5 tips die het schoonmaken leuker maken! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 tips die het schoonmaken leuker maken!

Stoa. Stoa.
Klassieke keukens van BOOK A TIGER Klassiek
Loading admin actions …

We vonden het niet leuk dat moeder soms dreigde een vuilniszak te pakken en alle rondslingerende rommel in onze kamer weg te gooien. Natuurlijk ging het erom dat we de kamer weer netjes zouden maken. Orde en netheid zijn namelijk erg nodig als je een goede sfeer in je woning wilt hebben. Vaders en moeders hebben jarenlange ervaring als het gaat om het onderhouden van een woning, ze kennen dus veel trucjes om het schoonmaken makkelijker te maken, want heel eerlijk gezegd hebben ze zelfs ook nooit zo'n zin om de poetslap ter hand te nemen. Maar het werk moet gedaan, dus geven je in dit ideabook tips zodat het wel leuk wordt om schoon te maken, hoewel het wellicht nooit je hobby wordt.

Bakpapier

Bakpapier is een handig product dat in de oven thuishoort, waardoor je makkelijk een pizza en patat kan maken. Maar toch heeft het nog andere makkelijke toepassingen, zo is het een ideale manier om stof te vangen. Hoe dat werk? Leg de papier boven op de keukenkasten, op deze manier wordt stof en vet, dat zich vaak op dit soort plekken in de keuken verzameld, opgevangen. Dan sta je niet zo lang te boenen, maar gooi je eenvoudig het bakpapier weg. Simple as that! Gave ideeën voor de inrichting van je keuken kun je trouwens hier vinden! 

Zuiveringszout

Het is een nachtmerrie van elke huis eigenaar: er komt een enorme wijnvlek op je witte bankstel. Wat kun je dan doen? Neem wat zuiveringszout en leg een flinke laag op de vlek in kwestie. Zuiveringszout heeft de eigenschap het vocht en de kleurstof van de wijn in zich op te nemen. Op deze manier red je je witte bankstel. In deze strakke moderne kamer (wat een gave inrichting trouwens!), zou een wijnongeluk plaats kunnen vinden, daarom is het goed dat de bewoners deze tip uit grootmoeders tijd kennen. Zuiveringszout, onthoudt de naam van dat goedje! Samen met een interieurexpert ontwerp je snel een droominterieur met eigentijdse trekken. 

Dweil

Om snel je keuken schoon te kunnen maken met een dweil, ook als je keuken klein is en je geen ruimte hebt om er een met lange steel te gebruiken, kies je voor een dweil met een handig uitwringsysteem, zo kun je gebruik maken van een dweil zonder dat je een grote bak erbij nodig hebt of andere ruimte om je dweil uit te wringen dan wel op te hangen om deze te laten drogen. Het uitwringen maak dat de dweil niet kletsnat is en zo dus niet vies gaat ruiken, want wellicht moet deze even wachten voor hij de wasmachine in kan. 

Azijn

van Graef Minimalistisch

Om zaken te ontkalken, zoals een waterkoker of koffiezetapparaat, kun je kiezen voor ontkalkmiddelen, maar die zijn vrijwel altijd chemisch, dus niet zo gezond, maar ook voor ouderwets azijn. Dit is in tegenstelling tot de chemische alternatieven niet schadelijk want het kent een natuurlijke basis. Het wordt al vele jaren gebruikt voor veel toepassingen. Het is een perfect kalk en vet oplosser! Even een paar keer de koker omspoelen en deze is weer geschikt om water in te koken. 

De magnetron of oven schoonmaken

Het is een van de minst prettige werkjes in huis: de magnetron of oven schoonmaken. Dit klusje kan ook heel gemakkelijk gedaan worden waardoor je er geen moeite mee zult hebben dit karwei snel klaar te hebben. Neem gewoon een mengel van heet water en citroen, zorg daarbij dat je een goede spons hebt zodat je de viezigheid snel te lijf kunt gaan. In een strakke keuken als deze, met een gave moderne look, is het natuurlijk niet te verkopen als je magnetron en andere delen van de keuken er vies uitzien. Ga de viezigheid te lijf met de gouden tip: heet water en citroen, zodat op een milieuvriendelijke manier je keuken snel schoon kan maken. 

We hopen dat je deze tips goed kunt toepassen! Kijk snel naar andere gave tips om je woning tof in te richten!

Wat vind je van deze tips? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!