8 opvallende 'L'-vormige keukens | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 opvallende 'L'-vormige keukens

larapappers larapappers
Klassieke keukens van renziravelo Klassiek
Loading admin actions …

De keuken is vaak de ontmoetingsplaats in huis; de plek waar verschillende activiteiten naast elkaar worden uitgevoerd (eten, drinken, koken). Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken moeten er dan ook veel keuzes worden gemaakt. Waar wordt het aanrecht geplaatst? Wil jij een kookeiland of een open keuken? Is er ruimte voor een keukenbar? Wij helpen je graag verder en nemen daarom vandaag de L-vormige keuken onder de loep.

Er zijn verschillende ontwerpmogelijkheden, ook wanneer het om een kleine ruimte gaat. Tegenwoordig worden ruimtes vaak zo ingericht dat ze optisch groter lijken, door middel van het juiste gebruik van licht en de juiste meubels. Voor welke stijl ga jij? Een klassieke keuken, een traditionele keuken of toch juist een moderne keuken? Wij laten jou daarom 8 bijzondere L-vormige keukens zien. Lees mee!

Haal licht in huis

Als jouw L-vormige keuken geen raam heeft, geen paniek! Er is namelijk een manier om de ruimte lichter te maken. Zoals je op de foto ziet kun je namelijk gebruik maken van een glazen plaat, maar ook tegels of kermiek hebben hetzelfde effect; ze maken de ruimte lichter. Het licht wordt gereflecteerd en geeft de keuken een behagelijke sfeer. Hang de spotjes op een strategische plek zodat het licht niet verloren gaat.

De glazenplaat van deze keuken heeft een extra effect; het brengt een mooie blauwe kleur in jouw interieur. Denk daarom van te voren goed na over de materiaalkeuze, welke kleuren wil jij in jouw interieur brengen?

Genoeg kookruimte

Een L-vormig keukenblad zorgt voor meer werkruimte. Is jouw keuken een familiekeuken? Dan is een L-vormige keuken natuurlijk perfect; hier heb je namelijk genoeg ruimte om alle maaltijden voor te bereiden. 

Bij dit project is er gekozen voor een granieten keukenblad. Graniet is namelijk een duurzaam materiaal dat makkelijk te onderhouden is en het past bij iedere keuken. 

Een ruime keuken

De keuze voor een L-vormige keuken is niet alleen beperkt tot kleine ruimtes; ook grote ruimtes profiteren van L-vormige keukens. 

Een L-vormige keuken brengt namelijk een gezellige sfeer in huis. Bij deze keuken zie je dat er ruimte genoeg is; daarom wordt het een leefkeuken. Een tafel en een paar stoelen erbij; deze keuken wordt de favoriete plek in huis.

Soms is een kookeiland niet de beste optie

Zoals je bij deze keuken ziet is er gekozen voor een kookeiland. Dit is niet altijd de beste oplossing; er is weinig bewegingsruimte in deze keuken. Wellicht is daar bewust voor gekozen, maar indien het om een grotere familie gaat en veel mensen gebruik maken van de keuken is bewegingsruimte gewenst.

Het is daarom altijd handig om een keukenplanner te raadplegen bij het ontwerpen van jouw keuken, zodat vergissingen vermeden kunnen worden. 

Natuurlijk licht

Een natuurlijke lichtbron is altijd de beste lichtbron. Zijn er in jouw keuken ramen aanwezig? Maak daar gebruik van! 

Zoals je bij deze keuken ziet zorgen de lange smalle ramen voor veel licht. Het weglaten van gordijnen zorgt ervoor dat het in deze keuken altijd fijn te vertoeven is en er overdag geen extra lichtbronnen benut hoeven te worden. 

Een persoonlijke touch

Industriële keukens van artkafle Industrieel

Een keuken is pas af wanneer er een persoonlijke touch aan gegeven is. Bij deze keuken zie je dat er gekozen is voor kleur; door middel van foto's en gekleurde tegels is er een vrolijk tintje aan deze keuken gegeven.

Zo rood als een tomaat

modern  door IROKA, Modern

Bij deze L-vormige keuken is er gekozen voor een opvallende kleur; rood. Het licht dat door het raam naar binnen valt zorgt ervoor dat de rode kleur leeft. Verder is er gekozen voor kastjes in hoogglans; dit geeft de keuken een sterk karakter.

Alles wit

Loft conversion and house remodelling in Wimbledon Moderne keukens van TOTUS Modern
TOTUS

Loft conversion and house remodelling in Wimbledon

TOTUS

Zoals we eerder al zeiden is het gebruik maken van een natuurlijke lichtbron een pluspunt; het geeft jouw keuken een vriendelijk karakter. Maar daarnaast is het gebruik maken van de kleur wit ook een goede tip; wit maakt de ruimte namelijk optisch groter.

Bij deze keuken zie je duidelijk hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met het raam; bij het handen wassen kijk jij fijn naar buiten.

Keukens worden al snel de ontmoetingsplek in huis; zorg er dan ook voor dat jouw keuken optimaal is ingericht. Heb je behoefte aan meer ideeën? Lees dan dit Ideabook over bijzondere aanrechten.

Welke L-vormige keuken spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!