10 keer inspiratie voor een moderne woonkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 keer inspiratie voor een moderne woonkamer

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne woonkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Ben je op zoek naar inspiratie om je woonkamer een make-over te geven? En houdt je van een moderne inrichting? Dan is dit Ideabook speciaal voor jou geschreven! We laten je tien moderne woonkamers van over de hele wereld zien om ter inspiratie te gebruiken.

In dit Ideabook komt echt van alles voorbij. We gaan het hebben over nieuwe vormen, duurzame moderne meubels, bijzondere contrasten, een bijzonder kleurenpalet en decoratieve kunst voor aan de muur. Lees snel verder om inspiratie op te doen en ga binnenkort al met de make-over van je woonkamer aan de slag!

Nieuwe vormen

Moderne woonkamers van homify Modern

Deze prachtige moderne woonkamer wordt gekenmerkt door de bijzondere bank die het absolute middelpunt van de ruimte is. Het is een bank zoals we die niet veel zien; een item waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Let ook op de grote plant in de woonkamer. Een mooi accessoire om wat groen mee in huis te brengen.

Geometrisch

Wil je een modern tintje aan je woonkamer geven? Ga dan op zoek naar een kleed met eenvoudige geometrische vormen, zoals te zien op de foto hierboven. Door het te combineren met een ergonomische stoel en witte meubels creëer je heel gemakkelijk een modere woonruimte. Zo zie je dat er niet veel nodig is om je woonkamer een make-over te geven.

Duurzaam

La Casa G: The Sustainable House in Argentina. Moderne woonkamers van La Casa G: La Casa Sustentable en Argentina Modern
La Casa G: La Casa Sustentable en Argentina

La Casa G: The Sustainable House in Argentina.

La Casa G: La Casa Sustentable en Argentina

Een duurzame inrichting is helemaal in. We zien steeds meer moderne woonkamers waarin veel gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. In de woonkamer op de foto zien we natuurlijk textiel en hergebruikt hout. Ook komt er een overvloed aan natuurlijk licht de ruimte binnen, waardoor de duurzame look extra wordt verstrekt.

Constrasten

In moderne woonkamers zien we veelal veel contrast, zowel in vorm als in kleur. Zo worden grijze, beige of witte meubels vaak als basis gebruikt. Het contrast wordt gecreëerd door accessoires in felle kleuren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één meubelstuk in een contrasterende kleur uit te kiezen, zoals te zien op de foto hierboven.

Panelen

Panelen met ongewone texturen en reliëfs zijn een andere noviteit in decoratie voor woonkamers. Op de foto hierboven kun je zien wat dergelijke panelen met een ruimte kunnen doen. Je creëert een effect op je muur dat meteen de aandacht trekt.

Natuurlijke materialen

Minimalistische woonkamers van DECLASE Minimalistisch

Nog een tip voor een modern tintje aan je woonkamer is het gebruik van natuurlijke materialen. De houten vloer en houten salontafel op de foto hierboven zijn daar een goed voorbeeld van. Onbehandeld hout dat direct uit het bos lijkt te komen.

Hangende objecten

Richmond Full House Refurbishment Minimalistische woonkamers van A1 Lofts and Extensions Minimalistisch
A1 Lofts and Extensions

Richmond Full House Refurbishment

A1 Lofts and Extensions

Hangende meubels voor in de woonkamer zijn zeer populair. Er zijn honderden modellen waar je een keuze uit kunt maken. Het belangrijkste bij dit type meubels is dat je vooraf goed controleert of je plafond het meubel kan dragen. Je wilt natuurlijk niet tijdens het zitten in de stoel met meubel en al naar beneden vallen.

Kleurenpalet

Een goed doordacht kleurenpalet kan een ruimte heel veel diepte geven. Dat is goed te zien in de woonkamer op de foto hierboven. De kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd, wat de woonkamer net een beetje extra karakter geeft.

Kunst

Door kunst op te hangen in de woonkamer kun je de ruimte ook heel makkelijk een modern tintje geven. Dan moet je natuurlijk wel voor een moderne kunstwerk kiezen. Dat kan een modern schilderij zijn, maar ook een foto die je ooit zelf hebt gemaakt. Dan moet het natuurlijk wel om een moderne foto gaan.

Ergonomie

Moderne meubels hebben de neiging om niet al te ergonomisch te zijn. Terwijl je voor een goede zithouding wel ergonomische meubels nodig hebt. Gelukkig gaan ergonomie en moderniteit steeds beter samen. Als je goed zoekt, kun je dus wel degelijk moderne ergonomische meubels vinden. 

Wil je meer weten over een moderne inrichting? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip voor een moderne woonkamer? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!