6 geniale decoratieve ideeën voor de trap | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 geniale decoratieve ideeën voor de trap

larapappers larapappers
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Innenarchitektin Katrin Reinhold Modern
Loading admin actions …

Vaak is het trappenhuis de eerste ruimte die een bezoeker ziet. Daarom is het extra leuk als juist deze ruimte optimaal benut wordt en het de bezoeker een goede eerste indruk geeft. Maar op welke manier pak je dit aan? 

Ten eerste kun je natuurlijk de ruimte mooier maken door decoratieve elementen eraan toe te voegen. Ten tweede is het belangrijk om aan praktische aspecten te denken zoals de beschikbare ruimte. Welke decoratieve items je uiteindelijk kiest is natuurlijk afhankelijk van jouw smaak en de ruimte die beschikbaar is. Zo is het voor kleine ruimtes bijvoorbeeld belangrijk om lichtbronnen aan te brengen opdat de ruimte groter lijkt. Voor grotere trappenhuizen zijn er meerdere mogelijkheden, lees daarom met ons mee:

1. Het juiste tapijt

Tapijten zijn alleen geschikt voor de woon- en slaapkamer? Niets is minder waar! Tapijten zijn namelijk ook geschikt voor het trappenhuis. Let wel op de afmetingen; bij een klein trappenhuis is het raadzaam om voor lichte kleuren te gaan, bij een groter trappenhuis kan er ook voor opvallende kleuren gekozen worden. 

Ook oogt een ruimte optisch groter als het tapijt van het trappenhuis doorloopt in het tapijt van de woonkamer. Op deze manier wordt het trappenhuis namelijk bij de woonkamer betrokken. 

2. Breng kleur in jouw trappenhuis

Wie behoefte heeft aan een goed humeur, zit altijd goed met kleur! Een kleurrijk trappenhuis zorgt namelijk voor een vrolijke sfeer in huis. Het is wel belangrijk om erop te letten dat de kleuren bij de rest van het interieur passen. 

De trend is om pasteltinten met wit te combineren. Een kleurenmix is dus niet alleen geschikt voor de kinderkamer, ook het trappenhuis vrolijk je ermee op! Zolang de afmetingen, de lichtinval en het interieur met elkaar overeenstemmen, kan iedere kleur worden toegepast. Indien je nog twijfels hebt, maak dan gebruik van kleursamples die je mee naar huis kunt nemen zodat je thuis kunt bekijken of de kleur bij jouw interieur past.

3. Ga voor creativiteit

Casa P12 Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Martin Dulanto Modern

Velen onderschatten dat een trappenhuis op de achtergrond ook veel sfeer met zich mee kan brengen. Vooral trappenhuizen die gebruik maken van glazen elementen zijn geliefd. Maar, hier moet wel worden opgepast; indien er kinderen in huis zijn is glas niet de meest praktische keuze omdat het breekbaar is en vaker schoongemaakt moet worden. Daar staat tegenover dat glazen elementen een stijlvolle look met zich meebrengen en met de juiste lichtinval een ruimte groter doen lijken.

4. Tredes met licht

Spots bij de tredes van de trap plaatsen geeft niet alleen veel sfeer in huis, het is ook functioneel. Indien je 's avonds laat namelijk binnenkomt van een feestje, betreed je niet een fel verlichte ruimte, maar een warm trappenhuis. Je kunt de spotjes bij iedere trede bevestigen, maar je kunt er ook voor kiezen om een spot bij iedere tweede of derde trede te plaatsen. 

Hoe je de ruimte onder de trap ideaal benut lees je hier!

5. Een motiefje voor het trappenhuis

Vind jij jouw trappenhuis saai? Vrolijk het dan op met een motiefje! Deze zijn namelijk niet alleen geschikt voor woon- en slaapkamers, ook in het trappenhuis staat een motief goed. Je hebt er geen groot budget voor nodig en je hoeft er geen muren voor te behangen of te verven; een gespannen doek met een mooi motief zorgt voor een sfeervolle look. 

Waar je bij deze tip nog op kunt letten is de verlichting; met de juiste belichting wordt het doek een waar kunstwerk.

6. De juiste trapleuning

Een trapleuning kun je beaccentueren door meerdere kleuren te geburuiken. Steeds meer mensen kiezen voor deze optie omdat het een makkelijke manier is om een eyecatcher te creëren. Het is aan jou om de kleuren te kiezen, je kunt voor opvallende kleuren gaan of juist voor een klassieke look zoals je op deze foto ziet. Warme kleuren zoals bruin en rood zorgen voor een gezellige sfeer in huis, waarbij koele kleuren zoals blauw en grijs juist een moderne look aan jouw interieur geven. 

Is jouw trappenhuis licht van kleur? Wees dan moedig en kies voor een opvallende tweede kleur! Heb jij behoefte aan hulp bij het kiezen van de juiste kleur en inrichting? Raadpleeg dan gerust een interieurontwerper.

Welk idee spreekt jou het meest aan? Wij zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!