Een Modern Australisch Café | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Modern Australisch Café

Stoa. Stoa.
Jury Moderne gastronomie van Biasol Design Studio Modern
Loading admin actions …

Als je in Australie het woord ‘Pentridge’ roept, denken ze meteen aan de gevangenis die deze naam draagt. In het midden van de negentiende-eeuw werd deze gevangenis geopend en heeft nog tot 1997 deze functie gehad. Ook hebben er een aantal beroemde mensen ‘gelogeerd’, zoals de Australische acteur Mark Chopper Reid. Tegenwoordig is de gevangenis verlaten en wordt het voor de vrije tijdsbesteding of recreatie gebruikt. Een van de hoogte punten is het eigentijdse café met een naam die natuurlijk verwijst naar de juridische- en strafrechtelijke geschiedenis van de site. Maar het interieur van dit jonge en levendige establishment is ver verwijdert van de barre omstandigheden van weleer. Laten we eens kijken hoe dit leuke en gezellige café bruist van gezelligheid.

Jury

Het is een creatie van ontwerpstudio Melburnians Biasol. Tijdens het project kwam er een mooie uitdaging voor de ontwerpers naar voren. Het interieur moest behouden worden, het verleden gerespecteerd, maar het café moest ook een vrolijke en dynamisch sfeer krijgen, die perfect zou zijn voor een kopje koffie.

Dit mooie project is  natuurlijk een unieke kans,  want wanneer mag je als ontwerper een oude gevangenis transformeren tot een hedendaagse plek van sociale interactie, namelijk het oude vertrouwde café!

Minimalistische Vlakken

Er is gekozen voor een ontwerp waar bij contrasten een grote rol spelen, deze komen uit in de verscheidenheid van grondstoffen, zoals betonnen muren, natuurlijk hout en platen van  multiplex. Door deze veelzijdigheid ontstaat er een ontspannen sfeer en wordt het café echt een leefruimte. Het enige dat nog aan de gevangenis herinnert is de eigentijdse minimalistische stijl, maar alleen vanwege de soberheid, want de stijl is natuurlijk niet kil zoals een gevangenis.

Mooi Groen en Frisse lucht

Om te contrasteren met de rauwe, natuurlijke tinten van beton en hout, hebben de ontwerpers een scala aan leuke en aantrekkelijke kleuren in het ontwerp gebruikt, zoals koraal, licht blauw. Ook spelen de basic kleuren: wit en zwart een rol. Dit speelse kleurenpallet botst natuurlijk met de eentonig geest van de gevangeniswereld,  en dit zorgt voor een vriendelijke sfeer. Er heerst een gastvrijheid in dit schattige kleine café! Je moet je hier gewoon thuis voelen. Er zijn ook nog andere elementen in het interieur die de sfeer verhogen, namelijk de klimplanten, die met hun vrolijke groene kleur het interieur opvrolijken, daarnaast zorgen ze voor frisse lucht!

Fijne Nonchalance

In de ruimte zie je overal vormen en geometrische patronen, deze vormen voor een groot deel het concept van het café, dat vooral eenvoud, natuurlijkheid en gezelligheid moet uitstralen. Het interieur is zeer helder qua licht en timbre, dit komt door de lichte hout- en metaalsoorten die bij de inrichting gebruikt zijn. Let op de driehoekige vormen in het plafond, is het niet mooi modieus vormgegeven!  Op de achterwand van de bar zie je de naam ‘Jury’, dit logo drukt de dynamiek van dit café op visuele wijze uit. De tafels en de krukken volgen qua ontwerp de geometrische vormen die de wanden en het plafond ook hebben,  zo ontstaat er een zekere continuïteit in de ruimte,  waardoor uiteindelijk alle elementen van de setting schitterend op elkaar reageren. De neonverlichting achter het 'Jury' logo is in de industriële stijl uitgevoerd, en dit geeft de ruimte een relaxte sfeer. Let ook even op het helder rode koord, wat een grappig en bijzonder detail! Het zorgt voor de nonchalance die er in dit café heerst. Het motto lijkt hier te zijn: “Laat de dingen maar zijn voor wat ze zijn, maak het niet moeilijke of mooier dan het is, wees gewoon lekker relaxt.”   

Mocht je eens in de buurt zijn, dan is dit café met zijn gezellige sfeer en ultieme lay-back mentaliteit zeker een aanrader. Kom gewoon eens een uurtje kletsen onder het genot van een kopje koffie, want dat is hier niet duur!

Vind je het leuk om meer te weten over design meubels, dan is dit interessante artikel echt iets voor jou.

Kun jij wel wat tips gebruiken om meer ruimte in je interieur te creeren ?  Hier krijg je van ons 8 tips hoe je dit kunt doen!

In welk café heb jij het leukst koffie gedronken, en in welk land was dat? Deel het op ons forum.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!