Een Kleine Parijse Duplex: Modern en Knus | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Kleine Parijse Duplex: Modern en Knus

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Solenne Brugiroux Architecte Modern
Loading admin actions …

Je zolder is een verborgen diamant. Vaak kun je met een beetje aandacht voor de bovenste verdieping van je huis extra vierkante meters aan woonoppervlak creëren. Dit komt het woongenot en de waarde van je huis ten goede. Voordat je jezelf op dit werk stort moet je de technische haalbaarheid van dit project controleren, daarnaast zijn een juiste bouwvergunning of werkvergunning essentieel. Voor tips en handige weetjes kun je een architect om hulp vragen bij de verwezenlijking van het project. We gaan in dit artikel een aantal inspirerende ideeën voor je op een rij zetten, en laten je zien hoe de architect Solenne Brugiroux van deze Parijse zolder een prachtig duplexappartement wist te maken. Laten we eens kijken.

Prachtige Zolderkamer

Het appartement is gelegen in het 17e arrondissement van Parijs. De zolder was donker en het was natuurlijk geen ruimte om te wonen. Een complete herinrichting van de zolder was nodig om deze als woonvertrek te kunnen gebruiken. Op de afbeelding zien we een nieuw gecreëerd vertrek, dat na de herinrichting tot stand gekomen is. Om meer licht in de kamer te krijgen werd een dakraam geïnstalleerd, dat duidelijk het prachtige daglicht in deze kamer binnen laat. Let ook even op de mooie, donkere vloer, de handige opbergvakken in de muur en de mooie schuine  witte wand. Dit vertrek kan nu prima dienstdoen als walk in closet.

Woonkamer met Uitzicht

Het onderste deel van de duplex heeft een mooie woonkamer met een balkon op het zuiden. Door zijn eenvoudige, gezellige inrichting kun je hier aangenaam wonen met voldoende licht. De lichte houten tafel biedt ruimte aan vier personen, waardoor je met je gezin of een paar vrienden heerlijk kan dineren en natafelen. Daarna kun je het centrum van Parijs bezoeken, maar je kunt ook gewoon lekker thuis blijven. Jij mag het beslissen!

De Moderne Keuken

Hier zien we de grote design keuken, deze staat in verbinding met de woonkamer. Zoals je ziet is deze keuken van alle moderne gemakken voorzien. Er valt voldoende natuurlijk licht binnen, waardoor de sfeer goed is, en je in dit vertrek lekker kun koken. De donkere vloer weerkaatst het Franse licht op een bijzondere wijze. En terwijl jij een wildschotel in de oven schuift, is de afwasmachine de vaat al aan het doen. Je aanrechtblad is ruim en sterk,  en biedt jouw de ruimte om allerlei Franse gerechten te bereiden. 

Een Bijzondere Trap

Hier zie je de prachtige, zwarte trap van de duplex, deze contrasteert mooi met het wit van de wanden, hij brengt je naar de de tweede verdieping waar o.a. de studeer- en de badkamer zich bevinden. De kleur van de trap is een mooie toevoeging aan het kleurenpalet van deze duplex, dat verder gekenmerkt wordt door het donkere graniet van de keukenvloer en het massieve eikenhout van de vloer in de woonkamer. Deze combinatie maakt dat de sfeer in het appartement als rustgevend ervaren wordt.

Werkruimte en Bibliotheek

Op de eerste verdieping zijn verschillende ruimtes gerealiseerd: een werkruimte annex bibliotheek met een werkplek, een slaapkamer met een prachtig dakraam en een badkamer met spa.

In deze studieruimte kun je heerlijk werken, je hebt jouw boeken bij de hand en er is voldoende licht. De comfortabele stoel en het ruime bureau vormen de ideale werkplek. In deze Parijse kamer komt je beste werk op een ontspannen wijze tot stand. De mooie, blauwe vloer geeft het vertrek een frisse aanblik, deze kleur heeft een rustgevende werking op je psyche.

Knusse Kamer

´S ochtends valt het licht door deze mooie ramen de kamer binnen, zo word je heerlijk door de zon gewekt. De scheiding in het raam geeft de kamer een gezellige sfeer. Natuurlijk zet je zelf nog allerlei leuke Franse meubels in je kamer, die je het comfort geven waar je recht op hebt. Parijs is een grote stad, maar de persoonlijke ruimte is er beperkt. In deze knusse kamer heb je aan ruimte geen gebrek, als je deze maar slim indeelt! Slaap lekker… ..

Heldere, Frisse Badkamer

Je kunt in deze badkamer nog duidelijk de oude elementen van het huis zien. Let op de houten balken die zwart geschilderd zijn, hierdoor krijgt dit vertrek een bijzonder karakter.  En wat een mooi modern bad, dat je dit kunt realiseren in zo´n kleine, knusse ruimte! De keuze voor het bad is natuurlijk voor de hand liggend, omdat een douchecabine hier, vanwege het lage plafon en de beperkte ruimte, niet erg praktisch is. Maar je voelt je hier wel vrij, want het raam geeft je heerlijke frisse lucht, daglicht en een uitkijkt op de heldere,  Franse luchten.  

We hopen dat je veel inspiratie en creatief plezier zult hebben naar aanleiding van dit artikel. Succes! 

Ben je benieuwd naar bijzondere Nederlandse architectuur, lees dan het artikel van homify 360° dat aandacht besteedt aan een hypermodern houtenhuis in Delft.

Voor praktische tips en ideeën bezoek je ons handige en eenvoudige forum!

Waar zou jij in Parijs een duplex willen creëren? Deel het op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!