5 adembenemende natuurstenen huizen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rehabilitación en la Cerdanya, dom arquitectura dom arquitectura HuishoudenHuisdier accessoires
Loading admin actions …

Steen is heel vaak een bouwmateriaal waar een huis uit opgebouwd wordt. Of het nou om baksteen of natuursteen gaat, een stenen huis straalt heel vaak een bepaalde allure uit. Zulke unieke natuurstenen huizen laten we je bij homify natuurlijk heel erg graag zien. Diverse experts uit meerdere landen zijn verantwoordelijk geweest voor de volgende projecten. En soms gaat het daarbij om hele bijzondere en oude stenen huizen die een prachtige vernieuwde bestemming hebben gekregen. Ben je net zo benieuwd als wij naar al die mooie voorbeelden? Kijk dan snel meer naar dit superleuke overzicht!

1. Natuursteen als dak

Verschillende soorten natuursteen zijn heel erg geschikt als dakbedekking. Maar het geheel met zwerfkeien dat hier te zien is, kom je toch zelden tegen! Wat een bijzonder geheel en wat een bijzondere uitstraling krijg je op deze manier. Landelijk en modern komen hier samen tot een absoluut eclectisch hoogtepunt.

1. Heerlijke omgeving

Als je in de tuin van dit huis bent, dan zie je direct hoe fantastisch deze heerlijke omgeving is. Wat een aangename tuin om te kunnen ontspannen, zeker als je ziet hoe fraai het huis er ook vanuit de tuin uitziet. De bewoners hebben flink moeten investeren, maar dat is het zo te zien meer dan waard geweest!

2. Opgestapelde stenen

KROPKA STUDIO'S PROJECT, Kropka Studio Kropka Studio Moderne huizen
Kropka Studio

KROPKA STUDIO'S PROJECT

Kropka Studio

We zien hier een huis dat letterlijk uit opgestapelde natuurstenen bestaat. Ook dat is natuurlijk een fantastische manier om dit materiaal te verwerken. Hier zien we wederom een zeer fraai landelijk gelegen geheel. Je zult hier maar wonen, je krijgt ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel op deze plek.

2. Modern en wit vanbinnen

KROPKA STUDIO'S PROJECT, Kropka Studio Kropka Studio Moderne keukens
Kropka Studio

KROPKA STUDIO'S PROJECT

Kropka Studio

Had je verwacht dat het er binnen zo modern en wit uit zou zien? Dat is nou het leuke van huizen als deze, je weet met zo’n bijzondere buitenkant niet wat voor interieur je gaat aantreffen. Wat ons betreft is deze inrichting in ieder geval heel erg geslaagd!

3. Romantische charme

Maison Frie au Four, CCD Architects CCD Architects Rustieke huizen
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Wellicht het meest romantische huis in dit overzicht, zie je hier. Een heel oud huis met een lange en bewogen geschiedenis. Zie jij jezelf in zo’n mooi huis wonen? Wacht dan zeker ook even tot je de achterkant ziet.

3. Schitterende binnentuin

Maison Frie au Four, CCD Architects CCD Architects Moderne huizen
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Wat een heerlijke en schitterende binnentuin is dit! Dat had je vast niet verwacht toen je aan de voorkant stond te kijken. Heerlijk ontspannen op het terras, lekker de barbecue aan en bij regen ene heerlijk afdak om onder te kunnen zitten. Wat wil een mens nog meer?

4. Mediterraanse variant

Van de meest romantische gaan we gelijk door naar de meest Mediterraanse variant. Ook weer zo’n fantastische plek en wat zorgt natuursteen hier voor ontzettend veel sfeer. Het geheel zou er namelijk een stuk minder aantrekkelijk uitzien als er voor een bepleisterde gevel gekozen zou zijn.

4. Heerlijk interieur

Ook het interieur is een heerlijke en ontspannen plek geworden. De prachtige eclectische mengeling van stijlen is hier zeer aansprekend en elegant om te bekijken. Een absolute aanrader voor een inrichting in wat warmer klimaat.

5. Bungalowvariant

Je ziet hier een aansprekende en bijzondere bungalowvariant van een natuurstenen woning. Ook geen verkeerde inspiratiebron! Dit is ook weer zo’n plek, eigenlijk net als alle andere, waar je zo lekker ontspannen en relaxed kunt leven.

5. Van alles en nog wat

Dit interieur is ook weer zo’n eclectisch pareltje. Je ziet hier van alles en nog wat. En het is ook nog eens heerlijk ruim. Steek die open haard maar snel aan, dan kun je hier vast heel wat gezellige en aangename uurtjes doorbrengen.

Ben je op zoek naar meer leuke en originele huizen? Uiteraard helpt homify je graag op weg. Bekijk ook dit leuke overzicht eens.

Welk huis vind jij het mooiste? Wij zijn benieuwd!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!