Een gezellige bakstenen villa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een gezellige bakstenen villa

Stoa. Stoa.
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van SONJA SPECK FOTOGRAFIE Modern
Loading admin actions …

In dit homify 360 ° artikel gaan we kijken naar elegantie van baksteen als bouwmateriaal! We gaan kijken naar een droomvilla die je hart zeker gaat veroveren. De prachtige foto’s van deze villa zijn geschoten door Sonja Spek, en bieden je een kijkje in het interieur van dit moderne paleis. De villa is energiebewust en erg mooi uitgevoerd, waardoor het bewijs geleverd wordt dat elegantie en mileubewustzijn prachtige samengaan! Kom snel mee voor een leuke tour door het huis.

Gezelligheid kent geen tijd

Door de ramen valt het licht van de ontluikend morgen je villa binnen. Je ontbijt is net klaar en je zit heerlijk te genieten van de  warmte van je huis. Buiten is het koud, maar heerlijk fris, zodat je na het ontbijt even goed in de buitenlucht wakker kan worden. Van buiten gezien ziet het huis er bijzonder fraai uit. Wat dacht je van de wenteltrap aan de rechterkant van het huis, deze geeft het vierkante huis een sierlijke touch. Het valt natuurlijk direct op dat het huis uit baksteen opgetrokken is, waardoor het een bijzonder warme uitstraling krijgt. We zullen zien dat dit bouwmateriaal een grote rol vervult in deze villa. Geniet nog even van het gezellig plaatje, en ga dan mee naar het eerste vertrek. 

De ontvangsthal

In deze ontvangsthal worden de basstenen elementen gecombineerd met een eenvoudige witte muur, samen met de zwarte voordeur en de zware leuning vormen ze een mooi, authentiek geheel. De lijnen in het huis zijn strak en minimalistisch. Let ook even op de gigantische spiegel aan de linkerwand, wat creëer je zo een ruimte, alsof er nog niet genoeg van is! En wat dacht je van die prachtige houten vloer, die kan wel 80 jaar mee!  

De moderne keuken

De abstolute kern van het huis, en de favoriet van elke amateur kok, is de ultra moderne keuken, deze bestaat uit een kookeiland dat gemaakt is van roestvrij staal. De keuken is zeer modern uitgerust, zodat je hier de beste gerechten kunt maken. Ook hier komt de bakstenen muur terug, en geeft je die bijzondere sfeer. Een ander prachtig element in de keuken is het overvloedige daglicht, dat door de vele ramen naar binnen stroomt. Je moet tenslotte goed kunnen zien of het vlees al mooi bruin gebakken is! Door zijn open ontwerp kan deze keuken echt het sociale centrum van je huis worden!

De woonkamer

Lekker met Fikkie bij de haard liggen. Dat is geen probleem in deze stijlvolle woonkamer. De schouw is ultra modern en woest aantrekkelijk mooi. De gigantische bank links geeft jouw de mogelijkheid om lekker alleen, met je partner, of met familie & vrienden tv te kijken: ruimte zat! En wat een gigantische ramen, deze laten je woonkamer werkelijk overstromen met natuurlijk daglicht!

De eetkamer

Een echte eye-catcher is de eetzaal van deze villa, door de kromming van de ruimte en de bakstenen muren krijgt dit vertrek die middeleeuwse sfeer, alsof je in een kasteel woont! De subtiele vloerverlichting en de hanglamp in de industriële stijl passen heel goed in deze ambiance. De lange eettafel biedt jouw en je gasten de ruimte om gedurende het jaar, maar zeker in de donkere decemberdagen, waarin zo veel te vieren valt, heerlijk te dineren en bij elkaar te zijn! De stoelen rond de tafel geven het geheel de elegantie die je gemoed de nodige rust geeft. Een verfijnt interieur vertroeteld je geest en maakt je gewoon blij! En wat dacht je van die  gouden kandelaar met de drie brandende kaarsen, deze versterkt het middeleeuwse effect, en doet je haast geloven dat je bij Karel de Grote aan een banket plaatsgenomen hebt!

De stijlvolle trap

Het genie zit hem in de eenvoud en in de details, zo zeggen ze, en dat is in deze woning zeker het geval. Kijk maar eens naar het trappenhuis. De trap heeft een houten leuning die met schitterend houtsnijwerk versiert is, daarnaast zien we veel gietijzeren elementen die hun stempel op dit vertrek drukken. Echt een voorbeeld van binnenhuisarchitectuur met grote klasse.

De tuin

We eindigen onze tour met een prachtig uitzicht op de zijkant van het gebouw, terwijl we in de mooie tuin staan. Door de ramen heb je zicht op de trap en de eerste verdieping.  Deze tuin is natuurlijk prachtig onderhouden, waardoor het lichtgrijze terras op elegante wijze aan ons verschijnt. Het is een terras met een bijzonder fraaie, ruime vlonder, die jouw de ruimte biedt om in de zomer de mooiste feesten te organiseren!

Een privé park

De tuin van zojuist was eigenlijk maar een klein stukje van de werkelijke grote! De tuin is zo groot dat we welhaast kunnen spreken over een privé park! Deze enorme, groene ruimte vangt heel wat zonlicht, en denk je eens in wat je allemaal met dit stuk grond zou kunnen doen! Wat een kunstsculpturen zou je hier neer kunnen zetten. Misschien wil je wel een thuishuisje annex studeerkamer of atelier in deze tuin laten bouwen? Mogelijkheden te over!  

Op deze idyllische plek eindigen we onze tour. Hopelijk heb je genoten van deze mooie voorbeelden, laat ze inspirerend zijn bij jouw eigen creatieve ontwerpen!

Laat dit artikel je inspireren bij het herinrichten van je balkon, want dat is immers  jouw stukje buitenlucht in een drukke stad!

Voor stijlvolle nieuwjaarsideeën voor je interieur lees je dit leuke en interessante artikel over trends.

Wat zou jij qua ontwerp doen met die gigantische tuin rond de villa? Deel het op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!