11 ideale huizen voor gezinnen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
KROPKA STUDIO'S PROJECT, Kropka Studio Kropka Studio Moderne huizen
Loading admin actions …

De zomer is een ideale periode om te beginnen met de bouw van je huis. Maar voordat dat gebeurt moet je goed nadenken over wat je met het eindresultaat wilt bereiken. Een gezin met kinderen stelt andere eisen aan een huis dan als je alleen of met zijn tweeën een huis gaat bewonen. Bovendien, is het is de moeite waard om na te denken over de vraag of je een multigenerationeel huis wilt, dat door de jaren heen voor alle leden van het gezin interessant blijft.  

Wij hebben 11 mooie en interessante ontwerpen voor je geselecteerd. Wij hopen dat we je met deze voorbeelden helpen in je zoektocht naar de ideale woonvorm!

1. Creatief en gevoelig

Gelegen in een idyllisch landschap staat dit prachtige familiehuis. Bijzonder aan de woning is de buitenkant die bestaat uit schanskorven gevuld met stenen. Heel mooi is hoe dit huis lijkt op te gaan in het omringende landschap. Een schitterend gevoelig en creatief ontwerp!

2.De kracht van kleur

Als je niet bang bent om te experimenten, gebruik dan kleur! De ontwerper van dit huis koos voor vrolijk oranje. Een kleur die het huis een bijzonder warme en energieke uitstraling geeft.

3. Een goed tuinontwerp

Niet alleen de bouw van het huis is belangrijk.  Ook de tuin rond je nieuwe woning bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je huis en levert een grote bijdrage aan je woongenot. Denk van te voren daarom goed na over de indeling van je tuin. Welke stijl vind je mooi en wat wil je allemaal in je tuin doen. Vraag om advies aan een van onze tuinarchitecten. Zij zijn als geen ander in staat om een goed ontwerp voor je tuin te maken!

4. Met zwembad

Tijdens warme zomerdagen is er niets heerlijker dan dobberen in je eigen zwembad. Droom je van een eigen zwembad, maar weet je niet of het financieel haalbaar is? Kijk dan eens in dit Ideabook. Hier nemen wij je mee in een aantal overwegingen die vooraf gaan aan het laten aanleggen van een eigen droomzwembad. Lees even mee en verwonder je over de mogelijkheden.

5. Met een dakterras

Soms is de ruimte om het huis beperkt en is er helaas geen ruimte meer over voor een terras of tuin. Zorg dan voor een stevig dak zodat je hier je groene eldorado kunt bouwen. De mogelijkheden zijn tegenwoordig onbeperkt. Als je het goed aanpakt zal je daktuin niet onder doen voor een tuin op de begane grond. En wat mooi is, je creëert hiermee een tuin met uitzichten dat kunnen veel tuinbezitters niet zeggen!

6. Futuristisch ontwerp

We hebben ook iets voor de liefhebbers van ongebruikelijke ontwerpen!  Dit ongewone huis op het water ziet eruit als een woning uit een of andere science fiction film!  De architecten van dit bijzondere huis hebben hun verbeelding laten spreken en de moed gehad om een futuristische woning te ontwerpen.

Bij het bouwen van je droomhuis is het soms de moeite waard om je wildste ideeën te realiseren. Zoals je op de foto ziet kan het resultaat geweldig zijn!

7. De hoogte in

Een huis met een hoge nok. Ideaal als je kinderen van verschillende leeftijden hebt. De oudste kan de bovenste verdieping bezetten, terwijl de jongere de lagere verdiepingen in beslag nemen.

8. In strandsfeer

Wil je een huis in strandsfeer. Denk dan aan lichte kleuren en natuurlijke materialen. Ze geven je huis een frisse uitstraling. Investeer ook in materialen van de hoogste kwaliteit. Zo zul je lang van je huis genieten!.

9. Indeling van de tuin

Heb je kinderen, dan weet je dat ze veel energie hebben. In plaats van uren achter de computer of tablet zitten, is het heerlijk voor ze om buiten te spelen. Zorg er daarom voor dat ze iets te doen hebben in de tuin. Een grasveld bijvoorbeeld om op te voetballen, een trampoline om op te springen en een zandbak om lekker in te rommelen. Zet planten in de tuin die tegen een stootje kunnen!

10. Groot huis, groot verbruik

Een groot huis heeft ook een groot energieverbruik. Wil je besparen op energie dan kan dat door zonnepanelen te installeren.  Met zonnepanelen op je dak produceer je je eigen energie. De prijs voor zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald. Het loont dus zeker de moeite!

11. Levendig familiehuis

Dit jaren dertig was te klein voor een gezin met kinderen en is daarom met een verbouwing aan de achterkant omgetoverd tot een super ruim en gezellig familiehuis. Het huis heeft verschillende open haarden, een aparte speelruimte voor de kinderen en vier grote slaapkamers. Een ideaal huis om met het hele gezin van te genieten!

Hoe ziet jou droomhuis eruit? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!