Badkamer afzuigkappen: een essentieel onderdeel voor de badkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Badkamer afzuigkappen: een essentieel onderdeel voor de badkamer

press profile homify press profile homify
Complete modernisation of Central London Flat Moderne badkamers van Mconcept Modern
Loading admin actions …

De badkamerventilator oftewel de badkamer afzuigkap heeft een belangrijke doel en functie voor de badkamer en de rest van een woning. Het zorgt ervoor dat de lucht in de ruimte – die om wat voor reden dan ook vervuild en/of verontreinigd is geraakt – met behulp van de ventilatie weer wordt ververst door zuivere lucht (dat naar binnenkomt via raamroosters). Dit proces is essentieel om voor een gezond binnenklimaat te zorgen – in ruimten waar mens en dier verblijven.  

Heel belangrijk dus voor de gezondheid van mens en dier.  Gelukkig kan zo een badkamerventilator (badkamer afzuigkap) makkelijk en eenvoudig gemonteerd worden aan bijvoorbeeld de wand of het plafond. Tevens komen ze in verschillende afmetingen, modellen en kleuren voor. In elke badkamer kan er dus een geschikte afzuiging – of om een andere ruimte te kunnen ventileren – geplaatst worden.

We nemen gauw een kijkje hoe een aantal verschillende badkamer afzuigkappen, toch nog matchend over kunnen komen in tien verschillende indelingen en interieur stijlen van een badkamer (ontworpen door diverse experts)

Brocante stijl

Prachtig hoe de verschillende materialen en kleuren zo perfect matchen in deze badkamer. De afzuigkap – dat zich in de hoek van de badkamer (het plafond) bevindt – blijft hier mooi uit het zicht om meer het prachtige design naar voren te laten komen en vervolgens doen stralen. Omdat er heel veel witte tinten terugkomen – onder andere in het plafond, de muren aan de onderkant, de wastafel en de stenen muur – blijft de badkamer afzuigkap daardoor ook iets minder opvallend. Daarnaast is het op een heel handige wijze afgezonderd met een stuk houten plank. Perfect gedaan!

Elegante en Stijlvolle badkamer

Contemporary Bathroom Moderne badkamers van David Carrier Bathrooms Modern
David Carrier Bathrooms

Contemporary Bathroom

David Carrier Bathrooms

De badkamer afzuigkap bevindt zich in deze elegante en stijlvolle badkamer tegen de wand – waardoor de verversing voor frisse lucht makkelijk naar binnen toe kan plaatsvinden. De plek en kleur van de badkamer afzuigkap komt hier ook niet storend over omdat het heel goed blend met de wit – grijsachtige kleur muur. Het heeft dus een goede verstop plekje gekregen en doet tegelijkertijd ook nog zijn werk

Een grote open ruimte

Wandsworth London, Detached House Refurbishment and Design Klassieke badkamers van Urban Cape Interiors Klassiek
Urban Cape Interiors

Wandsworth London, Detached House Refurbishment and Design

Urban Cape Interiors

Dit is een hele mooie en lekker vrije opstelling voor wie de badkamer en slaapkamer niet gescheiden wilt houden. En zeker een goede keus gezien het eindresultaat. De ruimte tussen beide gedeelten is heel open en ruim gelaten zodat de toegankelijkheid en verplaatsing super makkelijk kan verlopen. Aangezien de ruimte in het badkamer gedeelte niet afgesloten is, kan de vervuilde lucht  - na het gebruik van de badkamer faciliteiten – ervoor zorgen dat het zich verspreidt richting de slaapkamer. Gelukkig maar dat er twee onopvallende badkamer afzuigkappen in het plafond zijn gemonteerd om hier werk van te maken dat er weer zuivere lucht in beide ruimten komt.

Sprankelende kleuren met een witte tint

modern  door Chameleon Designs Interiors, Modern
Chameleon Designs Interiors

Walk in shower and feature tiling

Chameleon Designs Interiors

Wat een prachtig uitziende inloopdouche! De geel – en goudkleurachtige tegels aan de badkamer wand – bij het douche gedeelte – vragen zeker om directe aandacht. Waardoor de rest van de ruimte in de badkamer een beetje vergeten wordt. Niet zo erg! Omdat het voor de rest lekker minimalistisch en simpel is gehouden. 

De badkamer afzuigkap bevindt zich hier ook precies op de juiste plek! Na een lekker en ontspannen douche kan de vocht dampende lucht zich makkelijk een weg bannen via de ventilatie om de ruimte in de badkamer weer fris en zuiver achter te laten.

Glas en hout met een edgy look

apartment V-21 Minimalistische badkamers van VALENTIROV&PARTNERS Minimalistisch
VALENTIROV&PARTNERS

apartment V-21

VALENTIROV&PARTNERS

Wie zich kan vinden in een moderne stijl – is bij deze badkamer aan het juiste adres. De donker getinte glazen wanden geven een mooie mysterieuze look aan de rest van het badkamer gedeelte. Wat privacy betreft is dat geen garantie – maar als men zich daar juist niet voor stoort zou dit dan gewoon kunnen. Voor een ieder persoon is dit uiteraard een persoonlijke keus. 

Persoonlijk misstaat de doorzichtigheid van de glazen wanden niet. Het geeft juist een mooie edgy look en geeft een heel mooie overview met het slaapkamer gedeelte – dat zich daarnaast bevindt. 

Ook hier is er bij stilgestaan om de badkamer afzuigkap vlak boven de douchekop te plaatsen – zodat de vochtige lucht zich snel en makkelijk kan verwijderen uit het gehele ruimte.

Ruimvol en modern ingericht

En-Suite Moderne badkamers van homify Modern
homify

En-Suite

homify

Deze badkamer geeft een mooie en ruim uitziende uitstraling. Door de natuurlijke en zachte tinten die bij de muren en het interieur zijn toegepast, brengt het de badkamer in een moderne tint. En dankzij het wit geverfde plafond vallen de badkamer afzuigkappen ook niet zo op. Hierdoor blijft de charme en moderne uitstraling onbeschaamd verder stralen in deze prachtige ruimte.

Een gedimde stemming

Complete modernisation of Central London Flat Moderne badkamers van Mconcept Modern
Mconcept

Complete modernisation of Central London Flat

Mconcept

Ook deze badkamer is heel mooi en goed voorzien van een aantal badkamer afzuigkappen (ventilatoren). Deze badkamer afzuigkappen zijn in een schroomachtige kleur aan het plafond gemonteerd. En door dit materiaal creëren ze met de rest van een aantal soortgelijke materialen in de badkamer daardoor een stijlvolle uitstraling voor de gehele ruimte. 

Overheersend grijs

Deze badkamer geeft een mooie eenvoudige maar toch wel moderne uitstraling. Dat is mede dankzij de vele grijze tinten – over het algemeen de muren in de rest van de ruimte en wanden bij het douche gedeelte – in combinatie met het witte plafond dat hier super mooi tegen afsteekt. 

Tegen de vochtigheid heeft men ook een brede en ruime keus. Want niet alleen bevindt zich er een badkamer afzuigkap – vlak naast de grote douchekop dat met schroomachtig materiaal is bewerkt – maar het vochtgehalte kan ook weggedreven worden wanneer het raam open wordt gezet. Als de winterperiode zich nadert dan is de badkamer afzuigkap (ventilator) dan even een enige tijdelijke optie. Tenzij men zich niet zo aan de kou stoort en alsnog het raam lekker open gooit. Het kan allemaal!

Alles wat je nodig hebt voor een ontspannen douche

Prins Hendrikstraat Moderne badkamers van De Werff Architectuur Modern
De Werff Architectuur

Prins Hendrikstraat

De Werff Architectuur

Met deze ruime en hightech douchecabine kan men zeker uitkijken naar een heerlijk ontspannen douche! Door de grote douche kop zal er ongetwijfeld veel vochtigheid vrijkomen. Maar de gemonteerde badkamer afzuigkap zal er ongetwijfeld voor zorgen dat deze vochtige lucht gauw weer vervangen zal worden door zuivere lucht. Opgeruimd staat netjes.

Rechthoekige blokken

Woonhuis Nieuw-Vennep Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch
homify

Woonhuis Nieuw-Vennep

homify

Een prachtig project en eindresultaat van architect CG Interior Architecture. Deze badkamer is twee keer zo groot geworden dan hoe het er voorheen uitzag. Er is voldoende en ruime doorgang in elk gedeelte van de badkamer. Plus ook nog wat privacy voor als men in bad ligt. En aangezien dit het gedeelte is waar het meeste vochtgedeelte vandaan zal komen, is de badkamer afzuigkap precies boven de badkuip geïnstalleerd. Met het witte plafond blijft de badkamer afzuigkap mooi onopvallend zijn werk doen.

Wat opvallend aan het interieur is, is dat er voor de grijze en witte badkamer wanden rechthoekige blokken zijn toegepast. Dit creëert ondanks het verschil in kleur toch nog een kleine band samen.

We hebben nog een interessant artikel over vloeren speciaal voor vochtige ruimtes. Laat eerst een reactie achter over dit artikel en lees het volgende ideabook gauw verder door hier te klikken. Veel inspiratieplezier alvast!

Welke badkamer afzuigkap behoort nu al tot jouw favoriet? Vertel het ons gauw in onderstaande comment sectie. Wij zijn zeer benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!