Zwevende glazen planken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zwevende glazen planken

press profile homify press profile homify
Villa Borkeld Moderne badkamers van reitsema & partners architecten bna Modern
Loading admin actions …

Zwevende planken (van glas of hout) kunnen bijna overal in huis toegepast en gebruikt worden. Bijvoorbeeld in de woonkamer voor onze persoonlijke spullen en/of items, boeken en/of om wat mooie kunstwerken te displayen. Of in de keuken voor onder andere kruiden en kookboeken. Noem maar op.

Hier in dit artikel wordt er een kijkje genomen naar zwevende glazen planken van diverse experts.  Hoe ze een mooi en zwevend effect creëren en zeker een handige maar ook toegevoegde waarde kunnen overbrengen in een ruimte

Kijk en lees mee en laat je verrassen door deze verschillende zwevende glazen planken. Heel veel inspiratieplezier!

Basiskleuren zitten altijd goed

Deze badkamer is in een mooie Scandinavische stijl ontworpen. De zwarte en witte tinten – los en gecombineerd van elkaar – zijn hier als basiskleuren toegepast en vullen mekaar daardoor ook helemaal goed aan. De stijl van de badkamer is over het algemeen heel rustig gehouden maar creëert toch wel een bepaalde charme aan het gehele plaatje. 

Om toch nog wat aanvulling te geven bij het wastafel gedeelte – komt de zwevende glazen plank hier zeker goed van pas. De zwevende plank bied genoeg en voldoende ruimte om wat essentiële items neer te zetten. Of een leuk klein vaasje met wat prachtige bloemen erin.

Klasse

Master Bedroom Ensuite Klassieke badkamers van Laura Sole Interiors Klassiek
Laura Sole Interiors

Master Bedroom Ensuite

Laura Sole Interiors

Zwevende glazen planken – in de hoek – gecombineerd met een grote spiegel brengt een prachtige match te samen! Op de glazen planken kan men deze lux uitziende badkamer heel mooi laten stralen door wat leuke accessoires – in bijna dezelfde tinten als de badkamer zelf – te plaatsen. Zoals op het plaatje te zien is, zijn een aantal zwevende glazen planken prachtig opgevuld door witte – en donkere vazen – in verschillende formaten. Ze brengen ongetwijfeld een mooie flair naar boven en biedt een handige oplossing voor als men niet zo gauw weet wat te doen met zo een hoek in de badkamer. 

Basic stijl

Eclectische badkamers van Vivante Eclectisch

Een badkamer in een wat basic stijl maar als pluspunt heel veel opbergplek. Aan beide zijden van de lange en brede spiegels zijn er zwevende glazen planken bevestigd. Dit creëert deels ook de illusie dat de glazen planken door zouden lopen vanachter het spiegel gedeelte. Of zou het toch niet? Moeilijk te zeggen volgens het plaatje. Maar het geeft toch wel een mooi effect hierdoor. 

Daarnaast is er ook voldoende ruimte om het één en ander kwijt te kunnen op de zwevende glazen planken. Op het bovenste gedeelte zou men onder andere wat spullen en/of items kwijt kunnen die niet zo vaak gebruikt (zullen) worden. Zo hoeft men zich niet echt te forceren om steeds weer ver uit te reiken naar deze spullen. En opgeruimd staat meteen ook netjes bij beide items – die dagelijks worden gebruikt of juist nauwelijks.

Een perfecte mix en match

Wat zo leuk aan deze badkamer is, is dat het ondanks de smalle ruimte alsnog in een mooie stijl is ontworpen en gestyled. Alle kleuren (bruin en wit) – en inclusief het materiaal – matchen heel mooi bij elkaar en de benodigde meubelstukken en voorzieningen geven het geheel geen overvolle look. Een perfecte mix en match dus!

Om de ruimte boven het badkuip gedeelte wat mooi op te fleuren kan er een zwevende glazen plank bevestigd worden en een mooie vaas met (nep)bloemen als finishing touch geplaatst worden.

Zwevend boven de toilet

Dat effect creëren deze twee zwevende glazen planken – letterlijk zwevend boven de toilet. En het eindresultaat mag er zeker wezen. Elk zwevende glazen plank biedt voldoende ruimte voor wat kleine maar toch wel leuke accessoires. En als er goed gekeken wordt op het plaatje zijn ze elk op een zig zag manier opgehangen tegen de muur. Een hele mooie en slimme truc van de ontwerpers. 

Red light effect

Een hele mooie en creatieve stijl om zo een zwevende glazen plank wat meer effect voor een ruimte te laten creëren. De rode verlichting (LED) staat heel stoer en zou vooral in een donkere ruimte voor een extra functionele taak kunnen zorgen. Namelijk wat extra verlichting. Uiteraard kan het niet de hele ruimte verlichten maar het geeft wel zeker een heel mooi effect door deze hippe en stoere kleur – inclusief bewerking in het glas. Heel mooi en inspirerend!

Precies genoeg

De zwevende glazen planken bieden in dit plaatje voldoende opbergplek voor al het essentiële. Bij het douche gedeelte bevinden de zwevende glazen planken zich in de hoek. Dus zijn ze ook in een rond en waaier effect ontworpen om tussen beiden wanden in te kunnen passen. Daar is uiteraard niks mis mee want zo komt er toch nog wat variatie in de glazen planken (in dezelfde ruimte). De andere zwevende glazen plank dat zich boven de wastafel bevindt is in een simpele en standaard model ontworpen maar geeft toch wel een prettige aanvulling met de rest van het interieur. 

Sfeervolle badkamer

Meubels Landelijke badkamers van Teakea Landelijk
Teakea

Meubels

Teakea

Deze badkamer straalt een positieve sfeer uit. Waarschijnlijk mede dankzij de verschillende witte tinten – en materiaal combinatie die hier zijn toegepast. Het geeft in ieder geval een heel mooi effect bij elkaar. En dat geldt ook voor de zwevende glazen plank. 

Daarnaast is de onderkant – het montagegedeelte –  van de glazen plank met hetzelfde materiaal als de kraan (bij de wastafel) bewerkt. Dit brengt toch wat eenheid bij elkaar. En dit materiaal is niet alleen bij deze twee items gebleven. Het verspreidt zich ook naar een opbergrek boven het toiletgedeelte en de douche kraan is daar ook helemaal mee onder gedompeld. Prachtig om te zien hoe deze verschillende elementen toch een mooi plaatje met elkaar kunnen vormen.

Een combinatie met antiek

Sanitair Klassieke badkamers van Affaire d' Eau Klassiek

De glazen plank – dat zich boven de antieke wastafel bevindt – wordt hier heel mooi zwevend gehouden door de sierlijke versteviging aan de onderkant. En biedt ook precies voldoende ondersteuning om wat dagelijkse en/of noodzakelijk spullen op de glazen plank te zetten. Uiteraard staat een klein leuk vaasje er ook schattig bij! Geeft het meteen een beetje een romantische look.

Een persoonlijk karakter

Een prachtige opstelling in deze badkamer met een stijlvolle en handige opbergsysteem. De zwevende glazen planken bieden een ruime plek aan om wat spullen op te bergen en uit het zicht te houden. Met de witte mandjes – in dezelfde kleur als de wastafel – krijgt het gedeelte bij de wastafel een elegante en netje uitstraling. Heel mooi en netjes gedaan!  

Nog een interessant artikel over zwevende wandplanken lezen? Bekijk dit ideabook nadat je onze mening hebt gegeven over dit artikel.

Vertel ons wat jij van deze zwevende glazen planken vindt? Wij zijn zeer benieuwd naar jouw reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!