Glazen wandtegels voor in de keuken of badkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Glazen wandtegels voor in de keuken of badkamer

Sander Weijers Sander Weijers
van Porcelanite Dos
Loading admin actions …

Glazen wandtegels worden meestal geassocieerd met een keuken, badkamer of toilet. Wie kent bijvoorbeeld de altijd relevante wandtegel uitspraken die op menig toilet te vinden zijn nou niet? De glazen wandtegel heeft hiermee zijn plekje in de klassieke stijl gevonden. In dit ideabook wordt de glazen wandtegel eens van een meer moderne kant bekeken. Zowel voor keuken als badkamer, een moderne wandtegel is voor beide ruimtes een fraaie toevoeging. Kijk daarom eens mee naar de onderstaande tien soorten glazen wandtegels, ieder met eigentijdse elementen, voor een moderne keuken, badkamer of toilet.

Tijd voor thee

Quintessenza - Genesi40 van Spadon Agenturen Klassiek
Spadon Agenturen

Quintessenza – Genesi40

Spadon Agenturen

De wandtegel op deze eerste foto, aangeboden door het Nederlandse Spadon Tegelprojecten, springt direct in het oog. Dit is een serie wandtegels met karakter, dat bevestigen de speelse geplaatste tegels met thee servies. In de context van zwarte getinte, strakke wandtegels, wordt een uiterst fraai contrast gecreëerd. Deze serie vraagt er met de hint naar thee en koffie natuurlijk om, om in een keuken te worden geplaatst. Voor deze wand is er voor gekozen om de tegels met opdruk af te wisselen met tegels zonder opdruk. Het is ook mogelijk om deze juist bij elkaar te plaatsen, voor diegenen die een opdruk waar niemand om heen kan.

Zeshoekige glazen wandtegels I

van homify Klassiek

De ogenschijnlijk chaotisch geplaatste glazen wandtegels in deze foto geven de keuken een speels karakter. De vormen hebben wat weg van atomen die uit verschillende delen bestaan. Een ideale serie wandtegels voor een keuken waarin witte en grijze tinten het meest voorkomen. In deze moderne keuken komen de glazen wandtegels dan ook helemaal tot hun recht. Voor diegenen die zich liever niet laten binden tot één stijl, deze tegels laten zich uiterst goed combineren met klassieke elementen, voor een prachtige ecclectische mix.

Gedurfd rood I

modern  door The London Tile Co., Modern
The London Tile Co.

Bevel Brick Ceramic Kitchen Tiles

The London Tile Co.

Voor wie houdt van gedurfde, opvallende kleuren is deze serie glazen wandtegels een must have. De knalrode tegels zijn als het ware kruislings geplaatst, waardoor de toch al opvallende rode tinten een extra dimensie krijgen. Deze glazen wandtegels zullen zeker niet in elke keuken tot hun recht komen, maar zijn voor diegenen die een voorkeur hebben voor een brutale uitstraling zeer aantrekkelijk. De tegels zijn een ideale achtergrond voor zowel lichte als donkere tinten, en zullen daarom genoeg mogelijkheid bieden om diverse kleuren in de keuken voor zich uit te laten spreken.

Zeshoekige glazen wandtegels II

van Ragno

De glazen wandtegels op deze foto hebben veel weg van de wandtegels van de vorige foto. Het thema van zeshoekige tegels die als geheel voornamelijk grijs getint zijn, is in deze ruimte doorgetrokken naar de vloer. Hierdoor ontstaat een uniek gedeelte van een totale badkamer, een gedeelte waar de glazen wandtegels sterk een stempel op drukken. Deze badkamer is duidelijk een toonbeeld van een moderne stijl waarin alles strak gevormd is, met een unieke combinatie van donkere wastafels en het natuurlijk hout van de krukjes. De foto maakt duidelijk dat deze glazen wandtegels een perfecte achtergrond bieden voor een dergelijke invulling.

Gedurfd rood II

Op deze foto is wederom een uitgesproken rode kleur glazen wandtegel te zien. In tegenstelling tot de vorige foto worden rode en witte wandtegels gecombineerd, met in het midden een fraai ontwerp waarin deze kleuren in elkaar verwerkt zijn. Het levert een uniek effect op, waarin het tevens rode en witte keukengerei helemaal tot zijn recht komt. Deze foto laat zodoende zien op welke manier verschillende kleuren glazen wandtegels kunnen worden verenigd, waarbij er eventueel een ontwerp kan worden toegevoegd.

Natuurlijk groen

van homify Klassiek

Groene tinten zijn ook goed te gebruiken binnen een klassieke stijl, dat laat de badkamer op deze foto goed zien. De natuurlijk ogende glazen wandtegels zijn strak geplaatst en worden aangevuld door de grote mate van lichtinval. Dit effect wordt versterkt door de overwegend witte tinten van de vloer, badkuip en wastafel. Met deze klassiek groene glazen wandtegels wordt het gevoel van midden in de natuur te staan naar de badkamer gebracht.

Industrieel groen

modern  door homify, Modern

Deze groen getinte glazen wandtegels geven deze moderne badkamer een industrieel karakter. Hierdoor komt de ogenschijnlijke koperen kraan mooi naar voren. Daarnaast zorgt het felle licht ervoor dat de verschillende tinten groen mooi worden benadrukt. De glazen wandtegels zijn verticaal geplaatst en verschillen in dikte en lengte, waardoor het strak gevormde ontwerp tegelijkertijd een speelse uitstraling heeft. Deze moderne glazen wandtegels bieden hiermee genoeg mogelijkheid om zowel met licht als donkere tinten te combineren.

Contrast in een minimalistische stijl

FLEXIBLE ARCHITECTURE BY S+ARCK van Ceramica Sant'Agostino Minimalistisch
Ceramica Sant'Agostino

FLEXIBLE ARCHITECTURE BY S+ARCK

Ceramica Sant'Agostino

Wat deze foto laat zien is een zeer minimalistisch ingerichte badkamer, waarin het contrast tussen licht en donker duidelijk centraal staat. De glazen wandtegels op de achtergrond zijn strak naast elkaar geplaatst en redelijk groot van stuk. De golvende uitstraling van de tegels lijkt op bewegend water, wat natuurlijk naadloos aansluit bij de sfeer van de algehele ruimte. Voor wie van het gebrek aan kleur en de strakke vormen van een minimalistische stijl houden, biedt de badkamer op deze foto een bron van inspiratie. Nog meer inspiratie op doen voor een minimalistische badkamer? Kijk dan eens hier.

Tijdloos en rustiek

van homify Rustiek & Brocante

Waar de meeste ruimtes op de voorgaande foto's nadrukkelijk in moderne stijl waren ingericht, is de laatste foto op deze reeks een buitenbeentje. De klassiek witte glazen wandtegels, sommige met opdruk, verraden een rustieke stijl. Deze tegels doen denken aan vroeger en passen ideaal bij houten keukengerei en sierlijk servies, hetgeen naadloos aansluit bij de rustieke en brocante stijl. Het is een tijdloos ontwerp, dat een passende achtergrond vormt voor een keuken met voornamelijk wit interieur.

Wat vind jij van deze glazen wandtegels? Laat een reactie achter bij de comments!

Futuristische wandtegels

modern  door Superfutures, Modern
Superfutures

OlivoGelo

Superfutures

De futuristische ruimte op deze foto laat een scala van glazen wandtegels zien. De kleur van de ruimte is overwegend wit, maar door de subtiele kleuren van de randen van sommige tegels ontstaat er een speels en levendig karakter. Dit wordt nogmaals benadruk doordat het lijkt alsof de tegels uit de muur komen. Over de inrichting van de ruimte wordt weinig prijs gegeven, maar licht, gele stoelen en witte tafel sluiten naadloos aan bij de zeer moderne stijl. Voor diegenen die de toekomst met beide armen verwelkomen geeft deze foto de inspiratie voor een futuristische ruimte.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!