Een minimalistisch huis in zwart en wit | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een minimalistisch huis in zwart en wit

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische woonkamers van di architekturbüro Minimalistisch
Loading admin actions …

We bekijken vandaag dit minimalistische familiehuis van de zo'n 120 vierkante meter. De mensen van Di Architekten uit het Duitse Nürtingen kregen van hun opdrachtgevers de instructies mee bij het ontwerp van dit huis zich te concentreren op het wezenlijke. Gekozen is voor een zwart witte buitenkant en een zeer minimalistische binnenkant. Komt dat zien!

Buitenkant

Het ontwerp is zeer kubistisch en herkenbaar Duits. Met aan de zijkanten van het huis weinig openingen en vooral richting het zuiden grote ramen om het zonlicht binnen te laten. Om het gehele huis zijn kiezelstenen gestort, waardoor de minimalistische uitstraling nog verder versterkt wordt.

Achterkant

De achterkant van het huis biedt een heel ander beeld dan de voorzijde. Waar aan de voorkant de kubistische vorm domineerde, zien we aan de achterzijde een ander plaatje. Het dak is niet plat, zoals je misschien zou verwachten maar loopt lichtjes af. De golfplaten van het dak lopen door aan de achterzijde van het huis. Aan de linkerzijde van het huis zien we nog een klein terras.

Woonkamer

Eenmaal binnen zien we dat ook hier de minimalistische sfeer wordt doorgetrokken. Naast het zwart en wit dat de buitenkant domineert, zien we daarnaast binnen ook nog het nodige beton. Dit geeft de kamer een stoere en industriële uitstraling. Ook is goed te zien dat het hellende dak de kamer net een iets minder standaard uitstraling geeft.

Trap

De trap is net als de meeste muren van onbehandeld beton. Dit past helemaal bij het minimalistische karakter van dit huis. En de wens van de eigenaren om zich tot het wezenlijke te beperken. Fraai detail bij deze trap is dat de muur rechts wel glad gestuukt is en dat de trap is afgewerkt met een houten plintje. De linkerzijde is in beide gevallen bewust niet afgewerkt.

Keuken

De keuken is helemaal in stijl met de sfeer van het huis. Strak, minimalistisch en zonder al te veel kleur en poespas. De afzuigkap is wit en verdwijnt dus als het ware in het plafond. Hetzelfde geldt voor de zwarte keuken die perfect kleurt bij de donkere vloer. Om het geheel niet kil en weinig huiselijk te laten ogen, is gekozen voor een houten spatwand en een vrolijke tekst op de muur.

Uitzicht

Tussen al dat beton en andere donkere materialen zijn de grote ramen, die zorgen voor daglicht en een fraai uitzicht op de groene omgeving, een aangename onderbreking. Dat het raam de hoek om gaat zorgt voor een extra dimensie. En ook in deze ruimte is dankzij minimale decoratie een stukje huiselijkheid toegevoegd.

Badkamer

En ook in de badkamer wordt de minimalistische sfeer doorgetrokken. Geen gezellige tegels aan de muur maar glad gestuukte wanden, een strakke spiegel en dito wastafel en wastafelmeubel. Je kan het wat klinisch vinden, maar het is in ieder geval consequent.

Ook je eigen droomhuis laten bouwen? Vraag deze professionals dan om hulp. Meer minimalistisch interieurs kan je hier bekijken en in dit Ideabook lees je meer over het minimalistisch inrichten van je (kleine) huis.

Wat vind je? Komt dit huis in de buurt van jouw droomhuis? Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!