10 bijzondere ontwerpideeën voor een glooiende tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 bijzondere ontwerpideeën voor een glooiende tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Wij laten regelmatig huizen zien die op een heuvel liggen. Maar wat doe je eigenlijk met de tuin als je een hoogteverschil van enkele meters hebt?  Het aanleggen van een glooiende tuin vergt wat meer creativiteit maar zoals je in dit Ideabook zult zien is de inspanning zeker de moeite waard! 

Profiteer van de hoogteverschillen in je tuin met grote stenen, een kabbelend beekje of een malse alpenweide en maak van je glooiende buitenruimte iets bijzonders. Laat je inspireren!

Zeer nauwkeurig

Moderne tuinen van homify Modern

We zijn weg van deze prachtige glooiende tuin!  Een geweldige mix van rechte elementen, natuursteen, grassen en planten sieren de tuinontwerp en maken het een echte blikvanger.  Wil je ook zo'n ontwerp voor je tuin? Vraag een van onze experts om advies.

Muur van natuursteen

Heeft jou tuin een helling dan ishet het belangrijk om het hoogteverschil tegen aardverschuivingen te beschermen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een keermuur van natuursteen. Zo creëer je ook op een mooie manier terrassen in verschillende hoogte en breng je diepte aan in je tuin Hetzelfde effect bereik je met andere materialen als schanskorf,  betonplaten of cortenstaal.

Bloemenpracht

Bij het kiezen van de juiste planten voor een glooiende border is he belangrijk om rekening te houden met de omstandigheden. De bodem neemt minder regenwater op dan een tuin vlak loopt omdat veel regenwater de helling af stroomt. Ook veel voedingsstoffen belanden zo in het lagere gedeelte van de tuin waardoor de aarde minder vruchtbaar is.   Planten die veel water en voedingsstoffen nodig hebben zijn voor de situatie op de foto dus ongeschikt.

Grassen en bodembedekkers

Moderne tuinen van homify Modern

Naast kleurrijke bloemen zoals vrouwenmantel, lelies, iris, pioenroos, anjer, en bosanemoon zijn vooral grassen  bijzonder geschikt voor de glooiende border.  Plant ook bodendekkers als kleine maagdenpalm, sint-janskruid, ooievarsbek of dikkemanskruid. Zij houden de aarde op de helling vast en voorkomen erosie van de grond.

Japans

Ook een Japanse tuin kan worden gerealiseerd op een helling. Hier hebben de experts gekozen voor een groen rotsachtig landschap met Bonsai bomen en planten die zorgen voor een Aziatische uitstraling.  Het hoogteverschil van twee meter is in deze tuin op een vakkundige manier opgelost. Het hoogteverschil van twee meter is hiermee op een vakkundige manier overbrugd.

In dezelfde geest

Grote rotsen en met mos bedekte stenen vormen in deze tuin een avontuurlijke achtergrond. In het midden meanderen ruwe stenen zich een weg naar boven en vormen een weg naar de top. Deze tuin is mooi door zijn eenvoudig en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaak voor mensen die geen groene vingers hebben of weinig tijd.

Met een stroom

Houd je van water? Maak dan gebruik van het hoogteverschil in je tuin en leg een kleine waterval aan. Niet ontspannender dan luisteren naar het kabbelende water en kijken naar de bewegingen van het water! En alles is mogelijk. Of je nu houdt van strak en modern of een natuurlijk verloop als op de foto.

Wil je echte vijver in je tuin. Kijk dan ook eens in dit Ideabook! In dit Ideabook leggen we je aan de hand van negen simpele stappen uit hoe je zelf een vijver in de tuin kan aanleggen.

Bloemenweide

Houd je niet van al te veel franje in je tuin, houd het dan zo natuurlijk mogelijk. Een bloemenweide ziet er geweldig uit en doet denken aan de weilanden in de bergen.  Ook trekt een weide vol met bloemen en kruiden allerlei insecten aan.  En een ander pluspunt.Je kunt heel goed van een helling afrollen. Fun gegarandeerd!

Grote trap

Moderne tuinen van homify Modern

Je kan ook een trap in het midden maken. Op de foto zijn de treden omlijst door terrassen in verschillende hoogten.  Deze zijn voorzien van groene varens. Al met al ontstaat als een ingetogen, maar zeer krachtig beeld.

Grote stenen als zitplaatsen

Grote stenen kun je ook prima gebruiken als zitplaatsen. Wil je zo comfortabel mogelijk zitten, kies dan wel voor stenen die redelijk breed en plat zijn.  Vind je de stenen te hard leg er dan een kussen op en geniet van de warmte die de stenen op een zonnige dag uitstralen. Kijk niet vreemd op als andere dieren als kleine salamanders je gezelschap komen houden! 

Hoe heb jij geprofiteerd van het hoogteverschil in je tuin? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!