10 inspirerende voorbeelden voor de inrichting van je hal | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 inspirerende voorbeelden voor de inrichting van je hal

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Modern landhuis te Vinkeveen Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Building Design Architectuur Modern
Loading admin actions …

Te vaak is de entree van ons huis een ruimte war we weinig aandacht aan besteden. We hangen onze jas op en lopen het huis in. Bij het inrichten beperken we ons tot de hoognodige dingen als een kapstok voor de jassen en een kast om tassen op te bergen. Maar de entree van je verdient een betere behandeling van ons. Het is immers het eerste gedeelte van het huis waar je binnen stapt en waar je bezoek ontvangt.

Heb je deze ruimte voor lange tijd verwaarloosd, dan is het nu tijd voor actie! Deze verbazingwekkende entrees zullen je zeker inspireren! manieren zal zeker leveren de motivatie!

1. Licht en luchtig

Entree en hal - modern landhuis te Vinkeveen Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Building Design Architectuur Modern
Building Design Architectuur

Entree en hal – modern landhuis te Vinkeveen

Building Design Architectuur

Veel ruimtes bij de voordeur zijn donker en hebben een bedompte sfeer.  Wil je de entree zo licht mogelijk  houden? Plaats dan glazen deuren en gebruik natuurlijke materialen voor de vloer en de muren. Zij geven de ruimte een lichte en luchtige atmosfeer. Is jou hal donker en weet je niet goed hoe je hier verandering in moet brengen. Vraag advies aan een van onze interieurontwerpers.

2. Zwevende trapdelen

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Lab32 architecten Minimalistisch
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

De absolute eyecatchers bij binnenkomst in deze hoge hal zijn de vide en de zwevende traptreden die uit de wand lijken te komen en je leiden naar de verdieping met de master bedroom en de badkamer.  Een entree in een strakke maar warme stijl. Mooi is het contrast tussen het donkere hout van de vloer en de lichte kleur van de muren en het plafond.

3. Landelijk en charmant

Een landelijke inrichting geeft een romantische en charmante uitstraling aan je inrichting. Niet zo gek dat deze stijl steeds populairder wordt! 

Mooi bij een landelijke stijl passen rustige e lichte kleuren, eenvoudige houten meubels en keramische tegels met traditionele patronen. Richt de hal verder in met mooie accessoires en planten.

4. Met een sculpturale trap

Dit is nog eens een geweldige entree. Wij zijn onder de indruk van de prachtige sculpturale trap die in een vloeiende beweging naar boven loopt. De hal wordt niet alleen gebruikt als galerie maar ook voor (muziek)voorstellingen.

5. Een entree die schittert

Entrance Hall Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio Hooton Modern
Studio Hooton

Entrance Hall

Studio Hooton

Op de foto zie je hoe slim gebruik van kleuren, een loper, stijlvolle spiegels en smalle sidetables erin slagen om een entree een frisse uitstraling te geven. Vergeet niet om een  hanglamp te kopen die de ruimte nog meer laat schitteren!

6. Klassiek

Complete verbouwing en inrichting herenhuis Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Kodde Architecten bna Klassiek
Kodde Architecten bna

Complete verbouwing en inrichting herenhuis

Kodde Architecten bna

Geef je de voorkeur aan een inrichting in een klassieke stijl?  Dan spreekt deze hal je vast aan.  Voor een klassieke inrichting gebruik je lichte kleuren als crème, zand en wit en panelen op de wand. Mooi is om de hal nog verder aan te kleden met een kroonluchter en een dressoirs met een klassieke charme.

7. Gewaagde kleuren

Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Eclectisch

Opvallend in deze hal is de keuze voor de kleur chartreuse.  Chartreuse is een groen gele kleur die vriendelijkheid en positieviteit uitstraalt en een warm welkom geeft voor jezef en je gasten. De witte houten vloeren, deuren en deurposten vormen een  prachtig aanvulling op deze kleuren en houden het de ruimte fris.

8. Loop door een bos

House of Nishimikuni Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van arbol Modern
arbol

House of Nishimikuni

arbol

Reis even mee over de hele wereld naar Osaka in Japan om een heel bijzondere ingang bij een woning te zien. Als je over de vloer van cederhout loopt, krijg je het gevoel alsof je door een bos loopt. Wij denken dat er geen betere manier is om de nabijheid van de natuur te voelen midden in het centrum van een grote stad. 

9. Een koele entree

Penthouse, Zurich Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio Frey Modern
Studio Frey

Penthouse, Zurich

Studio Frey

Op het moment dat je binnen stapt in dit penthouse in Zurich bent je verzekerd van een koele windvlaag van frisse lucht te voelen!

Verschillende beeldende kunst foto's en illustraties sieren de smalle planken aan de rechterzijde van de hal.  Misschien heeft het meer van Zürich voor de ontwerpers als voorbeeld gediend om deze ruimte in zo'n verfrissende stijl in te richten.

10. Positieve energie

In je hal wil je natuurlijk het liefst alle mogelijke energieën door de voordeur naar binnen trekken. Op de foto is gekozen voor de accentkleur rood. De kleur van de energie van de zon en het leven. Als je rood op de goede manier gebruikt in je huis staat dat voor kracht, geluk, rijkdom en luxe.

Wil je meer informatie voor je hal? Kijk dan ook eens dit Ideabook. Hier hebben we een aantal ideeën op een rij gezet waarmee je ook lange gangen en overlopen stijlvol en gezellig vorm kunt geven.

Weke hal spreekt jou het meeste aan? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!