Dutch Design | 5 Comfortabele Meubels

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

“Dutch Design” is de Engelse term om Nederlands ontwerp en industriële vormgeving mee aan te duiden. Maar, het gaat hierbij niet zomaar om ontwerp van Nederlandse bodem: innovatief, minimalistisch modern, experimenteel, onconventioneel en vooral met een gevoel voor humor! Dat is wat typisch Dutch Design kenmerkt. Hoe dit er nu precies uitziet willen we vandaag aan de hand van 5 comfortabele meubelexemplaren van 5 verschillende ontwerpers uit Nederland laten zien.

Armslag

Harvink moderne design bank Armslag : moderne Woonkamer door Harvink
Harvink

Harvink moderne design bank Armslag

Harvink

Hier hebben we als eerste voorbeeld een vrolijke bank van de hand van Harvink design. “Eigenwijs Design” is hun motto, en hier zien we ook waarom. Niet alleen de vrolijke tinten rood en oranje verraden dit handelsmerk, de armleuningen hebben daarnaast ook een eigenwijze bijzonderheid: beide kunnen onafhankelijke van elkaar omhoog geklapt worden om meer zitplaats te creëren of om ruimte te maken om je ongehinderd languit op deze bank uit te kunnen strekken.

Wave

Palau Wave corner: moderne Woonkamer door Palau
Palau

Palau Wave corner

Palau

Deze tweede bank in de reeks is door bureau Palau ontworpen en heeft de naam Wave – we zien gelijk waarom: als een golf beweegt deze bank door de ruimte terwijl de blauwe kleur met de witte onderbreking aan de zee doet denken. Door de verschillende afmetingen en kleuren elementen kun je deze set combineren zoals je wilt terwijl het ontwerp de rest doet. De royale zittingen en bekleding beloven daarnaast een bijzonder comfortabele ervaring.

Tulipani

“Tulipani”, het Italiaanse woord voor “tulp” is de naam van deze prachtige rode stoel van de hand van Roderick Vos. Hier komt het vleugje humor in Dutch Design duidelijk naar voren door de vorm van de stoel, dat aan een tulp doet denken. De gedurfde kleur rood past hier natuurlijk perfect bij, maar deze stoel is ook in andere tulpenkleuren te bestellen. Als we nog een blik werpen op deze afbeelding zien we goed hoe de uit één stuk gemaakte berken multiplex zitting krommingen in meerdere richtingen meekregen heeft zodat een perfect ergonomisch silhouet ontstaat dat een comfortabele zitplaats garandeert.

Je kunt ook voor het meer traditionele en spectaculaire walnotenhout kiezen dat we hier kunnen zien en dat met behulp van Italiaans vakmanschap geproduceerd is. Dit onderaanzicht vertelt ons ook hoe de ingewikkeld uitziende constructie onder de zitting er nu eigenlijk uitziet en zo raken we versteld van het elegante en robuuste design van dit meubel.

Luna

Lounge chair Luna: moderne Woonkamer door B crea
B crea

Lounge chair Luna

B crea

Bcrea, een jong Nederlands meubellabel uit Roermond, ontwerpt vooral meubilair voor openbare ruimten waar mensen bij elkaar komen en elkaar ontmoeten. Deze lounge chair, door ontwerper Eric Titulaer, onderscheidt zich vooral door het silhouet, dat een speelse en bijna tegengestelde vorm heeft: in plaats van een hoge rugleuning en een ondiepe zitting, zoals gebruikelijk is, zien we hier een zitting dat tweemaal zo diep is als de rugleuning en desondanks een bijzonder comfortabele uitstraling heeft. De eenvoudige, bijna standaard kantoormodel poot ondersteunt als contrast de blikken vangende zitting dat in verschillende kleuren te verkrijgen is. Zo kun je met een enkel stuk, of zelfs met een groot aantal gevarieerd gekleurde varianten een spetterend effect creëren: van de vergaderzaal tot in de hotel lounge.

Bamboo

 Chaise longue up to 18 kg : minimalistische Woonkamer door Studio Gooris Ltd
Studio Gooris Ltd

Chaise longue up to 18 kg

Studio Gooris Ltd

Ten slotte willen we ook de kleinste zitters niet vergeten: ook zij kunnen nu in opperste comfort loungen in deze Bamboo relaxstoel, ontworpen door Studio Gooris. Het elegante, eenvoudige design verraadt het niet, maar achter dit ontwerp schuilt een fundamenteel innovatieve uitvinding: Het frame is van een uit één stuk geëxtrudeerde aluminium profiel gemaakt waardoor er een bijzonder dun maar ook bijzonder sterk resultaat is ontstaan. Dankzij een Dynamic BackRest (DBR) wordt de rug van babytijd tot kleuterleeftijd goed gesteund terwijl iedere kleine beweging van de kleinste baby een aangename wipbeweging veroorzaakt. De kleinste baby's worden overigens extra gesteund door de NewBorn Kit (NBK) dat in de vorm van een driedimensionaal gevormde inzet in de stoel geplaatst een pasgeboren baby perfect ondersteunt en omhelst. Daarnaast is deze relaxstoel tot en met 18 kilogram perfect veilig en kun je de eerste 5 jaar van je kind hem of haar veilig en vooral comfortabel in de Bamboo plaatsen.

Van jong tot oud: Dutch Design heeft comfort voor allemaal in de vorm van innovatief, modern, experimenteel, onconventioneel en natuurlijk voor humoristisch design!

In welke van deze meubels zou jij wel weg willen kruipen? Deel je voorkeur bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!