Een Immense Iglo om in te Recreëren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Immense Iglo om in te Recreëren

Stoa. Stoa.
StreetDome Moderne fitnessruimtes van CEBRA Modern
Loading admin actions …

Alle ogen van de designwereld zijn gericht op Haderslev, een Deense stad die ligt in een van de vele fjorden van Denemarken. De stad heeft 22.000 inwoners en zag onlang de voltooiing van de ‘streetdome’, dit is een multifunctioneel recreatiepark en cultureel centrum waar jong en oud bij culturele activiteiten kan ondernemen. Het is een uitgestrekt complex van 4.500 vierkante meter in een uniek stedelijk landschap. Je kunt er werkelijk van alles doen, onder andere indoor klimmen, zwemmen en skaten. Natuurlijk is de jeugd razend enthousiast! Dit complex is gebouwd op de oever van de prachtige haven van de stad. De koepel is ontworpen door architectenbureau CEBRA en Glifberg, in samenwerking met Lykke. De ‘Streetdome’ is de ultieme stedelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud. In dit artikel gaan we een tour door deze culturele faciliteit maken, waarvan de architectuur de toon gaat zetten voor toekomstige stedelijke recreatiegebieden.

Het Nieuwe Indoor Sporten

StreetDome Moderne fitnessruimtes van CEBRA Modern
CEBRA

StreetDome

CEBRA

De grote iglo-vormige koepel vormt het hoofdgebouw van de faciliteit, hierin bevinden zich het skatepark, de klimmuren en de half-court voor basketbal. Het dak overspant 40 meter en is zo ontworpen dat het geen dragende structuren nodig heeft, zo is er meer ruimte om te recreëren! Tijdens de ontwerpfase is er natuurlijk rekening gehouden met het milieu, daarom wordt de koepel niet met fossiele brandstoffen, maar via zonnewarmte verwarmd.

Uitzicht op de Dome

StreetDome Moderne jachten & jets van CEBRA Modern
CEBRA

StreetDome

CEBRA

Gezien vanaf de overkant van de haven krijgen we een goed idee van de grootte van de koepel, die 1.500 vierkante meter beslaat. Het gebouw is niet altijd een plek van recreatie geweest. Deze structuur heeft een industrieel verleden. De architecten besloten de bestaande silo’s op te nemen in hun ontwerp. De gerenommeerde graffitikunstenaar Victor Ash werd ingevlogen om zijn stempel te drukken op het gebouw, door de wanden van de silo’s te decoreren met zeedieren, dit natuurlijk ter ere van de locatie aan het water, namelijk de Haderslev haven die toegang geeft tot de Baltische zee. Het complex is omgeven door een sociaal wooncomplex, een school voor volwasseenonderwijs, en een Deens regeringsgebouw. Het recreatie gebied heeft als doel de sociale diversiteit en de interactie te bevorderen.

Skatepark

StreetDome Moderne fitnessruimtes van CEBRA Modern
CEBRA

StreetDome

CEBRA

Het outdoor skatepark beslaat tweederde van het 4500 vierkante meter grootte terrein, het landschap is al even zo futuristisch als de koepel. De ruimte van het skatepark werd in drie secties verdeeld, zodat gebruikers van de verschillende niveaus hun vaardigheden rustig kunnen opbouwen, terwijl ze nog wel met elkaar kunnen praten. De verschillende reliëfs en dynamische bochten nodigen je uit om het park te ontdekken, zo wordt de creativiteit en ontdekkingsdrift van de skaters aangewakkerd. Let even op het groen op het dak van de koepel, dit komt in de lente prachtig tot leven, hetgeen voor een mooi effect zorgt!

StreetDome Moderne huizen van CEBRA Modern
CEBRA

StreetDome

CEBRA

Hier zien we goed hoe mooi de iglo en het outdoor park naadloos in elkaar overgaan, het creëren van een degelijke ruimte zorgt voor een perfecte samenhang tussen de delen van het recreatiegebied. De deuren zijn van plexiglas, dit is natuurlijk veel veiliger dan gewoon glas, zodat de skaters zonder problemen kunnen recreëren.

Kano Polo Pool

StreetDome Moderne fitnessruimtes van CEBRA Modern
CEBRA

StreetDome

CEBRA

Kanopolo is een vorm van waterpolo, waarbij jij je skills ten aanzien van het kanoën en je balvaardigheid worden getest, het is een sport waarin tactiek, fysieke kracht en teamwork van essentieel belang zijn. De gloednieuwe ´Streetdome´ bevat een kano polo pool, en dit toont aan hoe groots en divers dit project is opgezet. Het project trok de aandacht van de nationale- en internationale pers en kreeg van hen een positieve beoordeling. Het is duidelijk waarom! Hier wil iedereen wel sporten.

Houd je van indoor genieten op kleine schaal, lees dan dit artikel over prachtige sauna's en spa's.

Alle tips en tops over unieke zwembaden lees je in dit artikel.

Waar sport jij het liefst? Deel het met ons op het forum.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!