Temperamentvolle villa in de bossen van Berlicum | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Temperamentvolle villa in de bossen van Berlicum

Stoa. Stoa.
Bosvilla in Berlicum Moderne huizen van Villa Delphia Modern
Loading admin actions …

In de bossen ven Berlicum troffen we op een schitterend perceel een villa met hedendaagse vormen en een flinke dosis temperament. Het is een excellente woning die geheel geïnspireerd is op de van oudsher in de omgeving aanwezige architectuur. Symmetrie is een belangrijk aspect in dit ontwerp, de woning laat twee identieke volumes zien die beduidend andere functies hebben. Villa Delphia wist deze excellente villa te realiseren in een gebied ten noordoosten van Berlicum en is vanaf de openbare weg vrijwel onzichtbaar. Het temperament zit hem niet een exuberante vormtaal, maar is juist gelegen in de soberheid van het materiaal en het ingetogen kleurgebruik. De villa en zijn natuurlijk habitat zijn met elkaar in evenwicht. We nemen je mee voor een boswandeling, ga je met ons mee? Laat je inspireren!

Verscholen in de bossen

voorgevel - entree Moderne huizen van Villa Delphia Modern
Villa Delphia

voorgevel – entree

Villa Delphia

In deze villa is privacy een belangrijk goed. De bossen garanderen dit natuurlijk. Daarnaast waren de oriëntatie op de zon en de verschillende zichtlijnen een belangrijke overwegingspunten. Vanaf de weg heb je geen zicht op het interieur omdat de gevel gesloten is. Aan de tuinzijde daarentegen vinden we een open gevel met raampartijen die een open blik de wereld in mogelijk maken. Het is een woning waar alle leefvertrekken zich op de begane grond bevinden. Toch is het woon- en slaapgedeelte van elkaar gescheiden door de entree. Een ideale tuin is wel degelijk te realiseren. Deze experts helpen je daarmee.

Zijgevel

linker aanzicht Moderne huizen van Villa Delphia Modern
Villa Delphia

linker aanzicht

Villa Delphia

Ook hier is er ruimte voor een uitsnede in de verder vrij gesloten zijgevel. Zo kan het daglicht het interieur bereiken hetgeen natuurlijk resulteert in een geweldige woonsfeer. De vormgeving van de villa is gebaseerd op die van de authentieke architectuur in de nabije omgeving, een voorbeeld daarvan zijn de topgevels die een subtiele verwijzing zijn naar de traditionele woningen. Ook hier valt op hoe goed de woning in zijn omgeving opgaat. We zien deze tussen de bladeren van de bomen door en genieten van de aanblik. Dit is een villa waarin je de vrijheid en natuurlijk sfeer van het bos sterk beleeft.

Achterzijde

achterzijde Moderne huizen van Villa Delphia Modern
Villa Delphia

achterzijde

Villa Delphia

De villa staat in wat we een boerderij-achtige setting zouden kunnen noemen. De donkere baksteen matcht zeer mooi met de stijlvolle dakoverstekken, deze afgewerkt met zink en zogen door hun kleur voor een mooie overgang tussen de verschillende gebieden. De keramische leipannen zijn een subtiel onderdeel van de visualiteit van de villa, die door zijn eigentijdse look elke liefhebber van architectuur direct weet te overtuigen. Het terras en het gazon zorgen voor een prachtige plek om samen van de natuur te genieten. De twee rode tuinstoelen zorgen voor een speelse color boost in deze buitenruimte.

Hedendaagse keuken

Bosvilla in Berlicum Moderne jachten & jets van Villa Delphia Modern
Villa Delphia

Bosvilla in Berlicum

Villa Delphia

Als je het huis in het landschap ziet liggen wordt je direct overtuigt van de excellentie van de woning. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het interieur minstens zo mooi is, dat verwacht je gewoon. Het strakke keukeneiland is de centrale plek in de keuken en overtuigd ons door zijn temperamentvolle karakter. Het warme hout, de witte kastjes en het intens zwarte werkblad ogen in één woord: prachtig! Dit kleurenschema komt overigens in de hele keuken terug, waardoor er een gevoel van éénheid ontstaat. Meer keukenideeën vind je hier.

Eetkamer

Bosvilla in Berlicum Moderne eetkamers van Villa Delphia Modern
Villa Delphia

Bosvilla in Berlicum

Villa Delphia

We sluiten af met een schitterende ruimte waarin de sociale interactie en het genieten centraal staan. Deze eetkamer wordt overspoeld door daglicht en biedt daarmee een prachtige plek om te dineren of de lunch te gebruiken. Ook hier weer zien we het inmiddels bekende kleurenschema: wit, warm hout, zwart en grijs. Daarmee is de woning geheel toegesneden op de hedendaagse woonwensen van de eigenaars, maar heeft daarnaast ook een geheel tijdloze look waardoor je er vele jaren van kunt genieten.  Geniet ook van deze woning on the spot gegoten uit beton.

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!