Voor en Na: oude kelder wordt zeer unieke spa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: oude kelder wordt zeer unieke spa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne spa's van peter glöckner architektur Modern
Loading admin actions …

Oudere huizen hebben vaak een grote kelder. Vroeger was dat handig als koele opslagruimte toen koelkasten nog niet bestonden. Maar tegenwoordig is het vaak een muffige, vochtige en ongebruikte ruimte. Dat is erg zonde! Als de kelder groot genoeg is en als de fundering van het huis stevig genoeg is, kun je er voor kiezen om iets leuks met deze ruimte te gaan doen. Een wijnkelder is een oplossing, maar waarom zou je niet kiezen voor een zwembad of een spa? Voor dat allerlaatste hebben de bewoners van het huis waar we zo gaan kijken gekozen. De experts van Corso Sauna Manufaktur hebben dit project uitgevoerd.

Voor: spookkelder?

We zien een beeld van de kelder in de oude situatie. Het lijkt op deze manier wel een spookkelder! Maar toch zie je meer dan voldoende ruimte en zelfs verschillende niveaus waar je wat mee kunt doen. Ideaal om mee aan de slag te gaan. Je weet nu al dat er een spa gaat komen, maar stel je ook eens andere opties voor: een fitnessruimte of een wijnkelder zou je hier ook perfect in kunnen bouwen.

Voor/tijdens: druk aan de slag!

Je ziet hier een beeld dat is gemaakt tijdens de verbouwingswerkzaamheden. Ze zijn hier druk aan de slag om er iets moois van te maken! Nog duidelijker dan op de eerste foto, zie je de twee verschillende niveaus waarop de kelder zich bevindt. Er is hier al eerder een badkamer geweest als je kijkt naar de douchekop die je aan de muur ziet hangen. Maar we verklappen je al vast dat die douche niks voorstelt in vergelijking met al het moois dat hier is gekomen.

Na: sauna met daglicht

Een groot nadeel van een kelder is vaak het gebrek aan daglicht. Soms heb je een heel klein raampje, maar daar komt nauwelijks fatsoenlijk daglicht doorheen. Gelukkig is dat hier niet het geval! Kijk maar eens in de prachtige sauna: een bovenlicht zorgt dat je hier niet alleen maar afhankelijk bent van kunstlicht. Verder zie je dat de oude kelder niet meer zichtbaar is. Geen bakstenen muren meer, maar er is wel een fraaie eclectische omgeving ontstaan waarin zowel moderne, landelijke als oriëntaalse elementen een rol spelen.

Na: ontspannen omgeving

Kom je alleen al tot rust door te kijken naar deze beelden? Dan is de ontspannen omgeving hier in ieder geval zeer goed gelukt! In deze sauna kun je heerlijk met z’n tweeën gaan liggen als je dat wilt. Als echtpaar of stel is dat natuurlijk helemaal de ultieme manier van relaxen! Je hoeft voor deze weldaad voor je lichaam je huis niet eens te verlaten.

Na: een ligdouche

Je ziet en leest het goed: je ziet hier een ligdouche. Eens heel wat anders dan een ligbad of een gewone douche, je kunt hier namelijk op een (verwarmde) plaat gaan liggen en het water van boven heerlijk over je heen laten stromen. Om er voor te zorgen dat de kelder niet helemaal blank komt te staan, is het liggedeelte voorzien van gaatjes waardoor het water uiteindelijk via een pijpleiding wordt afgevoerd. Na je sauna een heerlijke manier om verder te ontspannen!

Na: stoomcabine en douches

Je kunt hier met meer dan twee personen lekker gaan kuren. In de stoomcabine zijn heel wat zitplekken en douches om je lekker af te kunnen spoelen zijn er ook meer dan voldoende.

Na: dubbele wastafel

Als je enigszins representatief weer naar buiten wilt gaan na je heerlijke spabezoek, moet je jezelf wel even weer ordelijk kunnen maken. Bij deze dubbele wastafel moet dat geen enkel probleem zijn. En voor de rest zijn we eigenlijk alleen maar onder de indruk, wat een fantastische kelder is dit geworden!

Op zoek naar meer kelderinspiratie? Neem dan ook hier een kijkje!

Krijg je ook zin om een spa te gaan bouwen? Deel je ideeeen met ons! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!