Lederen bureaus om heerlijk aan te werken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Lederen bureaus om heerlijk aan te werken

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van Sweets & Spices Dekoration und Möbel Klassiek
Loading admin actions …

Wie werkt er nu niet graag in stijl? Als vanouds nemen we graag plaats achter een eigen bureau, geheel ingericht naar onze eigen smaak en onze eigen werkstijl. Voor de één betekent dit een rommelig bureau, voor de ander betekent dit een schoon en opgeruimde omgeving. Dat is aan ieder persoonlijk. Maar wat te denken van het bureau zelf? De keuze van een bureau kan van grote invloed zijn op ieders productiviteit en creativiteit.

Lederen bureaus ademen een klassieke statigheid. Ze brengen een intellect naar een ruimte door middel van de verfijnde combinatie tussen leder en hout. De donkere, vaak groenige tinten van lederen bureaus werken kalmerend. Ze verhogen de productiviteit en zijn er voornamelijk om een rust te brengen in de ruimte. Lederen bureaus zijn meer dan klassieke luxe, ze zijn een ware verruiming van de werkende geest.

Verfijnd

Het klassieke bureau zoals we deze vaak terug zien in misdaad films, waar de rechter of advocaat aanschuift om een zaak door te nemen. Het voelt al direct verfijnd bij binnenkomt. Het lederen bureau is in een ovaal uit gewerkt, wat het een verwelkomend en rustgevend gevoel geeft. Er is uitzicht over het gehele kantoor en het leder volgt het ovaal patroon van het hout. Hier wordt de werkruimte op het lederen bureau niet beperkt tot een vierkant maar maakt men maximaal gebruik van het werk oppervlak. Een lederen bureau om in alle kalmte aan te werken.

Creatief met je bureau

Mobile workstation van La Fonction Klassiek
La Fonction

Mobile workstation

La Fonction

Wees creatief, waarom niet. Dit lederen bureau is er eentje die men mee kan nemen, waar men maar gaat. Het uitvouwbare lederen bureau is makkelijk in te klappen en mee te nemen als schoudertas. En om die vernuftige vondst heeft dit lederen bureau een plekje in dit Ideabook. Het is er eentje die men onthoudt en waar alles in past. Van een agenda tot een laptop, het heeft alle benodigdheden die je bij een bureau mag verwachten. De schoudertas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus er is werkelijk voor ieder wat wils.

Voor iedere kamer

Waar de één een eigen kantoor heeft, zal de ander het moeten doen met een kantoor aan huis. In deze zolder kamer is daar optimaal gebruik van gemaakt. De ruimte ademt een kalme productiviteit die men niet kan ontgaan. Het lederen bureau heeft een uniformiteit in zijn ontwerp die dezelfde kalmte door trekt. De drie lederen vlakken op het tafelblad corresponderen met de groene vlakken op de lades. Dit lederen bureau heeft daarnaast niet het lompe, robuuste karakter van veel klassieke bureaus. Vanwege de smalle, lichtvoetige vormen past het bureau in ieders' kamer.

Met eerbied

Mocht men het nodig vinden om gasten of  cliënten te ontvangen aan een bureau, dan is dit lederen bureau meer dan geschikt. Het biedt namelijk de mogelijkheid tot uitbreiding zoals gedaan is op deze foto. Ook kan er bemiddeld worden tussen twee partijen, met de bemiddelaar duidelijk gezeteld aan het lederen bureau. Het statige gevoel dat dit lederen bureau oproept kan niet worden ontzien. Het is dan ook een bureau dat thuis hoort in een luxe kantoorruimte, en waar met eerbied wordt omgegaan met het vak.

Minimale beheersing

Niet alle bureaus hoeven van top tot teen met leder bekleedt te zijn. Dit bureau maakt minimaal gebruik van het natuurlijk materiaal, namelijk aan de vaste werkplek van de eigenaar van het lederen bureau. Een klein vlak, om de polsen en armen op te laten rusten of om brieven op te schrijven. Ondanks de kleine afmetingen weet het lederen vlak toch de aandacht te trekken. Zo ziet men maar hoe groot van invloed het leder kan zijn. Want ook al is het aanwezig in kleine mate, het maakt het toch een lederen bureau. Het diepe, glimmend zwart oogt daarnaast lichtgevend, omdat het zonlicht zo prachtig reflecteert.

Afgezonderd werken

Hét bureau voor de afgezonderde schrijver. Met een groot lederen vlak om in alle kalmte aan weg te krabbelen. De omranding van dit lederen bureau geeft het een schoolbank-achtig gevoel. Men voelt zich afgesloten en voor wie een dergelijk gevoel van isolatie van belang is, kan dat een verschil maken. Het hout is verfijnd afgewerkt met minimaal versieringen. Het is bovenal een lederen bureau waar in stilte gewerkt kan worden. Het leder is daarnaast is een lichte, zachte kleur wat een rust oproept die van belang is voor velen.

Amerikaanse nostalgie

Wederom een klassieke uitvoering van het lederen bureau, met een prachtig groot groen vlak om aan te werken. Het hout is verwerkt in gebruikelijke vormen; twee brede, dragende poten waarin kastjes zijn gemaakt. Drie lades, waarvan de middelste de breedste is. Het is het lederen bureau is al zijn klassieke glorie en juist daarom bewonderen we het zo. Het is een beetje alsof we een kijkje werpen in Amerikaanse, klassieke studeerruimtes. Waar de pioniers en avonturiers hun bevindingen uitschreven.

Luxe bureaus

Als men ietwat dichter op een lederen bureau kruipt zien we goed hoe strak en naadloos het leder over gaat in het hout. Dit lederen bureau heeft die kunst perfect uitgewerkt. Er zijn geen stiksels te zien en het leder is zo strak en glad als maar zijn kan. Men kan niet anders dan dergelijk vakmanschap applaudisseren. De fijne, sierlijke gouden rand die het leder omringd maakt het af. Dit maakt geeft niet enkel een begrenzing aan maar ook een luxe.

Simpel kantoor

Klassieke studeerkamer van homify Klassiek

Maar niet alle lederen bureaus hoeven stijf te staan van statigheid. Dit lederen bureau heeft een versimpelde vorm toegepast. Geen organische, halfronde vormen in het hout of protserige versieringen. Het is een simpel, rechtlijnig houten bureau met een mooi, groen lederen vlak. Het getuigt van de veelzijdigheid van het lederen bureau en dat het prima zou staan in zelfs de meest simpele kantoorkamers.

Lieflijk en statig

Klassieke studeerkamer van t Klassiek
t
t

Als laatst kijken we nog eens naar een lederen bureau dat prima zijn plek weet te vinden in een woonkamer. Voor zij die graag een lederen bureau gebruiken als make-up tafel, of wanneer er simpelweg geen aparte ruimte is om in te werken. Dit lederen bureau heeft de klassieke lades met bijhorende gouden ladeknoppen. Het lichte hout weet een mooie balans te brengen tussen de donkere poten en het groene leder. Een lederen bureau dat zowel lieflijk als statig weet te zijn.

Op zoek naar meer prachtig meubilair om een kantoor mee in te richten? Kijk hier.

Aan welk lederen bureau zou u graag willen werken? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!