Typografie in Woonkamer Accessoires: Inspiratie voor je Interieur. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Typografie in Woonkamer Accessoires: Inspiratie voor je Interieur.

Stoa. Stoa.
Corner Sofas Woonkamer van Hconcept Interiors London Ltd.
Loading admin actions …

Per definitie is typografie de kunst en techniek om geschreven taal aantrekkelijk te maken. Het gaat om de rangschikking van woorden en verschillende lettertypen die het meest aangenaam zijn. De gedachten over grootte en vorm spelen hierbij een belangrijke rol. Een goede tekst moet lekker lezen, maar er ook leuk uitzien. Typografie speelt een grote rol in de reclame, want door een aantrekkelijke vorm trek je de aandacht van de consument, daarom hebben bedrijfsnamen vaak een persoonlijk lettertype. Je kunt er vast wel een paar verzinnen. Typografie is een kunstvorm op zich, die met de tijd natuurlijk veranderd. In ons digitale tijdperk is deze kunst bijzonder snel geëvolueerd. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer lettertypes ontwikkeld, dit komt omdat ontwerpers nu in staat zijn om ze snel met de nieuwste digitale technieken te manipuleren. Dit artikel gaan we kijken naar interessante manieren om typografie in hedendaags woonkamer design te gebruiken, en dan vooral in de vorm van interessante accessoires voor je interieur.

Ga Je Eigen Weg!

modern  door Deadgood Trading Ltd, Modern
Deadgood Trading Ltd

Corner Collection

Deadgood Trading Ltd

Deze wandaccessoire bewijst dat design iets eenvoudigs als een tekst kan zijn. Een kort bericht kan al een interessante conceptuele inhoud overbrengen. Het lettertype is interessant, omdat de letters uit verschillende losse delen samengevoegd lijken te zijn. 'Make Your Own Gang', is een boodschap die natuurlijk op verschillende manier geïnterpreteerd kan worden, één plausibele is dat deze boodschap je aanspoort om je individualiteit te bewaren. Zoiets als: ´verlies jezelf niet uit het oog, en, neem je eigen leven zoveel mogelijk in de hand´! Het is oké om soms tegen de stroom in te zwemmen, want daar kom je ook verder mee!

Een Geweldige Serre

Hier zien we een geweldige serre, en wat is dit een perfecte ontspanningsplek om ’s avonds na je werk te relaxen. Als je goed kijkt, dan zie je dat er drie verschillende lettertypen in het ontwerp gebruikt zijn: één gedrukt op de kussens, en de andere twee op de kleedjes. 'Een waar liefdesverhaal eindigt nooit… ’, valt er in cursieve letters te lezen op de kussens; met de drie dotpunten accentueren ze de eeuwigdurende liefde. Een liefdesverhaal is natuurlijk zeer persoonlijk, daarom heeft de ontwerper van dit statement gekozen voor een lettertype dat op handgeschreven tekst lijkt. De 'No. 1 ' is een voorbeeld van letters in cursief.

Liefdevolle Woonkamer

Liefde is een prachtige emotie die gevoeld mag worden in elk huis. In deze prachtige woonkamer worden we aan de liefde herinnerd door de teksten op de salontafeldecoratie. Hier zien we weer een ’Times New Roman’ letterype, ongetwijfeld één van de meest gebruikte lettertypes voor het schrijven van teksten. Het woord is drie keer in verschillende groottes schreven, en dit accentueert de strekking van het statement, namelijk dat liefde oneindig lang voort blijft bestaan.

De Zeebonkstijl

De zeemantekeningen en lettertypen zijn populair in de tattookunst, eigenlijk al sinds het tatoeëren in de westerse wereld begon. Matrozen waren echte tatoeagepioniers. Deze zeemannenpraktijk is  uiteindelijk uitgegroeid tot een complete industrie. Waarom voeg je niet een vleugje stoere zeebonkkunst aan je interieur toe? De zinsnede ‘naar huis’ is uitgevoerd in het ´serif´ lettertype, dit is een traditioneel lettertype, en het roept natuurlijk de associatie op van een lange zeereis naar huis, die misschien net begonnen, of gelukkig bijna ten einde is.

Tattoage Vis

Alphabet Intricate Inks Ceramic Tiles van Rory Dobner
Rory Dobner

Alphabet Intricate Inks Ceramic Tiles

Rory Dobner

Deze leuke vissentegel kan natuurlijk een miljoen verschillende boodschappen over te brengen. Hij is alleen al interesant vanwege het mooi vormgeven dier. Het is natuurlijk ook leuk om deze tegel cadeau te doen aan een vriend of familielid, dat bijvoorbeeld Fred heet en van vissen houdt, of als je een visser in de familie hebt. Het lettertype is weer ´serif´, dit type behoort tot de Romeinse groep van lettertypes, andere voorbeelden hiervan zijn ´Times New Roman´en ´Bembo´. Als je voortaan een slogan of tekst ziet, laat dan je oog  eens vallen op de details van het lettertype. Nu weet je dat er een kunstenaar achter een lettertype schuilgaat!

Heb je interesse voor Duitse designmeubels in de DIY-stijl? Bekijk dan de ontwerpen van Ekomia.

Voor prachtige kerstdecoratie en -servies stap je binnen bij The White Company.

Welke designerproducten hebben er bij jou thuis een slogan? Laat een reactie achter op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!