11 sensationele huizen met veel glas

"KUBU": Bausatz für ein modernes Holzhaus, THULE Blockhaus GmbH - Ihr Fertigbausatz für ein Holzhaus THULE Blockhaus GmbH - Ihr Fertigbausatz für ein Holzhaus Blokhut
Loading admin actions …

Hoe heerlijk is het om te genieten van een huis met heel veel daglicht? Je voelt je vrolijker, gezonder en fitter in ruimtes die doordrenkt zijn met natuurlijk licht. Grote glasgevels zien er bovendien zeer extravagant uit en beloven een bijzonder woongevoel. Ramen over de gehele breedte en hoogte laten het daglicht ongehinderd naar binnen stromen en vullen de ruimtes met een natuurlijke helderheid. Tegenwoordig zien we daarom steeds meer huizen met grote glasgevels. Deze huizen garanderen optimaal woongenot voor de bewoners.

Hoe je op individuele wijze een woning gemaakt van glas vorm kunt geven zonder te hoeven inboeten aan privacy zie je in de volgende 11 voorbeelden…

1. Strakke elegantie

Deze woning bewijst hoe fantastisch grote glazen ramen staan bij een moderne woning. Door het uitstekende element van glas op de eerste verdieping wordt de schijnbare transparantie van dit huis duidelijk aangetoond. De behoefte aan privacy is opgelost door de jaloezieën aan de buitenkant. Deze zijn qua kleur exact op de gevel afgestemd zodat ze een stijlvol element vormen in plaats van een storende factor. 

2. Prefab huis met hout en glas

Ook prefab huizen kunnen met grote glasgevels vervaardigd worden. Deze opdrachtgever wilde graag in verbinding met de natuur wonen. Dit resulteerde in dit droomhuis dat volledig met glas en hout is gebouwd. Dankzij de hoge ramen die tegelijkertijd als schuifdeuren gebruikt worden, verdwijnen naar behoefte de grenzen tussen binnen en buiten.

3. Glazen huis met bijzonder ontwerp

We vinden in totaal 58 verschillende glaspanelen aan de buitenzijde van dit woonhuis. Deze glazen panelen in verschillende groottes zijn omlijst door een sculptuurachtige staalbetonconstructie die met zwart beton werd bekleed. Bijzonder detail: het raamoppervlak is hier dubbel zo groot als het vloeroppervlak! Lees ook dit artikel over moderne kubushuizen voor elk budget.

4. Bungalow met grote ramen

Wanneer we het woord bungalow horen, krijgen we vaak een beeld van de onaantrekkelijke bouw uit de jaren 60. Maar in deze tijd vinden we allerlei andere design. Een prachtig voorbeeld is deze moderne bungalow met plafondhoge ramen. Een aantal houtelementen wisselen de glaspartij af in de voorgevel en beschermen de privé-ruimtes tegen inkijk. Klik hier voor meer ideeen over het bouwen van een huis.

5. Twee etages met fenomenaal uitzicht

Om zoveel mogelijk van het uitzicht te kunnen genieten, wilden deze opdrachtgever graag veel glaspanelen, zowel beneden als boven. Daar is dit imposante ontwerp uit voort gekomen met grote glazen schuifpanelen die zich aan de zuidkant laten openen. Het ontwerp zorgt wederom voor weinig inkijk vanaf de straatkant.

6. Originele glaspanelen

In dit meergeneratiehuis is niet alleen de glaspartij aan de tuinzijde een fascinerende blikvanger. Ook de gevelplaten in verschillende vormen en van verschillende materialen wijzen op een fantastisch gevoel voor stijl en klasse van de ontwerpers. Door de diagonale vorm van de bovenverdieping wordt de vierkante vorm van de ramen op indrukwekkende wijze doorbroken.

7. Imposante aanbouw van glas

Hier zien we een prachtige aanbouw van een woning uit het jaar 1921. De grote glazen aanbouw zorgt voor uitbreiding van het vloeroppervlak en maakt van het voorheen rechthoekige gebouw tot bijna een vierkante vorm. Doordat het middelste deel van de aanbouw volledig van glas is zorgt dit voor een zeer lichtdoorlatende ruimte die een nieuwe betekenis geeft aan wonen in verbinding met de natuur.

8. Modern contrast

De massieve look van dit betonnen huis wordt door de grote glaspartijen op prettige wijze verluchtigd. Dit is te danken aan het vrijwel ontbreken van kozijnen die het gebouw beduidend opener en ruimer laat lijken.

9. Een buitengewoon glazen huis

Dit ontwerp kenmerkt zich door maximale transparantie van de tuin en omliggende natuur. De unieke vorm laat zien dat een ontwerp met grote glaspanelen ook een spannend en uniek geheel kunnen vormen. De buitengevel met wit en donker stucwerk afgewisseld met hout draagt bij aan dit speelse effect.

10. Een klassiek huis met veel glas

Ook in een klassieke woning kun je op prachtige wijze grote glaspanelen verwerken. Dat zien we in dit voorbeeld van een dertiger jaren woning. Aan de tuinzijde ziet deze villa er zeer modern en open uit. Door de combinatie van traditionele en moderne ramen wordt de versmelting tussen oud en nieuw hier op prachtige wijze vormgegeven.

11. Een prefab huis met glazen gevel

Hedendaags, compact en ecologisch – dit houten huis doet menig droom en wens in vervulling gaan. Door de reusachtige glazen gevel leeft men volledig in verbinding met de natuur en profiteert men van zee lichte binnenruimtes. Geen wonder dat deze woning in eerste instantie bedoeld is als klein vakantiehuis voor ontspannende momenten!

Wat is jouw favoriete design?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine