Back 2 the roots: een echt DIY-woning! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Back 2 the roots: een echt DIY-woning!

Stoa. Stoa.
Rustieke huizen van Ferraro Habitat Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar hipster paradise, een DIY-woning met een hoog mediterraans: 'back-2-the-roots'-gehalte. We kijken hier echter wel naar een gave nieuwe woning die 100% voldoet aan de eigentijdse bouweisen, maar als je niet beter zou weten zou je kunnen denken dat de bewoners in een avontuurlijke rush hun woning van wrakhout in elkaar getimmerd hebben. Hoe het zit ga je hier onder lezen! Be inspired! 

Basic

Het is een woning die prima zou staan aan het strand van Ibiza. Een hipster of surfer dude of girl weet wel raad met dit leuke huis. De DIY-look is erg populair en is al decennia een belangrijk aspect van de jeugdcultuur, bijvoorbeeld punk, new wave, rave, house en ga zo maar door. Telkens neemt de jeugd het heft in eigen hand en creëert nieuwe subculturele vormen. De hipsters hebben bijvoorbeeld de akoestische muziek nieuw leven ingeblazen door deze met elektronische dansmuziek te verbinden, deze post EDM sound horen we nu overal. En zeker op Ibiza! Ook het back-2-the-roots-idee is zo'n typisch aspect van de hipstercutuur, we zien bijvoorbeeld een terugkeer naar een ambachtelijke manier van produceren van goederen en voedsel. Home made is booming! Deze woning past helemaal in deze eigentijdse manier van denken. Meer mooie woningen kun je hier vinden! 

Bricolage

Bricolage = knutselen, dat is materiaal pakken wat je pakken kan en er dan iets tofs mee doen. We zien deze manier van creatief denken terug in dit huis. De zeecontainer heeft een plek in de gevel van het huis! Het is er een volwaardig deel van, hoewel het ding volkomen afwijkt van de oude bakstenen. We krijgen bij dit pand ook het gevoel een favela binnen te lopen, want ook daar zien we de menselijke creativiteit in zijn volle kracht aan het werk! Van niets, iets maken, waarna andere creative geesten daar dan mee aan de haal gaan. De uiteenlopende bouwmaterialen die we in deze woning tegenkomen, versterken deze indruk! Samen met een bevlogen expert ontwerp je snel een droomwoning! 

Keuken

In deze bijzondere woning staat het gezin centraal, we zagen moeder en kind net al even. De keuken heeft een bijzondere plek in het gezinsleven, want de familie komt graag samen om te genieten van een heerlijke maaltijd. Gezelligheid is hierbij erg belangrijk. Wat een sfeer hangt er hier! De verschillende materialen zijn hier goed zichtbaar en zorgen voor die creatief krachtige look! De schoolbord verf op de wand achter het keukenblok maakt deze ruimte extra leuk, zo kun je boodschappen aan elkaar sturen of gewoon een leuke tekening maken met je kind. Kijk hier voor meer leuke DIY-ideeën. 

Ruimte

We zien dat deze woning veel woonruimte laat zien. Zo komt die antieke kast met DIY-look erg mooi naar voren! Ook het daglicht is hier erg mooi, daardoor komen de kleuren extra goed naar voren. Zijn we hier in een strandhut of zijn we hier in een woonhuis? Wij weten het niet meer, maar dat maakt ook niets uit, want alles draait om de ambiance! Check hier gave woonideeën om dit laatste goed voor elkaar te krijgen!

Twee niveaus

Het betreft een woning met enorm veel woonruimte en bewegingsvrijheid. Ook de transparantie en de lichtval vallen op. Toch is het fijn om een aparte slaapruimte te hebben! Aan deze behoefte wordt voldaan door het tweede niveau van de woning. We zien hier de master bedroom die hoog in de ruimte gerealiseerd is. Vanaf de balustrade kijk je uit over de living en keuken beneden en voel je je zeker de koning of koningin te rijk! 

Kinderkamer

Ook de allerkleinsten willen graag een eigen plekje. Deze kinderkamer met Ibiza indianentent is de juiste plek voor een kind. De inrichting is speels en eenvoudig. Een kind is tevreden met veel zaken die hij of zij aangereikt krijgt. Design dat sober, speels en sfeervol is, past dus erg goed bij de wensen van een kind. Deze kamer is overzichtelijk en vrolijk. Toch blijf het strand en de natuur de plek waar je als kind ook binnen van ligt te dromen. So, go outside and enjoy your life! 

Meer mooie ideeën vind je in de andere artikelen die je kunt lezen in ons magazine!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!