Voor & Na: De Verbouwing van een Duits Familiehuis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Als je in een nieuw huis wilt wonen hoef je niet te verhuizen, want je kunt natuurlijk je oude huis compleet vernieuwen, waardoor je wel in een nieuw huis gaat wonen, maar je bekende omgeving en buren niet vaarwel hoeft te zeggen. Wanneer jij huis herbouwd, dan heb je eigenlijk het beste van beide werelden. De architecten van dit huis, Lee & I, hebben dit idee ter hand genomen, en uiteindelijk helemaal in stijl uitgewerkt, waardoor een gloednieuw huis gerealiseerd werd. De naam van het huis is eenvoudig: 'Het Duitse Huis'. In dit artikel gaan we kijken hoe ze het bijna tot op de laatste steen hebben afgebroken, om het weer opnieuw op te bouwen. Stap in de tijdmachine en kom snel mee!

Het Huis in zijn Huidige Glorie

Het huis werd gebouwd in 1959, en het was na 50 jaar echt toe aan een grondige renovatie. Er moest een volledige transformatie plaats gaan vinden, variërend van diverse bouwkundige aanpassingen, tot een grondige update van het interieur. Vanaf dag één was het duidelijk dat er een gedegen lichtplan voor de woning moest komen, dit plan moest de beschikbare ruimte op de meest voordelige manier uit laten komen. Ook de badkamer zou een unieke creatie  worden. Omdat de gehele renovatie door één partij tot stand kwam, ziet het eindresultaat er harmonieus uit.

Compleet Kaal Gestript

Zo zag het huis er voor de renovatie uit. De complete ruimte is kaal gestript, en biedt nu de ruimte om het interieur opnieuw vorm te geven. Het was belangrijk dat de ruimte een open karakter zou krijgen, waardoor deze een fijne sfeer zou krijgen. Een open ruimte zorg er voor dat de kamer echt een plek van sociale interactie wordt, waar de mensen het  naar hun zin hebben. De aanvoer van natuurlijk daglicht is in deze kamer in ieder geval voldoende aanwezig, en dit zorgt voor een relaxte sfeer!

De Keuken

De open plattegrond van het interieur herbergt nu een glanzend wit keukeneiland, en ook een prachtige woonkamer in de minimalistische stijl. De donker dakstutten zijn zichtbaar gelaten, hetgeen voor een authentiek effect zorgt. De raam- en deurkozijnen zijn evenals de dakstutten donker van kleur, dit brengt de nodige visuele structuur aan in dit vertrekt. Met de ingetogen, elegante meubels wordt een aangename sfeer gecreëerd, daarnaast wordt de focus gelegd op de structurele elementen. Als je omhoog kijkt, dan zie je de spannende visuele dialoog tussen de verschillende hoogtes in het plafond, dit zorgt echt voor een bijzonder gevoel van ruimtelijkheid .

Voor dat het een Keuken was

Zie je dat de hoge ramen er op deze afbeelding nog niet waren? Wat kan een raam een ruimte als deze veranderen! Je ziet dat er veel veranderd is qua muren en de plafonds.

Een Ruime Woonkamer

En dit is vernieuwde woonkamer,  is het geen eye-catcher! Zo gezellig en stijlvol. Deze ruimte nodigt je echt uit om je eens lekker te ontspannen. Vanuit de kamer heb je zicht op de fijne groene tuin, waarin jij heerlijk kunt verpozen. In deze woonkamer heb je ook de mogelijkheid om in de winter eens lekker het vuur op te stoken. Zo creëer je in het koude seizoen een gezellige, leefbare ruimte, waarin je vrij en onbezonnen het leven kan vieren. De kamer heeft ondanks de nogal koele kleuren een natuurlijk uitstraling, dit komt door de natuurlijke elementen die er in het interieur verwerkt zijn. Dat brandhout ziet er natuurlijk ook heel gezellig uit, en past als beeldelement precies in deze setting, die voor een groot deel bepaald wordt door de openhaard.

Voor de Verbouwing

De badkamer was voor de renovatie niet per se het pronkstuk van het huis. De tegels en de wastafel hebben dezelfde kleur, dit was in het verleden modern, maar het doet tegenwoordig nogal sleets aan. Daarom moest ook dit vertrek nodig getransformeerd worden. De ontwerpers gingen er hard mee aan de slag, en kwamen ze met een prachtig ontwerp…

De Parel van het Huis

Deze badkamer is wel even andere koek! Door het minimalistische ontwerp  is hij een lust voor het oog. De ruimte in dit vertrek is erg open,  wat uitzonderlijk is voor een badkamer. Zo uitzonderlijk zelfs dat veel ontwerpers dit concept van gaan navolgen. Let eens op het heldere wit en het matte zwart, deze tegenstellingen vullen elkaar op een bijzonder mooie wijze aan. Door de muur naast het bad heb je als gebruiker van de badkamer toch de nodige privacy.

Het is echt een complete make over geworden! Door de vakkundige creatieve krachten van de ontwerpers is er werkelijk een uniek woonhuis gerealiseerd. Laat je inspireren door de rijke vormentaal van dit huis, en creëer jouw eigen opnieuw gestileerde huis!

Wil je een bijdrage leveren aan een betere wereld, lees dan dit artikel over designproducten voor het goede doel.

Voor de nodige design tips en tops bezoek je ons handige forum.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!