10 spectaculaire patio's en terrassen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 spectaculaire patio's en terrassen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van homify Aziatisch
Loading admin actions …

Het lijkt simpel een terras inrichten. Wat tegels, een paar potten en een eethoek. Maar echt, je kunt er veel meer van maken dan dat! Met een klein beetje extra creativiteit en inzet maak je er die prachtige Oosterse pagode of ligbed. En ja, dat is belangrijk want velen van ons zoeken een heerlijke plek om even weg te zijn van alles en te kunnen ontspannen. De tuin is daar de perfecte plek voor. Met het groen om ons heen en de vogels die fluiten zak je er snel weg in een diepe rust. Belangrijkste sfeermaker van je patio of terras is de vloer. Tegels, stenen, gras of kiezels hebben allemaal hun eigen unieke uitstraling. Kijk met ons mee en doe inspiratie op voor jouw terrasvloer!

Een oase van rust

van homify Aziatisch

Een schitterend idee om je terras mee in te richten deze pagode met ligbed en prachtige lounge zithoek op vlonderdek! Daar ga je zeker ontspannen. Een verhoogd houten vlonderterras is een van de nieuwe trends in tuininrichting. Zo'n vlonderdek is niet alleen mooi om te zien maar ook zeer praktisch. Je tuinmeubilair wordt niet negatief beinvloed door optrekkend vocht van het gras of de planten. De afwisseling hier tussen gras, natuursteen en houten vlonderterras zorgt voor een speels en levendig effect. Let ook op de vuurtafel in het midden: zo kun je lang buiten zitten ook op koelere avonden.

De eenvoud van straatstenen

modern  door lisa11, Modern

Straatstenen bieden eenvoud en kleurconsistentie. Wanneer er andere elementen in je tuin zijn die de blikvanger vormen zoals een zwembad met marmeren rand of prachtige houten designbank dan is zo'n simpele betrating een goede keuze om deze elementen mooi naar voren te laten komen. De ruwe oppervlakte zorgt voor een stoere aanblik. 

Oude straatstenen

Rustieke tuinen van arQing Rustiek & Brocante

Voor elk oud en traditioneel huis het perfecte materiaal: traditionele oude straatstenen. Zo'n terras met vierkante cobbelstones versterkt de oude en traditionele aanblik van je huis. Zeker wanneer je daar nog wat leibomen en buxushagen bij plaatst. Op deze foto is bewust gekozen om wat ruimte open te laten tussen de tegels en er wat groen tussen te laten groeien. Kijk hier voor meer patio ideeen.

Nieuw: houten parket

Je dacht dat je alleen je woonkamer met lamelparket kon voorzien. Nee hoor, tegenwoordig kun je dit ook in je tuin plaatsen en zie wat een prachtige sfeer je daarmee creeert! Hout maakt van je terras een gastvrije warme plek met een natuurlijke en plezierige uitstraling.

Combinatie van zand, gras en natuursteen

Een prachtig voorbeeld van een mediterrane tuin met welvend pad van geel zand terwijl de perken voor de planten flora zijn bekleed met prachtige rotsblokken die een sfeer van rust geven en een prachtige natuurlijke aanblik. Denk dus eens na over een combinatie van verschillende materialen voor je terrasvloer of tuininrichting. Dat geeft een divers en uniek effect!

Een samensmelting van stenen en gras

Moderne tuinen van Terra Modern

Wil je graag een tuinpad in je tuin? Dan is deze combinatie van stenen en groen een prachtige creatieve optie! De levendigheid van dit tuinpad laat ook de kleurrijke planten en bloemen extra naar voren komen.

Het geluid van grind

Het knisperende geluid wanneer je op grind loopt en het eigenaardige geluid dat deze stenen maken als ze tegen elkaar aan worden gedrukt, maakt grind tot een van de favoriete materialen om de tuin mee te bekleden. Voordeel van grind is dat je er golvende en ronde structuren mee kunt aanbrengen in je terras of paden.

De favoriet: het groene gazon

van Minik Ev Klassiek

Natuurlijk niet te vergeten onze favoriete vloerbedekking in de tuin: het ultragroene gazon. Gras blijft favoriet voor de tuin. Kinderen kunnen er heerlijk op spelen en je hebt alle seizoenen een groene aanblik van je tuin. Tegenwoordig zijn er ook allerlei onderhoudsvriendelijke varianten te koop zoals langzaam groeiend gras.

Nieuw: vinyl in de tuin!

Nieuw voor de terrasvloer is ook vinyl. Het gladde oppervlak zonder naden of kieren zorgt voor een smetteloze en strakke sfeer op je terras. Ideaal materiaal om schoon te houden en nooit meer onkruid tussen de tegels uit plukken!

Een mooie combinatie van kleine kiezels

Een combinatie van verschillende soorten natuursteen en kiezels kan een prachtige sfeer creeren in je tuin. Hier zien we een prachtige combinatie van witte en rode kiezels afgewisseld met grotere rotsblokken in mooie flowing glooiende vormen. Dit zorgt voor een losse, organische en natuurlijke sfeer in je tuin.

Heb jij al een Oosterse pagode in je tuin?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!