7 kleurrijke badkamers om je te inspireren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 kleurrijke badkamers om je te inspireren

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne badkamers van MeyerCortez arquitetura & design Modern
Loading admin actions …

Momenteel is het een trend om badkamers te decoreren met neutrale, lichte kleuren, waarschijnlijk om de ruimte groter te laten aanvoelen. Terwijl het gebruik van kleur in de badkamer juist een manier is om de ruimte meer persoonlijkheid te geven. In dit Ideabook hebben we negen kleurrijke badkamers voor je op een rijtje gezet. Dan kun je met eigen ogen zien hoe goed het gebruik van kleur kan uitpakken. Lees snel verder en doe inspiratie op voor je eigen badkamer!

Complete badkamer met kleurrijk detail

In de badkamer op de foto hierboven is ervoor gekozen om de wand achter de spiegel van kleine gekleurde tegeltjes te voorzien. Hierdoor wordt alle aandacht op deze wand en de wastafel gevestigd. De rest van de badkamer is uitgevoerd met lichte wand- en vloertegels, waardoor de badkamer niet te druk wordt. 

Feloranje badkamer

We kunnen ons goed voorstellen dat je de badkamer op de foto hierboven wel erg kleurrijk vindt. Toch kan het heel mooi zijn om een felle kleur als het oranje op de foto in je badkamer te verwerken. Je hoeft niet zoveel in het oranje uit te voeren als op de foto, maar een mooie oranje badmat of een paar oranje kastjes kunnen je badkamer wel een beetje opfleuren.

Kleine kleurrijke badkamer

Moderne badkamers van homify Modern

In een kleine badkamer durven we meestal niet al te veel kleur te gebruiken. We zijn bang dat de ruimte dan nog kleiner aanvoelt. Op de foto hierboven kun je zien dat een beetje kleur in een kleine badkamer prima uitpakt. Vooral de vrolijke, kleurrijke print op de wand achter de wc doet je juist vergeten dat de badkamer aan de kleine kant is.

Mooi geel accent

Moderne badkamers van homify Modern

Ook op de foto hierboven zien we weer een kleine badkamer. Hier is niet gekozen voor een kleurrijke wand, maar voor een kleurrijk meubel. In dit geval is het wastafelmeubel felgeel, maar hier kun je natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Het is goed te zien dat je de badkamer door het felgekleurde meubel net een beetje spannender maakt.

Paarse elegantie

Voor de badkamer op de foto hierboven moet je een beetje lef hebben. Er is gekozen voor een vrij donkere kleur, waardoor je wel degelijk het risico loopt dat de ruimte iets kleiner aanvoelt. Door de enorme spiegel boven het wastafelmeubel wordt de badkamer optisch weer vergroot, waardoor de paarse kleur hier prima uitpakt.

Roze details

Van het donkere paars gaan we naar felroze. Dit is net als geel en oranje een gedurfde kleur, waar je een beetje lef voor moet hebben. Gebruik voor de basis van je badkamer een lichte kleur en kies voor felroze accenten om de ruimte spannender te maken. Het wastafelmeubel is misschien een beetje veel van het goede, maar de roze kastjes komen in elke lichte badkamer prima tot hun recht.

Gestreepte wanden

In veel badkamers wordt de wand in de douche van andere tegels voorzien dan de wanden in de rest van de ruimte. Veelal wordt er dan gekozen voor zwarte tegels die contrasteren met de witte tegels op de andere wanden. Op de foto hierboven zien we dat je ook voor iets heel anders kunt kiezen. Een mooie combinatie van kleuren die doorloopt achter de wc.

Wil je meer weten over badkamers? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog mooie kleurrijke badkamers die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!