9 verrassende kleine slaapkamers

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify Minimalistische slaapkamers
Loading admin actions …

Wil je van een kleine slaapkamer in je huis echt iets leuks gaan maken, maar ontbreekt het jou aan de juiste inspiratie? Na het zien van dit ontzettend leuke overzicht hopen we natuurlijk dat je daar anders over denkt. Diverse experts zijn verantwoordelijk geweest voor al deze schitterende ontwerpen. Zit de juiste er bij voor jou? Laten we snel gaan kijken wat voor moois er allemaal te zien is!

1. Witte ruimte

cs Minimalistische balkons, veranda's en terrassen
cs
cs

Een kleine ruimte wat groter laten lijken, wil heel vaak goed lukken door de ruimte zo wit mogelijk te maken. In het geval van deze slaapkamer is dat heel erg goed gelukt. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat een paar openslaande deuren de kamer ook gelijk een stuk groter maken. Een schitterend en ontspannen geheel is het resultaat.

2. Een verloren hoekje

Een verloren hoekje kan ook een hele mooie slaapkamer opleveren. Kijk maar naar dit zeer charmante hoekje. Een zeer originele hoogslaper is hier ontstaan. En let ook vooral even op de stijl. Vooral het industriële randje van het kale betonnen plafond maakt alles net nog even leuker.

3. Een tekst op de muur

‘Niets zo charmant, als een spreuk aan de wand!’ Deze leuke parodie op spreekwoorden en gezegden, heeft zeker een kern van waarheid. En vooral als je hier kijkt zie je hoe ontzettend veel verschil zoiets kan maken. De rest van de slaapkamer mag er op het gebied van originaliteit en stijl trouwens ook zijn!

4. Een klapbed

Een klapbed is ook vaak een hele goede oplossing om een ruimte multifunctioneel te kunnen gebruiken. Zoals hier de fraaie combinatie tussen werkkamer en slaapkamer. Het bed hoeft alleen maar naar beneden als er geslapen moet worden. Op die manier kun je veel ruimtes in je huis ook heel eenvoudig als logeerkamer gebruiken. Ook voor een studio een uitstekend idee.

5. Nog een klapbed!

We zien hier nog een klapbed, maar dan in een al bestaande slaapkamer. Wederom een hele goede oplossing om de ruimte in je huis zo efficiënt mogelijk te benutten. Altijd handig als er onverwacht iemand blijft slapen: je hoeft geen luchtbed op te pompen of iets dergelijks, het kant-en-klare bed komt gewoon naar beneden vallen.

6. De kinderkamer

Je ziet veelal bij homify de ‘master bedroom’ voorbij komen. Maar dat neemt niet weg dat kinderkamers ook heel erg leuk zijn om naar te kijken. Deze stoere jongenskamer bijvoorbeeld. Het handige van dit eenpersoonsbed is bovendien dat je het ook prima als bank kunt gebruiken. Voor je kunt zal dit een heerlijke veilige haven zijn en is het helemaal zijn of haar domein.

7. De opgeklapte variant

Hier zien we echt een verborgen slaapkamer, het bed is namelijk nog opgeklapt. En met zo’n slimme bank op wieltjes, kun je ook hier in een mum van tijd het bed uitklappen. Logees boffen maar met jou als je zo’n huis als dit hebt.

8. Een spiegel

Je komt de spiegel veel vaker tegen als het gaat om het groter doen lijken van een kamer. Ook in dit geval weer een prima oplossing om een kleine slaapkamer er wat groter uit te laten zien. En als je van roze houdt, dan is dit natuurlijk ook een ideale slaapkamer.

9. Schitterende muurschildering

Een kleine ruimte leuk opfleuren kan ook met een mooie muurschildering. En met dit schitterende exemplaar, waan je je direct in Parijs. Elke andere willekeurige voorstelling of schildering is natuurlijk mogelijk. Een muursticker kan in zo’n geval ook een hele goede oplossing zijn.

Lekker geïnspireerd geraakt door al die slaapkamers, maar verlang je naar nog meer leuke voorbeelden? Vergeet dan ook niet om dit leuke lijstje eens te gaan bekijken.

Wat is jouw favoriet? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!