alle bouwonderdelen waren geprefabriceerd en werden geïnstalleerd op locatie. De verticale, donker bruine planken van de geprefabriceerde aanbouw contrasteren de oorspronkelijke jaren 50 woning. Bijzonder is vooral het strakke, moderne interieur dat je in de eerste instantie niet verwacht bij dit prefab huis. 

Nog een kijkje binnen in een geprefabriceerd huis

Binnen in dit geprefabriceerde huis is gekozen om sierbeton als materiaal te gebruiken. Zowel de wanden, de vloer, het plafond en de trappen hebben allemaal een glad oppervlak. De geprefabriceerde woning is afgemaakt met details van strakke en moderne materialen. Op de foto niet zichtbaar, maar de keerwanden van de buitenzijde, de oprit en andere elementen aan de buitenkant zijn ook uit beton vervaardigd. De combinatie van neutrale kleuren geeft dit geprefabriceerde huis een serene sfeer. Gewoonweg schitterend! 

Geprefabriceerde woning met een warm tintje

Dit geprefabriceerde huis maakt een grote indruk met zijn aantrekkelijke uiterlijk. Er is namelijk gekozen voor een slimme constructie waarbij gekozen is voor hout, cellulose, isolatievezel en natuursteen. Door deze hoogwaardige en ecologische materialen wordt laag primair energieverbruik ondersteunt en blijft de milieubelasting zo laag mogelijk. Bij dit geprefabriceerde huis is gekozen voor grote ramen, met name aan de zuidkant van het huis, waardoor zonlicht het huis goed kan verwarmen en dit prefab huis optimaal verlicht wordt.

Een woonhuis met geprefabriceerde aanbouw

Renovatie en uitbreiding Jaren 50 woning:  Huizen door Newjoy concepts
Newjoy concepts

Renovatie en uitbreiding Jaren 50 woning

Newjoy concepts

Dit huis met geprefabriceerde aanbouw bevindt zich aan de Vaartse Rijn. Het oorspronkelijke woonhuis stond al lange tijd te koop en vanwege de wens om een praktijkruimte aan huis te hebben was een uitbreiding noodzakelijk. De moderne, geprefabriceerde aanbouw is vervaardigd uit zink en staat erg mooi in contrast met het oude huis uit 1953. Zie je dat deze prefab aanbouw boven de grond lijkt te zweven? Dit was mogelijk doordat het huis een kelder en een verhoogde begane grond heeft, erg leuk!  

We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog meer geprefabriceerde huizen wilt zien, daarom hebben we dit Ideabook voor je opgezocht! 

En? Zie jij jezelf al wonen in een geprefabriceerde woning? Of heb jij je twijfels bij een prefab huis? Deel je mening en laat het ons weten in de ...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!