Fascinerend modern: een schitterend wit huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fascinerend modern: een schitterend wit huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Atelier Fürtner-Tonn Modern
Loading admin actions …

Witte huizen maken vaak extra veel indruk. Zeker als een woning dan ook nog een grote omvang heeft, is het al helemaal een plaatje om naar te kijken. Maar witte onderkomens hoeven niet alleen in de klassieke stijl vormgegeven te worden. Een fraai modern huis kan er ook heel erg leuk uit komen te zien. Het architectenbureau Atelier Fürtner-Tonn uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft zo’n bijzonder huis ontworpen. Daarbij valt op dat het interieur al even wit en inspirerend is als het exterieur. De hoogste tijd dus om daar eens een kijkje te gaan nemen!

Indrukwekkende uitstraling

Sommige huizen weten direct heel veel indruk op je te maken met hun uitstraling. Wat ons betreft zie je daar een overduidelijk voorbeeld van. Een robuust en tegelijk elegant beeld wordt opgeroepen. En door de landelijke en vrijstaande ligging, ziet het er ook heel erg chique uit. Afgezien van de fraai gestuukte witte muren, is het vooral het overstekende dak dat de aandacht trekt. Uit praktisch oogpunt zal dat ook goed van pas komen: het kan hier in Oostenrijk behoorlijk sneeuwen en door het overstekende dak wordt de meeste sneeuw iets verder van ramen en deuren afgehouden.

Nog mooier in het donker

Vind je ook niet dat de woning nog mooier wordt in het donker? De in de dakrand geïntegreerde verlichting zorgt daar voor een groot gedeelte voor. Als je ’s avonds thuiskomt, wordt je wel heel erg aangenaam ontvangen. En ook voor gasten die hier in de avond op bezoek komen moet dit geheel bijna betoverend werken. Verder zie je hier nog beter hoe ontzettend veel ruimte er rond het huis is. In de zomer is een tuinfeestje hier ook zeker een goede optie!

Trapopgang in het wit

We hadden al verklapt dat het wit niet alleen aan de buitenkant zichtbaar is. En hier bij de trapopgang blijkt dat nog maar weer eens. Alleen de vloer en de traptreden zijn met hout bedekt, voor de rest is het allemaal spierwit. Het zorgt voor een minimalistisch gevoel en daarmee voor heel veel rust en ruimte. Dit lijkt ons echt zo’n huis waar je helemaal tot rust komt zodra je de voordeur bent gepasseerd.

Ruime keuken

Je had het vast al wel een beetje aan zien komen: de keuken is ook heerlijk ruim opgezet. Ook hier is de houten vloer eigenlijk het enige wat kleur in de ruimte brengt. Maar hier is dat, net zoals in de gang, helemaal niet erg! Koken wordt hierdoor ook bijna een vorm van meditatie. Let er ook vooral even op hoeveel aandacht er is besteed aan de details: de leuke lampen boven de kleine bar aan het einde van het kookeiland en de leuke barkrukken die gebruikt zijn.

Aards tintje

De badkamer wijkt een klein beetje af van de benedenverdieping, doordat hier in de vorm van beigekleurig natuursteen een aards tintje is aangebracht. Dat maakt de ruimte wat zachter en zorgt dat er in het fraaie vrijstaande bad nog lekkerder ontspannen kan worden. Een inloopdouche en een dubbele wastafel mogen in een woning als deze ook niet ontbreken, dus daar is ook aan gedacht.

Een kleurtje

Deze opname uit de woonkamer laat ons zien dat ook hier een klein kleurtje is gebruikt in de vorm van een bank. Dat is het leuke van hele witte woningen: een klein kleuraccent kan al heel veel verschil maken. En het is op die manier ook relatief eenvoudig om van kleur te veranderen. 

We hebben dit huis goed bekeken en hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij. Voor meer wooninspiratie verwijzen we je graag door naar dit leuke project.

Ben je gek op wit? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!