5 mooie appartementen van minder dan 70 m² | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 mooie appartementen van minder dan 70 m²

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Minimalistische woonkamers van Horst Steiner Innenarchitektur Minimalistisch
Loading admin actions …

We hebben het al vaker gehad over wonen in een klein huis. Om ons advies goed te illustreren, kan het helpen om eens te kijken naar de inrichting van een bestaand klein huis. Niet dat we de inrichting tot in de detail moeten kopiëren, maar gewoon om inspiratie op te doen en te kijken wat goed werkt. Daarom laten we je in dit Ideabook vijf appartementen zien die minder dan 70 vierkante meter groot zijn. We hopen je met de inrichting van deze appartementen te kunnen inspireren voor het inrichten van je eigen kleine huis. Lees snel verder en ga met de tips in dit Ideabook aan de slag!

Voeg twee ruimtes samen

Dit appartement met twee kamers is een goed voorbeeld van het samenvoegen van twee ruimtes. In een klein huis is het mooi om verschillende stijlen te gebruiken, maar de kamers door samenbindende elementen toch tot een samenhangend geheel te maken. Zie hoe de limegroene kleur van de bank terugkomt op de muur in de slaapkamer, waardoor de twee kamers met elkaar worden verbonden.

Bed als blikvanger

Het is gebruikelijk om te worstelen met de slaapkamer in een klein huis. Wat dacht je ervan als je slaapkamer eruit zou kunnen zien als een hotelkamer? Zet het bed in het midden van de kamer en voeg blitse accessoires toe om het net een beetje chiquer te maken. Grote hotelkamers hebben meestal ingetogen kleurenpaletten net als op de foto hierboven. Ze hebben ook veel sfeerverlichting en een imposant en bijzonder bed met een mooi hoofdeinde.

Maak gebruik van het licht

Dit mooie en kleine appartement in Gdansk voelt licht en ruim aan. De beste manier om een klein huis groot aan te laten voelen is door veel licht in de kamer binnen te laten. Een groot raam met doorzichtige raambekleding is dan een goede keus. Overdag kun je de raambekleding het beste aan weerszijden van het raam hangen en niet helemaal dichtdoen, dan komt er extra veel licht binnen. Door de lichte kleuren op de muren en de vloer, komt het daglicht dat er binnenkomt extra goed tot zijn recht.

Houd het rustig

Bijna elk kleine appartement heeft een kleine badkamer. Maar een kleine badkamer hoeft niet perse klein aan te voelen. Net als veel andere kleine badkamers, heeft deze badkamer geen raam. Maar het interieur voelt prachtig ruim aan en dat is te wijten aan verschillende elementen. Er is veel verlichting, het kleurenschema is licht en de ingebouwde kasten zijn gestroomlijnd en minimalistisch. Tot slot moet je eens kijken naar het transparante douchescherm aan de linkerkant. Transparante doucheschermen zijn in een kleine badkamer een echte must!

Pas op met rommel

Moderne eetkamers van degoma Modern

Het eerste dat opvalt aan dit prachtige appartement is het hout. De houten balken en vloerdelen geven dit huis een mooie uitstraling. Maar als dit huis rommelig was geweest, dan was deze uitstraling zeker verloren gegaan. Kies voor minimalistisch meubilair om te voorkomen dat je huis propvol lijkt te staan. Neem de tijd om af en toe goed op te ruimen, zodat de natuurlijke materialen in je huis goed naar voren kunnen komen.

Wil je meer weten over het inrichten van een klein huis? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip voor het inrichten van een klein huis? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!