homify 360°: Een Wonderschoon Minimalistisch Japans Huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Wonderschoon Minimalistisch Japans Huis

Stoa. Stoa.
House in Narazaka van Yoshiaki Yamashita Architect&Associates
Loading admin actions …

Niets is zo aangenaam als het horen van de woorden: ‘Japans’ en ‘design’. Je kunt dan direct aannemen dat het om een top creatie gaat. Japanse producten zijn duurzaam en hebben een hoge kwaliteit. Ook in esthetische zin zijn de ontwerpen sterk en prikkelend voor onze geest. De Japanse en de Scandinavische stijl hebben veel overeenkomsten, want beiden zijn te karakteriseren als modern, helder, functioneel en bescheiden. Deze eigenschappen zorgen er voor, dat beiden stijlen je een fijn gevoel van harmonie en orde geven, waardoor een ontspannen interieur ontstaat. In dit artikel gaan we aandacht besteden aan de Japanse stijl, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor een prachtig huis, dat gelegen is aan de rand van de stad Nara, op slechts een korte afstand van de steden Osaka en Kyoto. Het gebouw is ontworpen door de Japanse architect Yoshiaki Yamashita. Het huis draagt alle elementen in zich die in Japanse designstijl prominent zijn: de helderheid, de minimalistische vormgeving en de functionaliteit. Het gebouw is geïnspireerd op geometrische vormen en biedt een prachtig wijds uitzicht over de omgeving. We gaan een kijkje nemen in dit verbluffend mooie gebouw. Kom met ons mee voor een tour door dit paleisje.

Helderheid als de Avond Valt

Het huis heeft een gedurfde constructie die in het begin van dit jaar voltooit is. Het gebouw is dus gloednieuw. De woning heeft een terras, dat zich langs de achter- en zijgevels van het gebouw wentelt, en het geeft je een duidelijk uitzicht op de stad Nara. In het huis kijk je door de grote ramen naar buiten en je voelt gewoon de connectie die dit gebouw met de omgeving heeft. De geometrische vormen in combinatie met de verlichtingspatronen geven het gebouw zijn moderne karakter. Kijk hoe mooi deze vormen afsteken tegen de donker blauwe avondlucht!

De Voordeur

Als je het gebouw goed bekijkt, dan zie je de modernistische horizontale lijnen, en de minimalistische invloed van de Bauhausstijl op het ontwerp.  De voordeur is de enige toegang tot het huis en is zeer modernistisch uitgevoerd. De gevel oogt zo sterk als een vestingwal, en je kunt vanaf de buitenkant niet zien wat je in het huis gaat aantreffen.  Je moet echt door die robuuste deur naar binnen gaan om achter de geheimen van het interieur te komen.

De Prachtige, Beschermende Voorgevel

De buitenkant van de voorgevel heeft dus geen ramen, zodat de privacy voor de bewoners optimaal is. Dit is echter heel anders bij de andere zijden van het gebouw, die juist zeer open zijn. Dit laatste zorgt voor een prachtig architectonisch contrast, en natuurlijk voor een veilig en beschermd gevoel!

Een Hemels Wit Interieur met een Filmachtig Uitzicht

Als je eenmaal binnenstapt wordt het  langzaam duidelijk waarom het gebouw aan de voorkant zo hermetisch afgesloten is. Het is een compleet open ruimte! Wat een prachtig uitzicht heb je hier over het landschap, denk je eens in hoe het er uitziet als het heeft gesneeuwd. Je ziet de sneeuwvlokken al opstuwen, terwijl jij heerlijk van de warmte en je gezelschap geniet. Wat verder opvalt is het minimalistische interieur, dat qua vorm en kleur precies op elkaar aansluit. Er staat niet veel meubilair in deze ruimte, waardoor je een geweldige levensruimte hebt. Het plafond heeft prachtige subtiele spotjes, die jouw avonden een verademende lichtheid geven. De witte wanden bieden natuurlijk veel mogelijkheden om met prachtige, zogenaamde lichtlandschappen of decoraties te werken, waardoor een unieke ambiance ontstaat.

De zwarte bank en de slanke pilaren vormen een prachtig contrast.  De uitsparing in het plafond zorgt natuurlijk voor veel daglicht, waardoor je heerlijk in dit appartement kunt wonen en werken.  Je hebt ziet gewoon de wolken voorbij drijven. Let even op het prachtige glas achter de bank, wat gaat dit een geweldig mooie synergie aan met de witte overkapping en de zwarte pilaren.

De keuken

De eenvoudige keuken heeft een look van onafgewerkt beton. Zie je hoe mooi alle architectonisch elementen met elkaar in verbinding staan? En wat een uitzicht heb je als je jouw ontbijt aan het maken bent! Naast de keuken bevindt zich de witte, minimalistische trap,  deze leidt ons naar het pronkstuk van dit huis, namelijk het dakterras.

De Trap

Let even op de zenachtige plantjes die op ordentelijke wijze op de treden gepositioneerd zijn. Dit is natuurlijk op en top Japans. De trap nodigt je echt uit om te ontdekken wat er boven voor hemelse sensaties te beleven zijn. Door de linkerwand heb je zicht op de woonruimte annex keuken. Het interieur is een typisch voorbeeld van  'open' architectuur.

Prachtige Badkamer met Wonderlijk Mooi Uitzicht

Ook de badkamer is rechthoekig, dit is geheel in overeenstemming met de rest van het huis. Het grote raam aan het einde en de glazen douchewanden, bieden je een geweldig uitzicht op de omgeving. Er zijn niet veel badkamers die zo’n mooi uitzicht hebben, je kunt gerust zeggen dat dit uitzicht uniek is!

Het Overdekte Dakterras

Nu de nacht is gevallen kunnen we in de verte de stralende lichten van Nara zien. Zo ver het oog reikt zien we de pracht en praal van deze schitterende omgeving. De dunne railing biedt ons een stijlvolle veiligheid, maar door de delicate vormgeving ontneemt deze ons het zicht niet. Wat een afsluiting van deze tour door dit prachtig huis. Hopelijk heb je genoten van dit huis en ben je meer te weten gekomen over het Japanse design, dat zo sterk minimalistisch, helder, functioneel, maar vooral heel vriendelijk en gastvrij is. Dit huis verrijkt onze wereld!

Voor prachtige design meubels lees je het interessante artikel over vijf unieke Dutch Design meubels.

Ben je een liefhebber van minimalistische kunst, dan vind je interessante voorbeelden in dit artikel.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!