6 droomhuizen met een tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 droomhuizen met een tuin

larapappers larapappers
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Een huis zonder een tuin is voor de meeste mensen onvoorstelbaar. Vooral tijdens de zomermaanden wanneer je 's avonds buiten kunt dineren, lijkt een tuin onmisbaar te zijn. Maar ook tijdens andere seizoenen is een tuin een echte aanwinst voor iedere woning; het verhoogt namelijk het woongenot. 

Hoe een tuin wordt vormgegeven is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke smaak, het land waarin je woont (niet iedere plant groeit in ieder klimaat) en wellicht de tuinarchitect die jouw tuin heeft aangelegd. Wij hebben vandaag 6 bijzondere tuinen voor jou op een rijtje gezet; volop inspiratie!

1. Een tuin met een zwembad

DAVINCI HAUS – a House for Lovers of Nature and Nobility Moderne tuinen van DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG Modern
DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG

DAVINCI HAUS – a House for Lovers of Nature and Nobility

DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG

De experten van Davinci Haus ontwerpen en bouwen hun huizen onder het motto 'mens en natuur zijn één'. Natuurlijke bouwmaterialen zoals hout en glas spelen hierbij een belangrijke rol; ze zorgen er namelijk voor dat de perfecte tuin een tuin is waarin geleefd wordt. Een woning met een zwembad hoeft namelijk niet een cliché te zijn, je kunt er iets bijzonders van maken!

Bij dit project bestaat de tuin uit een groot gazon, een breed terras en natuurlijk het absolute hoogtepunt; het meertje waarin je kunt zwemmen. Door de vele ramen in de woning kunnen de bewoners ook in de koudere maanden van al dit moois genieten.

2. Pure elegantie

De grote glazen oppervlaktes zijn ook bij deze bouwstijl kenmerkend. Dit project is ontworpen door Wiel Arets Architects; de woning past perfect bij de tuin, het is een harmonisch geheel. De strakke lijnen van de woning lopen namelijk door in de strakke lijnen van de tuin; ronde en rechte bomen en struiken sieren hier de tuin. Door de combinatie van rechte en ronde vormen ontstaat er een speels geheel waar ook in de winter van genoten kan worden. 

3. Aziatische flair

Dit is natuurlijk echt droomhuis met een droomtuin. Het contrast tussen de stijl van de woning en de tuin is groot; de woning bestaat uit rechte lijnen en heeft een modern design, terwijl de tuin met veel natuurlijke objecten in een Aziatische stijl is aangelegd. Het is net alsof de woning uit de natuurlijke stenen rijst. Bijzondere Aziatische planten en elementen (zoals het tuinhuisje) sieren verder deze tuin. In plaats van een clash van stijlen geniet je hier van een harmonisch geheel.

4. Modern en stijlvol

van homify Modern

Ook bij deze woning, die ontworpen is door Meier architekten, past de tuin met zijn rechte vormen en ruime gazon perfect bij de stijl van de moderne woning. Een bijzonder element van deze tuin is de steenoven die modern design met een rustiek gevoel verbindt en die natuurlijk perfect is voor een ontspannen avond met familie en vrienden onder een heldere sterrenhemel. Door de grote grasoppervlakte loopt het gazon moeiteloos in het ontwerp van de woning door. 

5. Perfect aangepast

Moderne tuinen van homify Modern

Natuur en duurzaamheid zijn de uitgangspunten van de tuinarchitecten van Paul Marie Création. Ook bij de aanleg van deze tuin werden alleen duurzame materialen gebruikt. Als je door het raam van de woning naar buiten kijkt heb je het gevoel dat je één wordt met de omgeving en dat de tuin tegelijkertijd een waar kunstwerk is. 

Planten, weggetjes, materialen, accessoires, structuren en het concept werden natuurlijk afgestemd op de bestaande architectuur, de omringende natuur en de wensen van de bewoners. Zoals je ziet leidde dit tot een uiterst harmonisch geheel.

6. De charme van een landhuis

Als laatste voorbeeld hebben wij nog een huis-en-tuin-combinatie voor allen die van een rustieke, klassieke en romantische look houden. De architecten van het bureau Christian Meyer hebben de tuin van deze landelijke woning vorm gegeven, geïnspireerd door de omringende boerderijen en de wilde natuur van de omgeving. Groen gras, prachtige wilde bloemen en ronde struiken sieren deze tuin. De tuin zorgt voor een harmonisch geheel gecombineerd met de stijl van de woning en ook tijdens de wintermaanden kan er van deze tuin genoten worden; de planten hebben verschillende bloeiperiodes waardoor er geen seizoen is waarbij de tuin kaal en donker oogt.

Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor jouw tuin? Lees dan dit Ideabook hoe je een tuin gezellig kan maken.

Welke tuin spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!