Ideeën voor een Super Mooie Verlichting in je Interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ideeën voor een Super Mooie Verlichting in je Interieur

Stoa. Stoa.
Eclectische evenementenlocaties van Lichtlandschaften Eclectisch
Loading admin actions …

Goede ideeën voor de verlichting zijn te vertalen naar ieder vertrek in je huis. Leg jezelf hierin geen beperking op, maar volg je creatieve gevoel! De functie van het licht is, naast het bieden van zicht, natuurlijk het scheppen van structuur in een ruimte, waardoor een fijne sfeer en de juiste ambiance ontstaan. Dirk Gräff is een ontwerper van wat hij noemt 'lichtlandschappen', een mooie benaming die natuurlijk niet zomaar uit de lucht komt vallen. Het zorgvuldig plaatsen van de verlichting is net zo belangrijk als de vloerbedekking, of de meubels waarop je zit, het heeft de creatieve kracht om een kale muur inderdaad om te toveren tot een landschap. Laat je daarom inspireren door de prachtige composities die Gräff gecreëerd heeft, zodat je deze ideeën in je eigen interieur toe kan passen. Soms vraagt dat een creatieve vertaalslag, maar dat is aan jouw creatieve geest wel toevertrouwd! Kijk snel mee naar de voorbeelden.

Het Licht Accent

Gräff heeft in dit vertrek gekozen om het licht van boven over de rustieke gewelven naar beneden te laten sijpelen. Op deze manier wordt de robuuste, middeleeuws uitziende textuur van de wanden duidelijk zichtbaar. Deze wijnkelder is een pronkstuk voor ieder huis. Wijnkelders op deze schaal vind je vaak in Noord- en Zuid Frankrijk, waar de wijncultuur sterk leeft. Het basis principe is dat licht accentueert, daarbij vormt het de ruimte op visuele wijze. In dit geval lijkt het plafond veel ruimtelijke dan het in feite is. Een goed lichtplan voor je interieur creëert dus ruimte in je huis, en dit is geeft een fijne sensatie. Met eenvoudige spotjes die niet veel kosten is al een groot effect te bereiken.

Wat een verschil!

Deze foto geeft aan wat licht met een ruimte kan doen. Let even op het sfeervolle plafond en de prachtige kleuren op de vloer. Je kunt het zo fleurig en dromerig maken als je zelf wilt. Gräff is als lichtexpert al enige jaren aan het experimenteren met de mogelijkheden die licht, en de manipulatie ervan, in termen van kleur en vorm, aan het moderne interieur biedt, en weet uitzonderlijke resultaten te bereiken. Wat dacht je ervan om de ambiance, die daar op het plafond gecreëerd wordt, vertaald te zien naar een prachtige toepassing binnen je interieur. Zo'n lichtplan geeft je huis een aura dat de meeste mensen nog nooit gezien hebben. Nu is dit nog vooruitstrevend, maar over een aantal jaar zullen lichtkunstenaars als Gräff veel vaker ingezet worden om het licht in ons interieur vorm te geven, simpel weg omdat lichtcomposities een helende werking op ons gemoed hebben. En dat is onze tijd van jagen en hard werken geen overbodige luxe. Jij kunt je alvast laten inspireren!

Presentatie

Niets is zo leuk als de presentatie van je artistieke concept, de beste manier is de overtreffende trap, omdat dit vaak een idee het duidelijkst overbrengt. Kunst is bij uitstek een vorm van overdrijving. Door een dramatische vorm krijgt een artistiek conceptzogezegd: body,  je blijf je er naar kijken, en dan kan het je inspireren! Dit ontwerp is wel heel bijzonder, want wat is er nu leuker om het goede leven met je familie en vrienden te vieren. Stel je eens voor dat je met je familie een huisje in Frankrijk koopt, en dat je de wijnkelder op deze manier in de avond aantreft! Wat een explosie van ruimte, kleur en licht! In Nederland houden we ook van een wijntje daarom is dit ook een prima rek voor in ons polderlandje. Je kunt het natuurlijk een beetje inkorten als de ruimte die je tot je beschikking hebt daar om vraagt. De driehoek neemt hier op  prachtige wijze de centrale ruimte in. Het licht lijkt oneindig lang de diepte van de ruimte in te vallen. Gräff weet met een paar spotjes aan de bovenkant van het rek, een fenomenaal lichteffect te bereiken. Let ook even op de koele blauwkleuren op de muur, deze zoeken treffend het contrast met het warme licht.

Overal View

Het overzicht toont aan hoe groot deze wijnkelder is, maar de ideeën voor lichtcomposities kun je eenvoudig transponeren naar een andere setting, bijvoorbeeld een woonkamer of chill out room. De komende jaren zullen we veel innovatie zien op het gebied van lichtcomposities in de binnenhuisarchitectuur, het uitzoeken van zo'n lichtcompositie plus ambiance, wordt dan net zo belangrijk als het uitzoeken van een meubelstuk. Het mooie is dat je verschillende ambiances voor hetzelfde vertrek zou kunnen creëren, waardoor jij altijd mood in een ruimte kunt bepalen.

Wil je meer inspiratie voor je verlichting, lees dan dit artikel over de creatieve breking van het licht.

Voor praktische- en designtips neem je een kijkje op ons forum.

Hoe is jouw interieur verlicht en heb je nog tips? Deel dit op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!