Leven met de sterren: Maagd | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Leven met de sterren: Maagd

larapappers larapappers
Klassieke woonkamers van Tschander.Keller architekten Klassiek
Loading admin actions …

Deze maand besteden wij in onze reeks 'Wonen met sterrenbeelden' aandacht aan het sterrenbeeld Maagd (23 augustus – 22 september). Het element van dit sterrenbeeld is de aarde en wie tot dit sterrenbeeld behoort wordt vaak gezien als betrouwbaar, eerlijk, opgeruimd en zorgvuldig. Meestal zijn het perfectionisten en daarom ziet de woning er opgeruimd en stijlvol uit. Ze houden van een interieur met duidelijke structuren, klassieke elementen en rechte vormen. Voel jij je aangesproken? Lees met ons mee!

Het perfecte huis

Dit sterrenbeeld houdt van een duidelijke en klassieke stijl. Dit zie je terug in de bouw van de woning; ze gaan vaak voor een iets ouder, klassieker huis. Een klassieke stijl wil echter niet zeggen dat dit sterrenbeeld van veel decoraties houdt; de woning oogt klassiek maar er zijn veel moderne elementen in het interieur aanwezig (zie bijvoorbeeld de beschrijving van de keuken). 

Klinkt dit als een sterrenbeeld met een groot budget? Niets is minder waar, ook met een klein budget kan er een huis ontworpen worden in een klassieke stijl. Als het om het ontwerp van een woning gaat is het altijd handig om een professional te raadplegen, deze kan jou handige tips geven.

Kleuren en materialen

De voorkeur gaat bij dit sterrenbeeld uit naar natuurlijke kleuren zoals grijs, beige, blauw en groen. Opvallende neontinten en gouden objecten vind je in dit interieur niet terug. Als het om het materiaal gaat zijn er verschillende mogelijkheden. Natuurlijke materialen zijn geliefd zoals hout, maar ook metaal en leer komen in het interieur voor. Wat belangrijk is, is de kwaliteit; het moet tegen een stootje kunnen en makkelijk te onderhouden zijn.

De slaapkamer

Dit sterrenbeeld zijn vaak ware organisatietalenten en hebben dan ook meestal geen moeite om de woning opgeruimd te houden. Daarom vind je in een dergelijke woning meerdere opbergmogelijkheden. Het interieur is dus niet alleen klassiek en luxueus, maar ook praktisch. Zo vind je in deze woning meerdere kasten en opbergrekken, maar ook tafels waarin een lade verwerkt is, of een box die als hocker dient en tevens een opbergruimte is.

Zoals je op de foto ziet is er bij deze slaapkamer gekozen voor een wandkast waarin alles makkelijk opgeborgen kan worden. Er zijn namelijk meerdere opbergsystemen; voor de schoenen, de kleding en losse items. Op deze manier vind je altijd alles handig terug; niets slingert door de woning.

Accessoires

Opvallende, bonte en extravagante accessoires zijn niet typisch voor het sterrenbeeld Maagd. Klassieke en smaakvolle elementen die design en functie met elkaar combineren vind je terug in dit interieur. Zilveren frames, kroonluchters, elegante kaarshouders en bijzondere vazen sieren dan ook dit huishouden.

Zoals je op deze foto ziet zijn er geen grote accessoires in de ruimte aanwezig; een bijzondere vaas met een opvallende bloem zorgt voor een stijlvolle sfeer zonder dat het te overdreven is.

De keuken

Heerlijke keuken met mooi eiland Moderne keukens van Kabaz Modern
Kabaz

Heerlijke keuken met mooi eiland

Kabaz

Een huishouden dat altijd netjes opgeruimd is, hoeft niet ongezellig te zijn. Wat namelijk typisch bij dit sterrenbeeld past is een moderne keuken. De bouw van het huis is klassiek, de woonkamer bevat klassieke elementen, maar de keuken is een mooie mix van klassieke elementen en modern design. In de keuken vindt namelijk de voorbereiding van de maaltijd plaats; functionaliteit staat hier hoog op de lijst! 

Zoals je op deze foto ziet is er gekozen voor een moderne keuken met een kookeiland. Aan dit kookeiland kun je op hoge barkrukken ook 's ochtends ontbijten; wederom wordt stijl met functionaliteit gecombineerd.

Opbergsystemen

Ondanks de hang naar opgeruimdheid en duidelijke structuren, verzamelen vrouwen met dit sterrenbeeld graag. Natuurlijk verzamelen zij niet accessoires die geen functie hebben en alleen maar stof vangen. Nee, de objecten die verzameld worden hebben een praktische functie en worden netjes opgeruimd met een speciaal systeem. Of het nu schoenen, parfumflesjes, platen of kruiden zijn; deze kostbare schatten slingeren niet door de woning en worden perfect opgeborgen opdat ze handig gebruikt kunnen worden.

Het opbergsysteem dat je op deze foto ziet is natuurlijk uiterst handig; schoenen slingeren niet door de woning en kunnen altijd handig gevonden worden, een stijlvolle oplossing.

Herken jij iemand in dit sterrenbeeld? Wij zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!