10 x fluorescerende verlichting voor in de keuken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 x fluorescerende verlichting voor in de keuken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Bloem:   door blikvanger,
Loading admin actions …

Wanneer het op sfeer aan komt, is verlichting vaak één van de meest belangrijke elementen die hier invloed op kan uitoefenen. De combinatie van verlichting en interieur geeft over het algemeen een goed beeld van je persoonlijke stijl en voorkeuren wanneer het op inrichting aan komt. In dit Ideabook nemen we je mee naar de wereld van fluorescerende verlichting voor in de keuken. Fluorescerende verlichting wordt vaak toegepast in keukens waarbij wit de centrale kleur is, maar in dit artikel willen we graag laten zien dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Fluorescerende verlichting is vaak gemakkelijk van kleur te verstellen zodat de sfeer in je keuken een handomdraai veranderd kan worden. Ben je al benieuwd?

Kijk mee en laat je inspireren! 

Verstelbare fluorescerende verlichting

 Keuken door Cyber dog,
Cyber dog

Cyber dog chandelier

Cyber dog

We beginnen dit Ideabook met deze moderne, witte keuken waarbij gekozen is voor fluorescerende, blauwe verlichting van Cyber Dog, een online winkel. De keuken krijgt een ultra moderne look en er is gekozen voor weinig poespas en losse accessoires zodat deze keuken, ongeacht het licht, zijn strakke look behoudt. Bekijk ook de volgende foto van dezelfde keuken, waarbij de fluorescerende verlichting op een neutrale manier is ingesteld. 

Neutrale fluorescerende verlichting

 Keuken door Cyber dog,
Cyber dog

Cyber dog chandelier

Cyber dog

Op deze foto zien we dezelfde keuken als die op de voorgaande foto. Hier wordt goed duidelijk gemaakt dat de verlichting absoluut de sfeer bepaald. Waar de voorgaande foto nog een keuken met fluorescerende blauwe gloed liet zien, laten ze hier zien dat het ook neutraler kan. Doordat de keuken wit is, en de fluorescerende verlichting aan te passen is creëer je keer op een keer een andere look in je keuken. Niet alleen mooi maar ook zeer praktisch! Welke kleur licht heeft jouw voorkeur? 

Een andere toepassing van fluorescerende verlichting in een keuken

Over het algemeen zien we fluorescerende verlichting vaak terug in de vorm van spotjes, tl-buizen en/of plafond- of vloerverlichting. Op bovenstaande foto zien we dit type verlichting op een alternatieve manier toegepast in een keuken. Er is hier namelijk gekozen voor een semi-transparante bar waarbij aan de binnenkant fluorescerende verlichting geplaatst is. Hierdoor krijgt de strakke bar een bijzondere en unieke uitstraling. Erg leuk uitgevoerd door de experts van Lallerdesign, uit Zwitserland. 

Fluorescerende verlichting in een grijze keuken

 Keuken door homify,

Dit is de eerste foto waarbij we een keuken laten zien die niet geheel uitgevoerd is in het wit. Deze moderne, grote keuken heeft een antraciet kleurige tegelvloer, een donkergrijs kookeiland en ook de kasten en apparatuur op de achterwand zijn uitgevoerd in een glad, grijs materiaal. De fluorescerende verlichting is geplaatst aan de onderkant van het kookeiland en langs de randen van de achterwand. Een erg leuk detail is het televisie scherm aan de voorzijde van het kookeiland, een perfecte aanvulling in deze keuken. 

Meer bijzondere en inspirerende keukens vind je hier

Fluorescerende verlichting om de vormen van je keuken te benadrukken

Op bovenstaande foto zien we dat fluorescerende LED verlichting gebruikt is om de bijzondere vormen van deze unieke keuken te benadrukken. De ronde, golvende vormen komen ook terug in de verlichting op het plafond. Door de licht weerkaatsende vloertegels komt de blauwe, fluorescerende verlichting nog beter tot zijn recht. In de keuken in dit voorbeeld is gekozen voor een redelijk neutrale kleur, maar afhankelijk van je eigen smaak zou een andere kleur fluorescerende verlichting ook heel goed mogelijk zijn! 

Fluorescerende verlichting als artwork in je keuken

 Keuken door Flairlight Designs Ltd,
Flairlight Designs Ltd

Project 5 Virginia Water

Flairlight Designs Ltd

Ook op deze foto zien we een bijzondere toepassing van fluorescerende verlichting in de keuken. Hier is gekozen voor een soort TV scherm dat een bijzonder fluorescerend artwork laat zien, die in deze keuken dienst doet als sfeerverlichting en kunst. Hier zie je ook dat een keuken echt niet perse wit van kleur hoeft te zijn om dit type verlichting goed tot zijn recht te laten komen. Het complete lichtdesign in deze woning is gerealiseerd door de experts van Flairlight Designs LTD. 

Gemakkelijk toepasbare fluorescerende verlichting

Lampen: brocant & industrieel:  Woonkamer door Were Home,
Were Home

Lampen: brocant & industrieel

Were Home

Ideaal voor de keuken, maar ook in een slaapkamer, kantoor, woonkamer of winkel zal deze fluorescerende verlichting goed tot zijn recht komen. Dit type industriële, fluorescerende verlichting zien we steeds vaker terug aan de muren en wanden van moderne woningen, winkels en horecagelegenheden. Rood en wit zijn veel voorkomende tinten bij dit type fluorescerende verlichting, en ze zijn vaak te verkrijgen op aanvraag. Deze lamp wordt verkocht bij Were Home, waar je nog meer brocante en industriële verlichting vindt. 

Fluorescerende verlichting, een klein kunstwerkje

Bloem:  Woonkamer door blikvanger,

Dit kleine fluorescerende lampje is ontworpen door Henk Bank van Blikvanger en zou perfect kunnen zijn als extra sfeerverlichting in de keuken. Deze verlichting heeft ingebouwde led-verlichting, is gemaakt van recycled materiaal, metaal welteverstaan, en heeft verstelbare 'kappen' aan zowel de voor- als achterzijde. Deze fluorescerende verlichting heeft daardoor een ietwat industriële look die extra mooi uitkomt in contrast met een strakke keuken. 

In dit Ideabook vind je trouwens meer inspirerende verlichting. 

Fluorescerende verlichting op of onder planken in de keuken

We zien het regelmatig in restaurants, café's en kroegen; de bar met fluorescerende verlichting. Dit is natuurlijk ook gewoon heel goed mogelijk in je eigen keuken! Led verlichting is zelfs al verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Ikea. Plaats simpelweg een aantal stripjes fluorescerende verlichting op of onder de (glazen) planken van je keuken en creëer daarmee een bijzonder effect! Tip: fluorescerende verliching is ook erg leuk in de buurt van een dranken kast, bar of tafel! 

Bijzondere fluorescerende verlichting

Every Light Series:  Woonkamer door Arnout Meijer Studio,
Arnout Meijer Studio

Every Light Series

Arnout Meijer Studio

We sluiten dit Ideabook tenslotte af met een aantal prachtige designs van Nederlandse bodem. Deze bijzondere fluorescerende verlichting geeft het idee of je magische hologrammen kijkt. Deze staande verlichting kun je op iedere plek in je keuken plaatsen en zal ongetwijfeld een echte eyecatcher zijn. Foto's zeggen vaak meer dan woorden maar volgens de ontwerper moet je deze fluorescerende verlichting in het echt zien, geplaatst in je woonkamer of keuken om de beauty van de prachtige lampen oprecht te kunnen beoordelen en waarderen. 

Tot zover dit Ideabook vol ideeën van fluorescerende verlichting voor je keuken. Wist je dat een groot aantal professionals hun prachtige verlichting laat zien op homify? Hier vind je ze allemaal!  

Wat vind jij van fluorescerende verlichting voor in de keuken? Deel je mening, ideeen of tips hieronder in de comments! We zijn erg benieuwd!   
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!