Stijlvolle Interieur- en Design Tips : Concepten voor een Nieuwe Tijd | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stijlvolle Interieur- en Design Tips : Concepten voor een Nieuwe Tijd

Stoa. Stoa.
modern  door Londonart, Modern
Loading admin actions …

Het vormgeven van  je interieur is ook vorm geven aan de tijd waarin je leeft. Oude designs zijn getuigen van het verleden, terwijl ontwerpen die vooruitblikken op de trends in de designwereld, je in het heden de kans bieden het interieur van de toekomst te creëren. Of je nu kijkt naar de wereld van de mode, de kunst of de wetenschap, altijd zie je dat de ontwerpen of uitvindingen, die in het begin als futuristisch of té vergezocht gezien werden, later als voorlopers in de geschiedenisboeken terechtkomen. Kijk daarom mee naar de ontwerpen van Londonart Italian Lab, om een glimp van de toekomst op te vangen! 

Klassieke Schoonheid

Dit ontwerp is duidelijk gebaseerd op de Griekse oudheid, meer concreet op de zestiende-eeuwse vertaling van de Griekse oudheid. De Italiaanse architecten waren beroemd om hun vitalisatie van de Griekse bouwkunst, zij hadden het idee dat de mensheid in Europa vooruit zou gaan, als de Griekse, antieke cultuur herleven zou. Weg uit de donkere middeleeuwen, en richting het licht van de Griekse kunst, kunde en wetenschap. In dit hedendaagse ontwerp schuilt hetzelfde verlangen om aansluiting te zoeken bij die verheven Griekse cultuur, hoewel er nu minder alomvattend over gedacht wordt. Het Griekse denken wordt hier meer betrokken op de esthetische sfeer van het interieur. De enorme bank heeft in ieder geval de proporties van een Grieks wereldwonder: je weet wel, de Kolossos van Rhodos bijvoorbeeld, dat waren bouwwerken van wereldfaam. De kleur van de bank is marmerachtig, en biedt een ongelooflijke zitruimte. De vloer waarop de bank staat is prachtig rustig in zijn fijne grijstinten. We kijken langs het rustieke hout en zien de majestueuze sculpturen, het zijn muurdecoraties uitgevoerd in de eerste dimensie, maar geven toch een enorm driedimensionaal effect aan je interieur. Het open karakter van deze ruimte haakt aan bij het concept van de creatieve geest die vrijuit kan bewegen, en dit laatste is natuurlijk een typisch antiek Grieks concept, want het in vrijheid onderzoeken van de wereld was ook toen al een groot goed!  

Koel Aziatisch

Deze kamer heeft de koele sfeer van een Aziatische abacus, maar geeft zo wel een verkwikkende ontspanning in de ochtend, daarom is de kamer zeer geschikt om het ontbijt in te nuttigen. De  Aziatische parasols zorgen voor een leuk, speels effect. Ze corresponderen mooi met het subtiele lampje aan het plafond. De vloerbedekking heeft wel wat weg van een oud-Hollandse theedoek, en geeft deze ruimte een gestructureerde, abstracte levendigheid. De tegels aan de wand hebben een vooruitstrevend ontwerp, dat ook rustiek aandoet. De elementair gevormde tafel en stoelen staan hier goed. Stel je eens voor dat dit het interieur van een keuken is, dit geeft je dan de ruimte om heerlijk te eten of gewoon gezellig aan de keukentafel te praten.  

Rustieke Wand

Qua opzet lijkt deze kamer wel wat op de vorige, maar heeft duidelijk een andere vibe. Je vindt in deze kamer een sfeer van ouderdom en wijsheid, een rustieke vibe, waarin je gesprekken onderhoudend en interessant zijn. Het is een kamer voor de avond, waarin je heerlijk alleen of samen met vrienden & familie kunt verpozen. Drink hier eens een bruinbiertje of een goed glas whiskey. Die tafel ziet er mooi basic uit, evenals de stoel, de kruk en de staande lamp. Op een geheel eigen manier horen ze gewoon in dit interieur. Je kunt natuurlijk ook Chesterfield stoelen in deze kamer zetten, samen met een tafel in die stijl, zo creëer je een gedistingeerde ruimte die ook heel rustiek oogt. Die tegels geven echt een historische sfeer aan dit vertrek, alsof je in een oude Victoriaans huis woont. Geweldig!

Dream Scape

De avond valt, je kijkt nog even wat tv, en daarna is het is tijd om te gaan slapen. In dit moderne, ietwat industrieel vormgeven bed, moet dat geen probleem zijn. Je hebt voldoende licht door de nachtlampjes, die op stijlvolle wijze aan de muur en aan het plafond bevestigd zijn. Zie je die leuke nachtkastjes? Ze zijn echt bijzonder en modern uitgevoerd, in een retro design, dat zomaar in onze tijd gesprongen is. Het absolute hoofdpunt in deze kamer is natuurlijk de wand met de rustgevende dreamscape. Je dromen zijn een soort gedachtegolven, die door de golvende bewegingen op de wand op een positieve wijze beïnvloed worden. De sfeer in de slaapkamer krijgt door de dreamscape in ieder geval een unieke ambiance. 

Humor & Design

Het design van de toekomst kent veel humor. Kijk maar eens naar het zitvlak van deze stoelen, dat is wel erg ergonomisch! De wand wordt versiert door bijzondere, mysterieuze afbeeldingen van kaarten, en de vloer is egaal als een zwarte spiegel. Op deze prachtige vloer staan de stoelen en de industrieel vormgeven tafel, ze lijken zo uit de vloer omhoog te komen. Dit is uniek en vooruitstrevend design met een strakke, organische vormgeving. Het is prachtig design met een grote D!

Rustiek en Landelijk

Dit interieur zoekt naar een symbiose tussen een landelijke- en scandinavische stijl. Let op de staande kast, het ietwat landelijk kleed en de lekkere strakke tafel. De lamp heeft echt een ouwelijke uitstraling in het interieur, en is als rustiek object sterk sfeer bepalend. Let ook even op de decoraties op de muur, dat is nu echt design van de toekomst, waarbij een egale muur levendig wordt gedecoreerd. Ook leuk om te zien zijn de mooie balken aan het plafond, dit maakt de ruimte gezellig en huiselijk. Dit is echt een gezinsvertrek, waarin je gezellig samen bij elkaar komt. 

Zen, Beton en Strak Design

Soms wil je dat je huis basic is, zonder opsmuk, recht op z'n doel af. Het doel is natuurlijk  het bevorderen van jouw gemoedsrust, om je inspiratie, bezinning en passie te geven. Dit interieur biedt jou dat. De kale betonnen muur met roestvegen is beschreven met de mooiste taal, die jou niets dan goeds wenst. Let op het mooie kleurenspel, we zien het heldere, vertrouwde blauw dat overal in deze kamer te vinden is. Wat is die kast toch eenvoudig en rustgevend mooi vormgegeven. Je zou het servies ook op de kast kunnen zetten, maar verder hoef je niets meer aan deze kamer te veranderen. Hij is gewoon helemaal zen.

Zich op New York

Hier zie je een leuk, klein appartement in New York. In deze grote stad is ruimte schaars, daarom is de keuken niet breed, zodat je de rest van je appartement hebt om in te leven. De keuken hoeft er natuurlijk niet bekaaid vanaf te komen. De geringe ruimte van deze mooie keuken verdient juist wat extra aandacht. Je ziet dat links en rechts de keuken beschikt over alle moderne, keukentechnologie die je in een moderne stad als New York mag verwachten. Om de keuken ruimtelijker te maken heeft de ontwerper gekozen om de muur te decoreren met een uitzicht op New York, het is een foto uit de jaren 50. Hoe retro is dit! Deze decoratie zorgt naast een ruimtelijke uitkijk, ook voor een interessant contrast tussen heden en verleden.

Royal Blue

Ook in dit interieur is de kleur blauw dominant. De sofa en de muurdecoraties geven deze kamer een negentiende-eeuws karakter. Je verwacht dat Sigmund Freud elk moment binnen kan komen lopen. Het leuke bijzettafeltje met het strakke zilverkleurige lampje, het glazenflesje en het glas, geven het vertrek een ingehouden, huiselijke sfeer. Let ook even op de lambrisering, die is authentiek en heeft wellicht een rol gespeeld in de conceptie van deze kamer. Door de dominantie van het blauw heeft deze kamer een verkwikkend koele uitwerking op je gemoed. Deze mooie afbeelding toont ons de verstilde tijd, het vertrek heeft die licht- en schaduwkwaliteiten die we nog kennen van de eerste foto's die genomen werden in Frankrijk, en waarvan de oudste uit 1826 dateert. 

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze vooruitstrevende design concepten. Veel plezier bij het maken van je eigen ontwerpen.

Zoek je tips voor een stijlvolle studeerkamer? Lees dan dit interessante artikel over trends op dit gebied.

Voor zwierige en verhalende kunst kun je hier terecht.

Hoe denk jij dat de toekomst van design eruit gaat zien? Deel het mee op ons forum.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!