Voor en Na: Een Loft in Wonderschoon Parijs | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: Een Loft in Wonderschoon Parijs

Stoa. Stoa.
Moderne ramen & deuren van Barbara Sterkers , architecte d'intérieur Modern
Loading admin actions …

De menselijke creativiteit kent nauwelijks grenzen, onze verbeeldingskracht stelt ons in staat een beetje in de toekomst te kijken, en daarvan de contouren te zien. Toch is het fijn om soms wat ideeën aan de hand gedaan te krijgen, daarom heeft de Franse interieurarchitect Barbara Sterkers deze voormalige fabriek gerenoveerd, om zo een prachtige industriële woning te creëren waar je alleen, of met je gezin, heerlijk kan wonen. Eens was deze kamer koud, grijs en kaal, maar nu is deze levendig, krachtig en warm!

We gaan in dit artikel kijken naar het transformatieproces van een oude industriële ruimte, naar een perfect leefbaar thuis. De rups die vlinder wordt!

Tot de Kern Gestript

Het is leuk te zien hoe de lege huls van het gebouw er uit ziet. Je ziet dat de kamer op de afbeelding helemaal gestript is, elke dakspant, kolom en balk is zichtbaar. Dit is het 3D canvas waarop jij je meesterwerk gaat creëren. De zolder strekt zich uit over twee verdiepingen, deze verdieping heeft een vloeiende en open plattegrond. De dragende pilaren en wanden zijn natuurlijk in tact gebleven, zodat de structuur van het huis niet in elkaar valt. De openbare ruimtes, zoals de keuken, de eetkamer en woonkamer bevinden zich op de begaande grond, terwijl de meer intieme kamers zich op de eerste verdieping bevinden. Veel van het oorspronkelijke gebouw is verwijderd, zoals je kunt zien waren de tegels, de vloeren, de wanden en het dak er slecht aan toe.

Wat zal dit worden?

Onze loft is gelegen in Le Pré-Saint-Gervais,  dit is ten noordoosten van Parijs. De ontwerper heeft de binnenruimte van de kamer vernieuwd, daarbij heeft ze de positie van de kamers veranderd, en in gedachten heeft ze de meubels in deze ruimte al een plek gegeven. Dit lege canvas heeft voordelen, maar kan je ook met je handen in je haar doen zitten, want zoveel mogelijkheden verplichten je ook om je creatieve vermogens extra hard aan het werk te zetten! De verbeeldingskracht is een beetje toekomst voorspellen, en met een goed idee kom je heel ver. Door naar de ruimte te kijken kun jij je voorstellen waar en hoe de meubels in het vertrek moeten staan. Denk ook aan de verlichting! Wat wil je daarmee doen? Deze vragen bieden je een leidraad voor je ontwerp. Structurele elementen, zoals de trap, geven je ook een zeker richting bij het ontwerpen.

De Eetkamer

Je kunt je misschien in het begin nauwelijks voorstellen dat er ooit in die lege ruimte een eetkamer gerealiseerd gaat worden. Maar toch is het mogelijk! In deze prachtige eetkamer domineert het wit de ruimte. In het midden van de kamer staat de grote eettafel, dit is het absolute centrum van het vertrek. De typische Franse stoelen rond de tafel zijn in 1934 ontworpen door de Franse ontwerper Xavier Pachard. Het is de Tolix stoel, en deze is onderhand uitgegroeid tot een icoon in de wereld van het meubeldesign. Zie je op de achtergrond de trap uit de vorige afbeelding? Wat staat hij fantastisch tegen een achtergrond van de zuiver witte tegels! Het valt op dat het plafond nogal een aparte en interessante vorm heeft. We zien een metalen golfplaat die op de balken is aangebracht, dit creëert prachtige schaduwen op het wit. Door deze elementen krijgt de ruimte een bepaald ritme en beweging, die de vrij gedempte ruimte een bepaalde swing geven.

De Gallerij

Het is fijn om privacy te hebben, en daarom is er boven speciaal voor dit doel een ruimte gecreëerd die wordt afgesloten met een glazen wand,  deze is doorschijnend, maar de privézones zijn niet meer zo open als ze eerst waren. Er is voor glas gekozen, zodat ook deze ruimte voldoen licht krijgt overdag, want daglicht is natuurlijk essentieel voor een fijne sfeer in huis. Daarnaast zijn er zwarte frames gebruikt om de voormalige industriële sfeer van het pand te behouden, dit levert een mooi contrast op met de witte kleuren in deze ruimte. Het is belangrijk dat je de geschiedenis van een gebouw respecteert, zo haal je altijd het maximale resultaat uit je interieur.

De Woonkamer

Je ziet hier de woonkamer, deze is gelegen naast de keuken. Het venster is op zijn oude vertrouwde plek gebleven, maar het glas is vervangen door een energiebesparende, moderne variant. De bank staat op een lichte plek in de ruimte, dit bestaat uit twee chaise lounges. Zo heb je veel zitruimte voor je gasten, die in je in deze prachtige Franse loft komen bezoeken. Natuurlijk kun je ook heerlijk in je eentje genieten van deze woonkamer.

Een Strakke Trap

Nog even een laatste blik op de trap. Het industriële karakter van deze ruimte is erg belangrijk. Deze kamer bewijst dat je oude fabriekspanden kunt om toveren tot woonpaleizen waarin je kunt genieten. Het interieur is eenvoudig en functioneel, dit laatste is natuurlijk het motto van het modernisme!  De stalen elementen bevorderen de authenticiteit van de ruimte, en zorgen voor een heldere sfeer. Ook valt er veel natuurlijk licht in de ruimte, dat is ook heel belangrijk om je goed te voelen!

De rondleiding zit er op! De loft in Parijs is voltooid, en echt een meesterwerk geworden. Veel creativiteit gewenst bij het maken van je eigen loft!

Kun jij niet genoeg krijgen van interieurdesign, kijk dan eens naar onze top 5 van leukste en meest interessante artikelen.

Voor kunst op bestelling stap je even binnen in het atelier van Pixelist.

Welk industrieel pand zou jij willen omturnen naar een eigen loft? Deel het op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!